/

Afgán férfit fogtak el a Mars téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szolgálaton kívüli határrendész fogott el egy afgán állampolgárt a szegedi Mars téren – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársa a szolgálat végeztével az autóbusz pályaudvaron várakozott egy buszra, amikor figyelmes lett egy gyanús férfira. Az őrmester megszólította a férfit azzal, hogy cigarettát kér. Mivel a személy a magyar nyelvet nem értette, a rendőr még további négy nyelven próbálkozott, majd amikor azokkal sem boldogult, szolgálatba helyezte magát, és személyazonosságának igazolására szólította fel a férfit, miközben telefonon segítséget kért. Ekkor derült ki, hogy a férfi afgán állampolgár, aki jogszerűtlenül érkezett Magyarországra, a jogszerű tartózkodáshoz semmilyen engedéllyel nem rendelkezik. A férfit az egyenruhások előállították, ellene idegenrendészeti eljárás indult.

Ezzel szinte párhuzamosan Forráskútról érkezett egy segélyhívás egy idős nő részéről, mely szerint egy ismeretlen férfi bemászott az udvarára, majd be is ment a házba, ahol lefeküdt aludni. A helyszínhez a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei voltak a legközelebb, akik felébresztették az igen csak ittas férfit, majd igazoltatták. Miután kiderült, hogy vele szemben bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancs van érvényben, a határrendészek előállították. További sorsáról a bíróság dönt.

Default thumbnail
Előző sztori

Péntek: Kőválasz a Baltazár Színháztól

Default thumbnail
Következő sztori

Környezetbarát irodákat jutalmaztak

Legutóbbi hasonló cikkek