Sport

Sporthétvége: LEN-kupa-döntős a Beton - fotógaléria!

Sporthétvége: LEN-kupa-döntős a Beton - fotógaléria!

2009. március 22., vasárnap
Sporthétvége: LEN-kupa-döntős a Beton - fotógaléria!

Nagyszerűen kezdődött a sportos hétvége szegedi szempontból: az orosz Kazany 8-5-ös legyőzésével a LEN-kupa döntőjébe jutott a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata! Pólós lányaink újabb két sikerrel kerültek közelebb az A csoporthoz, de a Szeviép és a GabonTransz is magabiztosan vette a szombati akadályt. Vasárnap viszont nem volt sok ok az örömre: a Szedeák és a HPQ is kikapott.

Vízilabda: Másodszor jutott LEN-kupa-döntőbe a Szeged

1996-ban már sikerült bejutni a LEN-kupa fináléjába a Szeged férfi vízilabdacsapatának, tizenhárom év után szombaton ismételheti magát a (sport)történelem.

Varga Tamás, Weszelovszky László, Lehmann István, Baksa László

és a többiek akkor követhetik az elődöket - a

Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Steinmetz Barnabás, Kiss Csaba

vagy éppen a legendás

Dmitrij Scsegyerkin

alkotta gárdát -, ha az elődöntő

szombaton 18 órakor

sorra kerülő visszavágóján legyőzik az orosz Szintez Kazanyt. Bár a szakemberek a vendégeket tartották a párharc esélyesének, a szegedi kilátások igencsak kedvezők, hiszen a Beton három héttel ezelőtt

10-10-zel tért haza

Kazanyból.

Kásás Zoltán

alakulatában szerencsére újra vállalni tudja a játékot Baksa és a kétszeres olimpiai bajnok Varga T. is. A játékvezetők a német

Hausche

és a szlovén

Margeta

lesznek. Fantasztikus csatára van kilátás a sportusziban! A várakozásoknak megfelelően táblás ház fogadta a két gárdát. A forró hangulatban öldöklő küzdelem alakult ki az első percekben: kétszer is az oroszok szereztek vezetést, ám a Szeged egyenlíteni tudott, majd Varga Tamás találatával először szerzett vezetést. A második felvonásban csak egy gól esett, ennek mi örülhettünk, mert

Török Béla

volt az "elkövető". A harmadik játékrészben még egy gólra zárkózott a Kazany, ám aztán beindult a henger: 6-3-ra tudott elmenni a Beton, s ezt az előnyt egészen a meccs végéig megőrizte. A hazai együttesben mindenki extrát nyújtott. Baksa László és a védelem nagyszerűen működött együtt, Varga Tamás és Weszelovszky László háromszor mattolta a vendégportást. A Kásás-alakulat teljesen megérdemelten került be a fináléba.

A férfi vízilabda LEN-kupa elődöntőjének visszavágóján: Szeged Beton – Szintez Kazany (orosz) 8-5 (3-2, 1-0, 3-2, 1-1).

Szeged, 900 néző, vezette: Hausche (német), Margeta (szlovén). Szeged: Baksa – Vejzagics, Lehmann, Milos Korolija 1, Varga T. 3, Komlósi, Weszelovszky 3. Csere: Varga P., Juhász, Török 1, Kuncz, Mihajlo Korolija. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

Összesítésben a Szeged Beton 18-15-tel jutott a döntőbe, ahol a spanyol CN Barcelonát 17-15-tel búcsúztató görög Panioniosz Athén ellen küzdhet a második számú európai kupasorozat trófeájáért.

Női kosárlabda: Tét nélküli rangadót nyert a Szeviép

A Szeviép-Szeged gárdája szerzett magának egy kellemes szombat délutánt azzal, hogy szerdán

hatalmas bravúrral

legyőzte a kétszeres címvédő MKB-Euroleasing Sopront a női kosárlabda NB I/A-ban. Az alapszakasz utolsó körének eredményeitől függetlenül

Donkó Orsolya

lányai már bebiztosították maguknak a harmadik helyet (az elsőségről a vasárnapi Sopron - Pécs ütközet dönt, a két gigász egy-egy vereséggel áll). A Szeviép-Szeged

szombaton 16 órától

a negyedik BSE-t látja vendégül - a Tisza-partiaknak csupán egy céljuk lehet: visszavágni a fővárosban elszenvedett 79-73-as vereségért. A Donkó-lányok teljesítették is szombati küldetésüket, ráadásul igazán megizzadniuk sem kellett: a 14-0-s hazai indítás valahogy elvette a BSE amúgy sem túlcsorduló harci kedvét. A vendégek még örülhettek, hogy húszpontos vereség alatt megúszták, a harmadik negyedben nagyon nem így állt a dolog. A Szeviép 18 győzelemmel és 4 vereséggel harmadik helyen zárta az alapszakaszt.

A női kosárlabda NB I/A 22. fordulójában: Szeviép-Szeged – BSE 68-52 (25-12, 14-15, 18-11, 11-14).

