Bulvár

Afgán férfit fogtak el a Mars téren

Afgán férfit fogtak el a Mars téren

2009. április 24., péntek
Afgán férfit fogtak el a Mars téren

Egy szolgálaton kívüli határrendész fogott el egy afgán állampolgárt a szegedi Mars téren - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa a szolgálat végeztével az autóbusz pályaudvaron várakozott egy buszra, amikor figyelmes lett egy gyanús férfira. Az őrmester megszólította a férfit azzal, hogy cigarettát kér. Mivel a személy a magyar nyelvet nem értette, a rendőr még további négy nyelven próbálkozott, majd amikor azokkal sem boldogult, szolgálatba helyezte magát, és személyazonosságának igazolására szólította fel a férfit, miközben telefonon segítséget kért. Ekkor derült ki, hogy a férfi afgán állampolgár, aki jogszerűtlenül érkezett Magyarországra, a jogszerű tartózkodáshoz semmilyen engedéllyel nem rendelkezik. A férfit az egyenruhások előállították, ellene idegenrendészeti eljárás indult. Ezzel szinte párhuzamosan Forráskútról érkezett egy segélyhívás egy idős nő részéről, mely szerint egy ismeretlen férfi bemászott az udvarára, majd be is ment a házba, ahol lefeküdt aludni. A helyszínhez a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei voltak a legközelebb, akik felébresztették az igen csak ittas férfit, majd igazoltatták. Miután kiderült, hogy vele szemben bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancs van érvényben, a határrendészek előállították. További sorsáról a bíróság dönt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.