Sport

Sporthétvége: Szégyenteljes Pick-vereség a KEK-ben

Sporthétvége: Szégyenteljes Pick-vereség a KEK-ben

2009. március 29., vasárnap
Sporthétvége: Szégyenteljes Pick-vereség a KEK-ben

A Pécs elleni drámai vereséget követően talpra tudott állni a Szeviép-Szeged, s a Győr legyőzésével megszerezte a bronzérmet a női kosárlabda magyar kupában. Tekéseink ezzel szemben némiképp csalódást okozva lemaradtak az éremről a Bajnokok Ligájában. A Pick kiütéses vereséget szenvedett a KEK-negyeddöntő első felvonásán, a Beton viszont kettőt nyert a hétvégén. A SZEGEDma.hu szokása szerint valamennyi eredményről és történésről folyamatosan beszámol.

Kézilabda: Óriási blama a tartalékosok ellen...

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata vasárnap 17 órától a Nordhord otthonában lép pályára a KEK negyeddöntőjének első felvonásán. A magyar kupa címvédőjénél biztosan nem léphet pályára a szerdán, a Tatabánya elleni bajnokin megsérült csapatkapitány,

Vadkerti Attila

, akinek térdét műteni kell. Előreláthatólag hat hónap kihagyás vár a klasszisra. Ott lehet viszont társaival

Petar Nenadics

, az ő problémája nem bizonyult olyan súlyosnak. A Szeged célja olyan eredmény kiharcolása Németországban, mellyel esélyesként vághat neki az április 4-i visszavágónak. Nos, ez az este nem úgy sikerült, ahogy ezt a szegedi drukkerek remélték. A Pick kilátástalan játékkal kilencgólos vereséget szenvedett a mindössze egy(!) cserejátékost bevető németek ellen. A továbbjutás minden bizonnyal elúszott.

A férfi kézilabda KEK negyeddöntőjében, 1. mérkőzés: HSG Nordhorn-Lingen (német) – Pick Szeged 34-25 (18-12).

Nordhorn, 2150 néző. Vezette: Cirligeanu és Bejinariu (románok).

Nordhorn:

Gentzel – Verjans 2, Weinhold 4, Szűcs 3, Myrhol 6, Karlsson 1, Sprem 9/1. Csere: Sztojkovics 9/5. Vezetőedző: Ola Lindgren.

Pick Szeged:

Puljezevics – Ghionea, Laluska 1, Herbert, Andjelkovics 5, Oszmajics 1, Zvizej 3 (1). Csere: Marjanac (kapus), Krivokapics 6 (1), Zubai 1, Petrea 3, Nenadics 4, Katzirz, Vancsics 1. Vezetőedző: Vladan Matics. Kiállítások: 12, illetve 16 perc. Hétméteresből: 6/6, illetve 4/2.

Teke: Negyedik lett a BL-ben a GabonaTransz

A GabonaTransz-Szegedi TE férfi tekecsapata csütörtökön reggel már elutazott ausztriai Koblachba, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszínére. A gárda csütörtökön 17 órától St. Pöltenben edzett, majd ott is aludt, aztán pénteken reggel indult tovább a svájci-osztrák határnál lévő városba. A BL elődöntőinek sorsolását pénteken 17 órától tartották. Mint itt kiderült, a szombati elődöntők során korán kell kelniük Karsaiéknek: reggel 8 órakor a német Viktoria Bamberggel csapnak össze. A másik ágon 13 órától a német Rot Weiss Zerbst a címvédő Zalaegerszeggel mérkőzik. A helyosztókra vasárnap 13 és 15.15 órakor kerül sor. Sajnos a német Bamberg túl erősnek bizonyult a Tisza-partiak számára a szombat reggeli elődöntőben, így együttesünk vasárnap a bronzért csatázhat a Zalaegerszeggel, mely a Zerbsttel szemben maradt alul 5:3-ra. Ez a parti sem hozott sok sikert a szegedieknek, akik így végül csak a negyedikként zártak a final fourban, ami kisebb csalódást jelent.

Férfi teke Bajnokok Ligája, elődöntő: Bamberg (német) - GabonaTransz-Szegedi TE 6:2 (3855-3775).Férfi teke Bajnokok Ligája, a 3. helyért: Zalaegerszeg – GabonaTransz-Szegedi TE 5:3 (3797-3779).

Vízilabda: Útban az ötödik hely felé a Beton

A Szeged Beton vízilabdacsapata már a LEN-kupa fináléjára hangol. A héten eldőlt, hogy április 8-án a görög Panioniosz Athén otthonában kezdődik a párharc, a visszavágót rendezik rá két hétre az újszegedi sportuszodában. Hogy ez előny-e vagy hátrány, arról először majd csak április 8-án este lehet nyilatkozni. Addig azonban a hazai bajnokságban is vár néhány feladat

