SZTE-Szedeák: Nyíl újra a pályán!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszatér az SZTE-Szedeákba Nyilas István; a népszerű Nyíl, aki a szezon kezdetén még vezetőedzőként irányította az együttest, a bajnokság további szakaszában játékosként segíti társait. A Baja elleni vasárnapi sorsdöntő rangadón nem ő lesz az egyedüli “új” fiú a Szedeákban, hiszen pályára lép a szegedi nevelésű Puszta Dávid is, aki rövid kecskeméti kitérőt követően húzza fel újra a Tisza-parti gárda mezét.

A hatodik fordulót követően távozott az SZTE-Szedeák kispadjáról Nyilas István (képünkön), aki 2007 nyara óta töltötte be az NB I/B-s gárda vezetőedzői posztját. Helyét akkor Bonifert Domonkos vette át, s úgy tűnt, Nyíl már játékosként sem kíván beszállni a Szedeákba, ellentétben a tavalyi szezonnal, mikor több mérkőzésen is pályára lépett. Az NB II-es 2F-Szedeákban ellenben mezt húzott a korábban hat évig az NB I/A-ban pattogtató játékos. Most úgy döntött, mégis csatlakozik Simándiékhoz, s igyekszik segíteni abban, hogy az SZTE-Szedeák minél előkelőbb helyen végezzen az NB I/B-ben. Nyilas már napok óta együtt edz a többiekkel, s a papírmunka elintézést követően immár biztossá vált: a Baja elleni, vasárnap 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban sorra kerülő rangadón újra tapsolhatnak tripláinak a szurkolók.

“Korábban is felvetődött már, hogy ismét bekapcsolódjak a munkába, ám csak két héttel ezelőtt hoztam meg a végső döntést, akkor álltam edzésbe. Az NB II-ben nem tréningeztünk, csak a mérkőzésekre álltunk össze hetente-kéthetente, így az erőállapotom természetesen nem százszázalékos. Igyekszem azonban minél hamarabb elérni a megfelelő szintet” – mondta a SZEGEDma.hu-nak Nyilas. A visszailleszkedése – tette hozzá – zökkenőmentesen sikerült, hiszen a figurák nagy részét még vezetőedzőként éppen ő dolgozta ki. Arra a kérdésünkre, hogy milyen elvárásai vannak magával szemben a következő találkozókra, így felelt: “Nem magammal, hanem a csapattal szemben vannak elvárásaim, az együttesre várnak komoly feladatok. Vasárnap például mindenképpen le kell győznünk a Baját, különben dobhatjuk el, amit eddig elértünk. Úgy gondolom, én csak egy láncszem leszek a gépezetben, igyekszem természetesen segíteni, de csak annyit szeretnék, hogy a végső dudaszó pillanatában a hazai csapat neve mellett több pont álljon, mint a vendégekénél. Eljutottam már odáig, hogy nem igazán számít, nulla vagy negyven ponttal járulok hozzá a sikerhez: a csapat eredménye a döntő számomra” – fogalmazott a 32 esztendős kosaras.

Nyilashoz hasonlóan pályára léphet vasárnap a fiatal Puszta Dávid is, aki kecskeméti kitérőt követően tér haza az SZTE-Szedeákban. Az 1990-es születésű, egyes-kettes poszton bevethető kosaras a Szedeákban nevelkedett, Varga Dánielnek és Széll Bencének volt osztálytársa, s a magyar U18-as válogatottban is szerepet kapott.

Szavazzon Ön is!

A SZEGEDma.hu A hét kérdése rovatában pedig az Önök véleményére kíváncsi: vajon legyőzi-e az SZTE-Szedeák a Bajai Bácskát? Szavazópanelünk a jobb oldali menüsorban található, ott tekinthetik meg azt is, milyen arányban oszlanak meg a válaszok. Szavazzon Ön is, aztán pedig tekintse meg a helyszínen a várhatóan magas hőfokú csatát!

Előző sztori

Bemutatták a Papírkutyákat a Belvárosi moziban

Default thumbnail
Következő sztori

Obersovszky: Tisztességes sajtót politikai befolyás nélkül!

Legutóbbi hasonló cikkek