Utazás

Utazás: Torkos csütörtök vagy húsvét Mallorcán

Utazás: Torkos csütörtök vagy húsvét Mallorcán

2009. február 20., péntek
Utazás: Torkos csütörtök vagy húsvét Mallorcán

Mi is az a torkos csütörtök? Milyen a húsvét Mallorcán? Melyik az ország legnagyobb gimnasztikaórája? - ilyen és hasonló kérdésekről olvashatnak együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. aktuális utazási hírei és ajánlatai között.

1. Hírek a nagyvilágból

Visszaszámlálás: hamarosan nyit az Utazás 2009

A gazdasági válság nem érződik az Utazás 2009 kiállításon: 38 ország 800 kiállítója 16 ezer négyzetméteren vonultatja fel ajánlatait február 26. és március 1. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, köztük olyan távoli országok is hivatalosan képviseltetik magukat, mint a Dominikai Köztársaság, Jamaica vagy Thaiföld. A kínálat bőségét sugallja a vásár „Találj rá a saját utadra!" szlogenje is. Most először sikerült megvalósítani, hogy egy helyen, a G pavilonban lesz elérhető a belföldi kínálat, míg a kiutaztató irodák és a külföldi kiállítók hagyományosan az A pavilonba kerülnek. Különleges látványosságnak ígérkezik, hogy a külföldi díszvendég, Görögország igazi görög falut épít az A pavilonban: görög színház lesz a színpad, görög zenét játszanak és tradicionális táncokat adnak elő, a görög tavernában pedig mediterrán finomságokból adnak ízelítőt. Az idei kiállításon az ígéretes desztináció címet viselő Japán origami- és bonsaibemutatóval, tésztakóstoltatással és teaceremóniával várja majd a közönséget. A magyarországi turisztikai régiók a kulturális turizmus évével összhangban kulturális programokat tartalmazó kedvezményes csomagajánlatok sokaságát hozzák el a vásárra. A Gulliver üdülési licitek jóvoltából pedig 130 út kerül kalapács alá. A családosokra is gondoltak a szervezők: a kicsik játszóházban, a nagyobb gyerekek erdei drótköteles akadálypályán és mobil mászófalon múlathatják az időt. Információ: www.utazás.hungexpo.hu

Torkos csütörtök

2009-ben Torkos Csütörtök napján, azaz február 26-án a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

De mi is a Torkos Csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó Szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön - annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük - ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Használja ki ezt a lehetőséget, és torkoskodjon a http://www.menjunkenni.hu/ weboldalon található éttermek bármelyikében, amelyek február 26-án 50%-os kedvezményt biztosítanak teljes étel és ital kínálatukból. A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni! 2. Utazások, akciókMALLORCA HÚSVÉT!

2009. április 9-13. (5 nap/ 4 éjszaka) Java Hotel 3*** félpanzióval 99 900 Ft Playa Golf Hotel 4**** félpanzióval119 900 FtRészvételi díj tartalmazza: - repülőjegy Budapest-Mallorca-Budapest útvonalon közvetlen Malév charteren - 4 éjszaka szállás - félpanziós ellátás - repülőtér-szálloda-repülőtér transzferek - betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás Külön fizetendő: repülőtéri illeték: 19 900 Ft/fő, foglalási díj: 1 000 Ft/fő sztornó biztosítás: 1,5%. Várható menetrend: Ápr. 9. Budapest 06:30 - Palma de Mallorca 09:05 Ápr. 13. Palma de Mallorca 21:20 - Budapest 23:45 Foglalás, bővebb információk: C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562 travel@congresstravel.huWELLNESS LAST MINUTE A BAKONY KAPUJÁBAN!

