Sport

Kapaszkodik a Ruzsát verő FK 1899 Szeged

Kapaszkodik a Ruzsát verő FK 1899 Szeged

2009. március 30., hétfő
Kapaszkodik a Ruzsát verő FK 1899 Szeged

Mint arról hétvégi labdarúgó-összeállításunkban már beszámoltunk, a megyei III. osztályban rangadót nyert az FK 1899 Szeged. A fordulót a negyedik helyen kezdő kék-feketék az ötödik Ruzsát fektették két vállra idegenben, s az IKV botlásának köszönhetően felkapaszkodtak a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

Hüvös Gábor

játékos-edző elfoglaltsága miatt vasárnap

Brunczvik Dániel

irányította a szegedi kék-feketéket. Az ellenfél, az ötödik helyen fordult Ruzsa a télen alaposan meggyengült, így az FK az őszi hazai 2-0 után joggal bízott az idegenbeli sikerben is. A meccs képe visszaadta várakozásaikat: a hazaiak alig-alig jöttek át a félpályán: az első félidőben mindössze egy-két veszélyesebb beívelésük volt, és egy véleményes lesszituációban hátrányukra döntött a játékvezető, a második játékrészben pedig nem is akadt értékelhető próbálkozásuk. A védelmüket viszont jól megszervezték, így a szegediek nehezen tudták áttörni a teljesen visszahúzódó Ruzsát. Két-három kimaradt ziccer azért akadt, majd

Ács Sándor

egy

Burzon Márk

által kiharcolt szabadrúgást tekert 25 méterről gyönyörűen a hosszú pipába. A kapus tehetetlennek bizonyult, a labda védhetetlenül vágódott a hálóba a center lövését követően; 1-0. A megbízott játékos-edző a félidőben azt kérte a csapattól, hogy vigye gyorsan döntésre a dolgot. Ziccereket sikerült is kialakítani a nagyszerűen küzdő FK-soknak, de lezárni a meccset csak a „szokásos” Turbó-gólnak köszönhetően, a 82. percben tudták: Ács kiugratása után egy védő hibázott,

Túróczi Márton

lefutotta a védelmet, majd a kapus mellett a kapu közepébe lőtt; 2-0. Az FK 1899 Szeged győzelmének köszönhetően (28 ponttal) feljött a tabella harmadik helyére a listavezető Algyő II. (38) és a Szatymaz (30) mögé. A hétvégén azt az Öttömöst fogadják, mely nagy meglepetésre az IKV Alsóvárost (27) múlta felül a 15. körben. Megjegyzés: az első tavaszi fordulóban félbeszakadt FK 1899 Szeged - Szatymaz mérkőzés pontjaival kapcsolatban még nem hozott döntést a CSLSZ.

A labdarúgó megyei III. osztály 15. fordulójában: Ruzsa SE – FK 1899 Szeged 0-2 (0-1).

Ruzsa SE:

Szekeres – Fodor, Tóth (Papp Sz. 65'), Krisztin, Tandori, Simon (Farkas), Papp I., Horváth (Nagy 85'), Bata, Galvácsi (Majoros 60'), Jáger (Jakos 80').

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Burzon, Havas, Meszes, Fodor – Halász, Joszt (Murányi 57'), Kránicz, Nagy, Holecska (Túróczi 75') – Ács (Hulánszky 87'). Gólszerzők: Ács (37'), Túróczi (82'). Sárga lap: Papp I., illetve Burzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.