Besétált a négy közé a Szeviép-Szeged – galéria!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Helyenként jó játékkal rendkívül magabiztos győzelmet aratott a Zalaegerszeg ellen a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata az Uniqa NB I negyeddöntőjének mindent eldöntő találkozóján. A szegediek 2-1-es összesítéssel jutottak be az elődöntőbe, ahol minden valószínűség szerint a friss kupagyőztes MiZo Pécs 2010 gárdájával néznek majd farkasszemet.

A vasárnapi váratlan zalaegerszegi vereséget követően – amikor is óriási előnyt engedett ki a kezéből az utolsó negyedben – túlórázásra kényszerült a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a bajnoki negyeddöntőben. Aki azonban hatalmas csatát várt a mindent eldöntő harmadik összecsapástól, annak csalódnia kellett, hiszen a Tisza-partiak szerda este egy pillanatig sem hagyták reménykedni vendégeiket.

Rögtön az elején magához ragadta az irányítást Donkó Orsolya alakulata, igyekezett minél hamarabb meglépni ellenfelétől, ám az első negyedben az ekkor még szívósan küzdő zalaiak nem engedték hat-nyolc pontnál messzebbre Fürészéket. A kékek több remek triplával vétették magukat észre. Hazai részről Németh Bernadett az utóbbi hetekben megszokott agilis és pontos játékát mutatta, Fürész Emőke remekül fogta össze a csapatot, Zserzserunova pedig nagyszerűen használta ki adottságait a palánk alatti küzdelmek során. Laczi Edit ellenben néhány bosszantó hibát, taktikai fegyelmezetlenséget követett el – később viszont sajnos megsérült, így a meccs nagyobb részét a partvonalon kívülről figyelte.

26-21-gyel zárult az első negyed, majd a második tíz percben beindult a Szeviép-henger. A rendkívül feljavuló Michelle Maslowski duplát, triplát vágott, majd egy labdalopást követően ziccerből talált be, s mivel Zserzsernova és Fürész sem akartak kimaradni a pontgyártásból, a 13. percben már 38-21 állt az eredményjelzőn. Rengeteg idő volt még ekkor hátra, ám a találkozó gyakorlatilag eldőlt. A hazaiak területvédekezése ellen nem talált orvosságot Bencze Tamás gárdája, a Szeged pedig egyre többször tudott gyors támadást vezetni rendezetlen védelem ellen, s hármasai is jó százalékban hullottak a gyűrűbe. A nagyszünetben huszonhat pont volt az előny (54-28), s mivel Maslowski a harmadik felvonásban is fickándozott, a különbség lassan, de biztosan közelítette a negyven egységet.

Az utolsó játékrész első percében Szakács Ildikó triplájával lett meg a negyven (79-39), majd Donkó Orsolya a fiataloknak is lehetőséget adott, így pedig a rengeteg hibával tarkított záró percekben közelebb lopózhatott a Zala Volán. Ez persze már nem osztott, nem szorzott, hiszen a Szeged elődöntőbe jutását semmi sem veszélyeztette.

A végére csupán egyetlen kérdés maradt: hogyan tudott vajon a Szeviép vasárnap kikapni Zalaegerszegen?

Az Uniqa női kosárlabda NB I negyeddöntőjében, harmadik mérkőzés: Szeviép-Szeged – Zala Volán 91-66 (26-21, 28-6, 22-11, 25-27). Újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Györffy, Gál.
Szeged: Németh 15/6, Fürész 8, Laczi, Maslowski 28/6, Zserzserunova 16/3. Csere: Szakács 8/3, Russai 5/3, Kováts, Vincze 6, Tóth, Pusztai 5. Vezetőedző: Donkó Orsolya.
Zalaegerszeg: Varga 1, Szalay 4, Rasheed 23/6, Takács 5, Horváth 8/3. Csere: Szélesy 9, Ambrus 7/3, Hersics, Johnson, Pungor 9/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Továbbjutott: a Szeviép-Szeged 2-1-es összesítéssel.

no images were found

Előző sztori

A szegedi professzorok nem akarják Bajnait

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: Maradt esély a LEN-kupa elnyerésére

Legutóbbi hasonló cikkek