Megtört a jég: Szedeák-győzelem idegenben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 18. fordulójában megszerezte első idegenbeli győzelmét az SZTE-Szedeák. Régóta várunk erre a sikerre, így különösen édes az Újbuda TC elleni diadal. Különösen, hogy újra felcsillant a remény a negyeddöntőbe kerülésre…

A Baja elleni múlt heti vereséget követően a hetedikről a kilencedik helyre csúszott vissza a szegedi alakulat az NB I/B Keleti csoportjában, azaz úgy tűnt, még azért is nagyon kell kaparni, hogy a „középházi”, azaz a 9-16. helyért folytatandó rájátszásba jusson. A 18. fordulóban, vasárnap este a sereghajtó Újbuda TC otthonában szerepelt a Szedeák, mely úgy utazott el a találkozóra, hogy idegenben valamennyi fellépésén alulmaradt. Így aztán senki se gondolta, hogy sétagalopp lesz az összecsapás, hiszen az újbudaiak nemrég a remek erőkből álló Óbudai Kaszásokat fektették két vállra – idegenben…

Az SZTE-Szedeák azonban megrázta magát, s végre valós tudásának megfelelően teljesített a Szeged-táblán túl is. Végig uralta az összecsapást, már az első negyedben közel húszpontos előnyre tett szert, majd mikor az Újbuda némiképp közelebb lopózott, a Baja ellen visszatért Nyilas István gyors egymásutánban négy triplával hűtötte le a kedélyeket. A vége magabiztos szegedi győzelem lett, s mivel az Óbudai Kaszások hazai pályán szenvedett vereséget a Jászberénytől, az él- és a középmezőny ismét igencsak összetömörült. Fantasztikus izgalmakra van kilátás az utolsó négy fordulóban, a küzdelem egyre öldöklőbb a még negyeddöntőt érő negyedik pozícióért! Nehéz jóslásokba bocsátkozni, különösen, hogy több riválisnak elmaradt mérkőzései is vannak, ám egyet bátran kijelenthetünk: az SZTE-Szedeák a végsőkig fog harcolni!

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 18. fordulójában: Újbuda TC – SZTE-Szedeák 75-92 (11-29, 23-20, 21-26, 20-17). Budapest, 150 néző. Vezette: Surányi, Dernei.
SZTE-Szedeák: Simándi 7, Rezák 14/12, Nyilas 26/21, Kovács A. 22, Kukla 2. Csere: Nagy A. 10/3, Mészáros 6, Fülöp 2, Varga D., Varga M., Széll 2, Szabad 1. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

A forduló további eredményei: Phoenix KK – Nagykálló 96-64, Eger – Salgótarján 86-89, Óbudai Kaszások – Jászberény 63-79, Bajai Bácska – Univer Kecskemét B 83-71.
Az állás 18 forduló után:
1. Wamsler SE Salgótarján 16-2
2. Bajai Bácska FKE 13-5
3. EKF HÉSZ 12-6
4. Jászberényi KSE 9-9
5. Óbudai Kaszások 9-9
6. Szolnoki Főiskola 8-8
7. Tiszaújvárosi Phoenix KK 8-9
8. SZTE-Szedeák 8-10

Default thumbnail
Előző sztori

Lófara-ügy: A megyei építészkamara elnökségének nyilatkozata

Default thumbnail
Következő sztori

Más adataival próbálkozott, elkapták

Legutóbbi hasonló cikkek