Kultúra

Egyetlen este újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét

Egyetlen este újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét

2009. március 17., kedd
Egyetlen este újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét

Egyetlen este, március 23-án újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban - tájékoztatta Pataki Dorka, a Szegedi Kortárs Balett sajtóreferense az MTI-t kedden.

A két társulat és a város közönsége ezzel a darabbal - a táncművész, koreográfus, rendező egyik legsikeresebb koreográfiájával - köszönti

Juronics Tamást

abból az alkalomból, hogy március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki - mondta a sajtóreferens. Hozzátette: a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője a köszöntést azzal viszonozza, hogy kivételes alkalomként maga lép fel a Bartók Béla zenéjére koreografált táncjáték címszerepben. Juronics Tamás, aki a közelmúltban ünnepelte negyvenedik születésnapját, a kortárs magyar táncművészet nemzetközi hírnevének öregbítéséért, előadóművészi és koreográfusi tevékenysége elismeréseként kapta meg a Kossuth-díjat. A művész az kitüntetés kapcsán az MTI-nek elmondta, a tánc, "mint fizikai tevékenység" ma már csak annyira élete része, amennyire az a koreográfusi munkához szükséges. A színpadi lét néha hiányzik neki, de az alkotás, jelenlegi munkája nagyon érdekeli, izgatja és teljes egészében kitölti az idejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.