Szeviép: Dubrovina 2, Németh B. 4/3, Fürész 7, Maslowski 15/3, Zserzserunova 21/6. Csere: Szakács, Pusztai, Russai 14/12, Laczi 5. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Férfi kosárlabda: A középházba került az SZTE-Szedeák

Nemcsak a női A csoportban, hanem a férfi NB I/B-ben is az alapszakasz utolsó fordulója következik. A Keleti csoportban szereplő SZTE-Szedeák a még negyeddöntőt érő negyedik helyről várja a vasárnap esti jászberényi fellépését, de csak akkor tarthatja meg ezt a pozíciót, akkor ütheti el a jászságiakat a felsőházi rájátszástól, ha győztesen vívja meg az összecsapást. Részletes beharangozót

itt olvashatnak

. Sajnos nem sikerült az igazi bravúr, tízpontos vereséget szenvedett a szegedi gárda, mely így a 9-16. helyért folytathatja. További

részletek itt

!

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 22. fordulójában: Jászberényi KSE – SZTE-Szedeák 99-89 (22-25, 25-17, 18-18, 34-29).

Röplabda: Negyedik helyről fordul a HPQ

A férfi röplabda ligabajnokság kiemelt csoportjának középszakasza vagy més néven keresztjátéka is lezárul vasárnap. A HPQ Szeged gárdája a harmadik helyen áll egy győzelemmel, melyet Dunaújvárosban szerzett a Dunaferr 3-0-s legyőzésével.

Vasárnap 16 órakor

éppen a még nyeretlen Dunaferrt fogadják Csíkos Gáborék, akik győzelmük esetén (vagy ha nem szenvednek kiütéses vereséget...) a harmadik helyről kezdhetnék a playoffot a Kaposvár és a Kecskemét mögött. A Dunaffer azonban másként gondolta, s nagyon megverte a Szegedet: a 3-0-s újvárosi siker azt jelenti, hogy a vendégek zárták harmadik helyen a középszakaszt, Csíkoséknak pedig be kell érniük a negyedik pozícióval.

A férfi röplabda ligabajnokság kiemelt csoport keresztjátékában: HPQ-Szeged – Dunaferr 0:3 (-22, -20, -22).

Teke: A BKV ellen is előre!

A férfi teke szuperligában a BKV Előre gárdáját fogadja a GabonaTransz-Szegedi TE. A 15. fordulóban sorra kerülő összecsapás

szombaton 14 órakor

kezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A Szeged egyelőre százszázalékos a bajnokságban, ám a tabellát a Zalaegerszeg vezeti, mely egy mérkőzéssel többet teljesített. A BKV igazi középcsapat: a hatodik helyen áll a tízcsapatos tabellán. Ugye nem kell mondani, ki az esélyes? A címvédő érvényesítette is a papírformát, s könnyed, magabiztos sikerrel hangolt a jövő hétvégén sorra kerülő ausztriai Bajnokok Ligája-négyes döntőre. További nagyszerű hÍr, hogy a Zalaegreszeg botlott a hétvégén, így Karsaiék még közelebb kerültek az újabb bajnoki aranyéremhez!

A férfi teke szuperliga 15. fordulójában: GabonaTransz-Szegedi TE – BKV Előre 8:0 (3864-3468).

Pontszerzők:

Kakuk

675,

Kis Zs.

625,

Fekete

627,

Karsai L.

642,

Kiss N.

681,

Földesi

614 fával.

Női vízilabda: Remek rajt a tavaszi szezonban

A női vízilabda OB I/B-ben három hónapos szünetet követően folytatódnak a küzdelmek. Az 5. fordulót Cegléden rendezik, a címvédő és listavezető Universitas Szeged a Kecskeméttel és a Debrecennel mérkőzik. Hosszabb előzetest

itt olvashatnak

az A csoportba tartó női vízilabdások szombati fellépéséről.

Hannauer Péter

alakulata ott folytatta, ahol decemberben abbahagyta: a Tisza-partiak úgy verték játszi könnyedséggel aktuális ellenfeleiket a ceglédi medencében, hogy a vezetőedző temérdek játéklehetőséget biztosított a legfiatalabbaknak is. A B csoportban valóban nincs párja az Universitasnak!

A női vízilabda OB I/B 5. fordulójában:

Universitas Szeged – Villanó Fókák Kecskemét 10-5 (2-2, 4-1, 1-1, 3-1).

A szegedi gólszerzők:

Lengyel Dorottya 4, Miklós Dóra 3, Hajdú Enikő, Lengyel Dominika, Lengyel Anett.

Universitas Szeged – Debreceni Öreg Harcsák 23-9 (4-0, 6-3, 3-3, 10-3).

A szegedi gólszerzők: Lengyel Dorottya 5,

Fabó Lili

, Lengyel Dominika,

Kuczora Imola

4-4, Miklós Dóra 3,

Grezsa Nikolett, Farkas Kinga,

Hajdú Enikő.

Öt játéknapot követően az Universitas Szeged százszázalékos teljesítménnyel, 30 ponttal vezeti a bajnokságot a 18 pontos Bánki VE előtt.

Labdarúgás: Kettős rangadó a Felső Tisza parton

A hétvégén újabb teljes fordulót rendeznek a labdarúgó NB III Alföld csoportjában, a megyei I. és II. osztályban, valamint útnak indulnak a megye III. tavaszi küzdelmei is. Az eredményekről természetesen ismét folyamatosan beszámolunk portálunkon.

Vasárnap

kettős rangadót tartanak Szegeden:

13 órától

az FK 1899 Szeged a Szatymazzal,

15 órától

a Tisza Volán SC az Orosházával csap össze a Felső Tisza psrton. Részletes beharangozót

itt találhatnak

olvasóink.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.