Bulvár

Amúri darvak érkeztek

Amúri darvak érkeztek

2009. április 17., péntek
Amúri darvak érkeztek

Az elmúlt időszakban sok új állatfaj gyarapította a szegedi Vadaspark gyűjteményét, valamennyien emlős ritkaságok voltak. Most a madarak kedvelői is találhatnak maguknak újdonságot: napok óta láthatók ugyanis a ritka amúri darvak a kínai vízi őz kifutójában.

A különleges madarak nemzetközi fajmegmentési program keretében érkeztek Szegedre, a hím a prágai, a tojó a müncheni állatkertből. A nagyméretű darvak - akár 140 cm magasra is nőhetnek - Oroszország távol-keleti területein, Kína északi részén és Mongóliában költenek. Vadonban mindössze 6500, európai állatkertekben kb. 150 egyede él. Szegeden a hasonló élőhelyen élő, félénk vízi ősszel osztoznak egy kifutón. A Vadaspark húsvéti látogatói látták utoljára Kirgizt, a tavaly áprilisban született hópárducot, aki szerdán indult hosszú útjára Angliába, ahol a sandwich-i Rare Species Conservation Centre (szabad fordításban: ritka fajok természetvédelmi központja) lakója lesz. A szegedi Vadaspark sikertörténete a hópárducoké, hiszen hazánkban csak itt szaporodik az amúgy is ritka faj. Az elmúlt 1 évben egész Európában mindössze 10 hópárduc kölyök született. A gondozók bíznak abban, hogy Gandhi és Gongga, a már rutinos szülőpár hamarosan újabb kicsikkel fogja megörvendeztetni a Vadaspark látogatóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.