Adományoz-e Bajnai a Hajdú-Bét károsultjainak?

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hajdú-Bét károsultjait szeretné támogatni egy gyűjtéssel az Október 23. Bizottság Alapítvány – adta hírül a Magyar Nemzet. A kezdeményezést támogatja a Civil Összefogás Fórum is, amely a jelenlegi miniszterelnököt is felszólította az adományozásra.

„Amikor az állam nem hajlandó segíteni a tönkretett gazdákat, akkor a társadalomnak kell összefognia és átvennie ezt a szerepet” – fogalmazott M. Szabó Imre kuratóriumi tag. Az akció kitalálói a válság elmélyülése ellenére bíznak a társadalmi szolidaritás erősödésében, melyben számítanak a Hajdú-Bét egykori tulajdonosának, a Wallis Rt. hajdani vezetőjének, Bajnai Gordonnak a példamutató támogatására is. Ahogyan M. Szabó fogalmazott, hisznek benne, hogy a miniszterelnökben „kifejlődik a lelkiismeret képessége, és megpróbálja törleszteni a tartozást, jóvátenni az elkövetett bűnöket”. A szervezők szerint ezzel a gesztussal alkalom nyílhat a társadalmi béke megteremtésére és a politikusokba vetett, végzetesen megrendült bizalom helyreállítására is.

A miniszterelnök egy Hír TV-s dokumentumfilmben úgy fogalmazott, a jövőben nem kíván foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ennek ellenére M. Szabó Imre úgy gondolja, ha a libatenyésztőknek fontos volt a becsületük – hiszen a mai napig fizetik a banki kölcsönök részleteit, mivel betartották a Hajdú-Béttel kötött szerződést -, akkor ugyanezt elvárnák a kormány vezetőjétől is.

Az Október 23. Bizottság Alapítvány az MKB 10300002-10322788-49020017 számlaszámra várja az adományokat.

A témáról részletesebben itt olvashatnak.

Előző sztori

Képviselőket keres az MDF

Következő sztori

Támogatás a szegedi rendőröknek, polgárőröknek, városőröknek