Egyetlen este újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyetlen este, március 23-án újra Juronics Tamás táncolja A csodálatos mandarin címszerepét a Szegedi Nemzeti Színházban – tájékoztatta Pataki Dorka, a Szegedi Kortárs Balett sajtóreferense az MTI-t kedden.

A két társulat és a város közönsége ezzel a darabbal – a táncművész, koreográfus, rendező egyik legsikeresebb koreográfiájával – köszönti Juronics Tamást abból az alkalomból, hogy március 15-én Kossuth-díjjal tüntették ki – mondta a sajtóreferens.
Hozzátette: a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője a köszöntést azzal viszonozza, hogy kivételes alkalomként maga lép fel a Bartók Béla zenéjére koreografált táncjáték címszerepben.
Juronics Tamás, aki a közelmúltban ünnepelte negyvenedik születésnapját, a kortárs magyar táncművészet nemzetközi hírnevének öregbítéséért, előadóművészi és koreográfusi tevékenysége elismeréseként kapta meg a Kossuth-díjat.
A művész az kitüntetés kapcsán az MTI-nek elmondta, a tánc, “mint fizikai tevékenység” ma már csak annyira élete része, amennyire az a koreográfusi munkához szükséges. A színpadi lét néha hiányzik neki, de az alkotás, jelenlegi munkája nagyon érdekeli, izgatja és teljes egészében kitölti az idejét.

Előző sztori

Szerda: Kaptárbontás Berecz Andrással és Szabadegyetem

Következő sztori

Könyv a lerombolt vasúti hídról