Kincsem Wellness Hotel - Kisbér2009. február 15. és április 30. között minimum 2 éjszakára -legkorábban vasárnapi érkezéssel és legkésőbb pénteki távozással- FOGLALHATÓ!Akciós ajánlatunk kétágyas standard szobában minimum 2 éjszaka foglalása esetén az ünnepi és kiemelt időszakok kivételével a szabad szobák függvényében értendő.7.500.-Ft/ felnőtt/ éj reggelivelNaponta 1 alkalommal vendégünk egy süteményre!Áraink a fent leírtakon kívül az alábbi szolgáltatások térítésmentes igénybevételére jogosítanak: - Wellness részleg használata: úszómedence, gyermekmedence, pezsgőfürdő, - Kültéri medence (jún.-okt.), infraszauna, finn szauna, gőzkabin, merülőmedence, - Aromakabin használata, - Fürdőköpeny használata, fitness gépek használata. - Ingyenes parkoló a szálloda udvarában, - Térítésmentes internet használat a szálloda területén (saját laptop szükséges) WIFI, Szoba: Minden szoba alapfelszereltségéhez tartozik a fürdőszoba, minibár, színes televízió, telefon. A fürdőszobában hajszárító és fürdőköpeny várja vendégeinket. Kedvezmények: 5 éves korig ingyenes (5. évét be nem töltött) szülővel egy ágyban vagy kiságyban elhelyezve. 5- 12 éves kor között (12. életévét be nem töltött) 30% kedvezmény az ellátás és szállás árából szülővel egy szobában pótágyon elhelyezve. 3. felnőtt (12 évet betöltött) részére pótágyon elhelyezve 10% kedvezményt adunk a szoba és ellátás árából. Kedvezményes egyágyas felár: 3.000.-Ft/szoba/éj Felárak: Félpanzió felára: 3.800.-Ft/ felnőtt/ alkalom- félpanziós étlapról, Teljes ellátás felára: 7.100.-Ft/ felnőtt/ alkalom- félpanziós étlapról. Kutya, macska a tulajdonos teljes felelősségvállalása mellet 4.000-Ft/éj ellátás nélkül. Áraink az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák! Idegenforgalmi adó: 250,- Ft/ fő/ éj (18-70 éves korig) helyszínen fizetendő Foglalás, bővebb információk: C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562 travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Együttműködésbe kezd a Brussels Airlines és a Lufthansa

A belga légitársaság Star Alliance szövetségbe való belépése kapcsán a Lufthansa és a Brussels Airlines új együttműködést hirdetett, amelynek részeként az utasok mindkét fuvarozó lounge-ait használhatják. Így a Lufthansa Senator és business class lounge-aiba belépést nyernek a belga légitársaság törzsutasprogramjának Platinum tagjai. Cserébe a Lufthansa Miles and More programjában résztvevők pedig a Brussels Airlines szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az utasok hamarosan a két cég jegyárait is kombinálhatják és valószínűleg a közösen üzemeltetett járatokból is profitálhatnak.

Foglalás, bővebb információk:

C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert

Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és Garantiqa Junior Nemzetközi Verseny

Ritmus és szépség Budapesten! Sztárokkal és az ország legnagyobb gimnasztika órájával! Fellépnek: Béres Alexandra, Keresztes Ildikó, Puskás Péter, Mark, Király Viktor, Fekete Dávid, 4 For Dance, Fool Moon

Magyarország először rendez RG Világkupát, amely a tavasz első és legnagyobb, az egész országot megmozgató nemzetközi sporteseménye. Az évente világszerte 5-6 alkalommal sorra kerülő verseny rendezési jogát a Nemzetközi Tornaszövetségtől nyerte el a Magyar RG Szövetség.

A 3 napos Világkupán 30 ország 300 versenyzője lép szőnyegre, 3 kategóriában: a felnőtt egyéni-, illetve felnőtt és junior együttes kéziszer csapatversenyen elért helyezésekért világranglistapont jár. A Sportarénában a nemzetközi versenyzők mellett először mutatkozik be a magyar válogatott keret: Vass Dóra, a legeredményesebb egyéni versenyzőnk, az új összeállításban első alkalommal versenyző felnőtt együttes kéziszer csapat, illetve a junior csapat.

Az RG Szövetség a sportág és a sport, a mozgás, az egészséges élet népszerűsítése érdekében országos játék-pályázatot írt ki általános- és középiskolás csoportok részére, amelynek eredményhirdetése a nyitónapon lesz. Ekkor kerül sor az ország legnagyobb közös gimnasztika órájára is, Béres Alexandra vezetésével, amelyhez bárki csatlakozhat. A ritmikus gimnasztika volt élsportolói közül még Keresztes Ildikó énekesnő és Sziráczky Brigitta divattervező állt az esemény mellé, így ők hárman a Világkupa sztárarcaiként támogatják a rendezvényt.

Program:

Március 6. 13 órától

Az ország legnagyobb gimnasztika órája Béres Alexandrával Junior csapatverseny „Sporttal miénk a jövő" pályázati eredményhirdetés Sztárvendég: Puskás Peti, 4 For Dance

Jegyár: 1400 Ft

Március 7. 10 órától

Felnőtt egyéni verseny Megnyitó ünnepség Felnőtt csapatverseny Sztárvendég: Mark, Fool Moon

Jegyár: 2 900 Ft

Március 8. 10 órától

Verseny-finálék és gála Ünnepélyes eredményhirdetés Sztárvendég: Keresztes Ildikó, Király Viktor, Fekete Dávid

Jegyár: 2 900 Ft

Jegyek megvásárolhatók irodánkban, melyek üdülési csekkel is fizethetőek. C&T Hungary Utazási Iroda Tel/fax: 62-481-562

travel@congresstravel.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.