/

Tudástérképet készít az országról az ITD Hungary

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tudástérképet készít az ITD Hungary annak érdekében, hogy minél több kutatás-fejlesztési tevékenység jöjjön Magyarországra – közölte a Kilián Csaba, a szervezet befektetési igazgatója szerdán Szegeden.

A tudományos műhelyek összegyűjtésével az ITD Hungary igyekszik kiemelni Magyarország komparatív előnyeit – mondta a szakember a régió felsőoktatási intézményeinek, kutatóintézeteinek rendezett tanácskozáson.
Hozzátette: Magyarország nemzetközi hírneve nagyon jó ezen a területen, különböző felmérések alapján Európán belül az 5-7. helyre rangsorolják, mint a legkedveltebb K+F helyszín.
A kezdeményezés célja, hogy a befektetők megismerjék azt a tudást, amellyel Magyarország, ezen belül például a Szegedi Tudományegyetem rendelkezik. Ennek eredményeként a kutatók megrendelésekhez, a kutatás-fejlesztési tevékenységet segítő forrásokhoz juthatnak, s idetelepülhetnek újabb K+F központok is – fogalmazott a befektetési igazgató.
A legnagyobb beruházások az autóipar, az elektronika és a gépipar területén valósultak meg az elmúlt években, s fokozatosan a K+F is megjelent ezekben az iparágakban. Komoly hagyományai vannak a hazai gyógyszeriparnak is, s szinte valamennyi magyarországi gyógyszergyár K+F központtal is rendelkezik – tudatta Kilián Csaba.
A magyar oktatási rendszer egyes területeken még mindig nagyon erős. A Morgan Stanley néhány éve hozott létre egy pénzügyi elemző, matematikai modellező központot Budapesten. Felmérésük szerint a hazai matematikai képzés eléri a legnevesebb amerikai egyetemekét – mondta.
A globális válság hatásaitól szólva a szakember kifejtette, míg az autóipari és az elektronikai befektetések kapcsán a cégek kivárnak döntéseikkel, a szolgáltató-szektorban, az információtechnológiai területén jelentős regionális központok létrehozásáról tárgyal az ITDH.

Default thumbnail
Előző sztori

170 ezer háztartás marad Hír TV nélkül

Következő sztori

Biztonságos vagy életveszélyes a hattyasi vasúti átjáró?

Legutóbbi hasonló cikkek