Sportszerda: Beton-bánat Egerben

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb lépéssel került távolabb a legjobb négy közé jutástól az OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban a Szeged Beton, miután vereséget szenvedett a rivális ZF-Eger vendégeként. A sportszerdán másik két szegedi együttes is bajnoki pontokért lépett pályára: a Pick Győrött, a Szeviép idehaza aratott sikert. A vasárnap meggyilkolt Marian Cozmára is emlékeztek.

Vízilabda: Újabb fontos csatát veszített a Beton

A férfi vízilabda OB I-ben szerdán Egerbe látogatott a Szeged Beton. A negyedik az ötödiket fogadta, a csatának ennek megfelelően hatalmas volt a tétje. A Tisza-partiaknak a Pécs, az Újpest és az FTC ellen elhullajtott pontokat valahol vissza kellene szerezniük, ehhez pedig bravúrgyőzelmekre lenne szükség. Sajnos ezen a napon nem sikerült meglepetést okozniuk, ugyanis a kupagyőztes egriek – főleg utolsó negyedbeli remek teljesítményüknek köszönhetően – felülmúlták Kásás Zoltán LEN-kupa-elődöntős fiait. A vendégeken az sem segített, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás remekelt, öt gólt szerzett.

A férfi vízilabda OB I 14. fordulójában: ZF-Eger – Szeged Beton 14-10 (3-1, 3-3, 2-3, 6-3). A szegedi gólszerzők: Varga T. 5, Komlósi és Juhász 2-2, Mihajlo Korolija.

Kézilabda: Szoros végjátékban győzött a Pick Győrött

A világbajnokságot követő hosszú szünet után az utolsó helyezett Győr otthonába utazott a Pick Szeged magyarkupa-győztes gárdája, melyben most mutatkozott be a nyáron igazolt szerb Petar Nenadics. Vladan Matics tanítványai a papírformának megfelelően a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, s folyamatosan növelték előnyüket – egészen tízgólosra hizlalták a különbséget. A végén a hazai együttes folyamatosan kapta az emberelőnyöket, s ezeket kihasználva két gólra zárkózott. Szerencsére mikor igazán kellett, megrázta magát a Pick, s biztosan gyűjtötte be a két pontot.

A Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga 18. körében: Győri ETO FKC – Pick Szeged 27-33 (10-19). Pick: Puljezevics – Ghionea 3 (2), Laluska 1, Nenadics 7, Zubai 1, Oszmajics 10, Zvizej 6 (1). Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Katzirz 1, Krivokapics, Vancsics 2, Vadkerti 1, Petrea 1. Edző: Vladan Matics.

Női kosárlabda: Nem jelentett gondot a BEAC-Újbuda

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a negyedik, a BEAC-Újbuda a tizedik helyről várta az NB I/A szerda esti fordulóját. Nem lehetett tehát kérdéses, ki az újszegedi csata esélyese. Donkó Orsolya lányai magabiztosan érvényesítették is a papírformát, könnyedén fektették két vállra az egykori világklasszis Balogh Judit vezette fővárosiakat. A mérkőzés előtt egyperces néma gyászszünettel, egymás kezét fogva emlékeztek a játékosok a vasárnap meggyilkolt Marian Cozmára.

A női kosárlabda NB I/A 14. fordulójában: Szeviép-Szeged – BEAC-Újbuda 93-58 (20-14, 23-12, 30-13, 20-19). Szeviép: Dubrovina 9/3, Németh B. 5/3, Fürész E. 16/6, Maslowski 13/3, Zserzserunova 5. Csere: Pusztai 4/3, Vincze 6, Russai 8, Szakács 13/6, Kováts 3/3, Laczi 5/3, Lengyel 6/6. Edző: Donkó Orsolya.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtök: Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra az IH-ban

Következő sztori

Tisza Volán SC: Eddig színötös!

Legutóbbi hasonló cikkek