Kásás Zoltán

együttesére. Bár az elődöntőbe jutásra már csupán matematikai esélye van a Betonnak, az alapszakasz ötödik helyének megszerzéséért folytatott küzdelemben fontos állomás lesz a mostani hétvége. A 30 pontos, hatodik helyen álló Szeged ugyanis pénteken 18.30-kor a hetedik (24 pontos) Újpestet fogadja, vasárnap 18.30-kor pedig az ötödik (31 pontos) Pécs medencéjében ugrik vízbe. Az első felvonás nagyszerűen sikerült: a beteg Mihajlo Koroliját nélkülöző Tisza-partiak könnyedén verték az Újpestet hazai környezetben, ezzel némiképp bosszút álltak a budapesti döntetlenért. A vasárnapi pécsi találkozó győztese így valóban hatalmas lépést tehet az ötödik hely felé, hiszen a lilák - úgy tűnik - végérvényesen leszakadtak. Ezt a hatalmas lépést pedig a Szeged tette meg, mely hátrányból fordítva nyert Pécsett egy rengeteg hibával tarkított találkozón, ahol a második félidőben kapott gól nélkül sikerült megúszniuk a Tisza-partiaknak. Varga Tamásék így visszavágtak a Pécsnek az őszi vereségért!

A férfi vízilabda OB I 16. fordulójában: Szeged Beton – Uniqa-UTE 13-8 (3-1, 3-2, 2-3, 5-2).

Szeged: Baksa – Vejzagics 2, Milos Korolija, Varga T. 3, Komlósi, Török 3, Weszelovszky 2. Csere: Lehmann 1, Varga P. 1, Juhász 1, Molnár, Éles. Vezetőedző: Kásás Zoltán.

A férfi vízilabda OB I 19. fordulójában: Pécsi Vízmű PVSK Fűszért – Szeged Beton 4-5 (1-1, 3-1, 0-1, 0-1).

Kosárlabda: Kupabronz a Szeviép vitrinjében

Szombaton és vasárnap a hűség városában rendezik meg a női kosárlabda magyar kupa négyes döntőjét. A szombati elődöntőkben (16 órakor, illetve 18.15-kor) a kétszeres címvédő MKB-Euroleasing Sopron a SEAT Foton Győrrel, míg a Szeviép-Szeged a sokszoros bajnok és kupagyőztes MiZo Pécs 2010-zel csap össze. A Szegednek nem lesz könnyű dolga, ha második alkalommal is magyarkupa-döntőt akar vívni... A helyosztókra vasárnap 12.30-kor és 15 órakor kerül sor. Egy hajszál választotta el a hatalmas bravúrtól a Szeviépet:

Donkó Orsolya

lányai végig vezettek a Pécs ellen (még két perccel a vége előtt is hat ponttal), ám a baranyaiak előbb hosszabbításra mentették az ütközetet, majd rutinjukat érvényesítették a ráadásban. A Szeged így a bronzért csatázhat a Győrrel, mely 86-51-re kapott ki a házigazda Soprontól a szombati elődöntőben. Kiemelkedőt nyújtott a Tisza-partiaknál

Németh Bernadett

: 30 pontot szórt a Pécsnek! A vasárnapi bronzcsatában nem léphetett pályára a Pécs ellen súlyos térdsérülést szenvedett ukrán

Dubrovina,

ám a sebeit nyalogató Szeged a játékmester nélkül is igen magabiztosan verte a Győrt, s szerezte meg ezzel a harmadik helyet a magyar kupa idei kiírásában. A döntőt az esélytelenebbnek tartott Pécs nyerte 61-57-re a házigazda ellen, ezzel a Mecsekaljára kerül a magyar kupa.

A női kosárlabda magyar kupa elődöntőjében: MiZo Pécs 2010 – Szeviép-Szeged 78-74 (9-14, 11-17, 18-17, 25-15, 15-11).

Pécs:

Iványi 15/9, Török Sz. 1, Mazzante 15/9, Mészáros K., Ohlde 21 Csere: Sarok, Vajda 19/6, Raksányi, Ruják 2, Krnjics 5. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Szeged:

Dubrovina 9, Németh B. 30/3, Fürész E. 13/3, Maslowski 16/3, Zserzserunova 2. Csere: Szakács, Russai, Laczi 2, Vincze V. 2. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Női kosárlabda magyar kupa, a 3. helyért: Szeviép-Szeged – SEAT Foton Győr 89-75 (20-14, 14-16, 23-18, 32-27).

Szeviép:

Németh 15/6, Fürész 10, Laczi, Russai 7/3, Maslowski 23/9. Csere: Zserzserunova 27/6, Pusztai 3/3, Szakács 4/3, Vincze, Tóth C., Lengyel. Vezetőedző: Donkó Orsolya.

Győr:

Borovickova 2, Fűrész 2, Vida 12, Imbergerova, Radunovics 19. Csere: Keller 8, Kovács 20/3, Izsák 6/6, Antolovics 6. Vezetőedző: Tapodi Péter.

Asztalitenisz: Bükon kapott ki a Floratom

A férfi asztalitenisz extraliga 13. fordulójában szombaton 15 órától Bükfürdőn szerepel a Floratom Szeged. A hazai gárda a negyedik helyen áll a tízcsapatos pontvadászatban, Lukács Leventéék a hatodikok. A találkozót ennek megfelelően az esélyesebb hazai együttes tudta megnyerni.

A férfi asztaitenisz extraliga 13. körében: Büki TK Gyógyfürdő - Floratom Szeged 6:1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.