Írjon nekünk

Szórakozás

Kedd: Négy kürt versenye a színházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Különleges, ritkán hallható, négy kürtre írott versenymű is szerepel a Szegedi Szimfonikus Zenekar keddi hangversenyén a színházban, igazi csemege a komolyzene kedvelőinek. A bábszínház két előadással is várja a nézőket, és folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. Három érdekes programot is kínál a Millenniumi Kávéház kedden este, és Darwin tudományos örökségéről hallhatunk előadást a főiskolán. A Klub Nextben Szabó Bogár Erzsébet újabb köteteit, a Bálint Sándor Művelődési Házban Molnár György: Messzi utak, távoli harangok című regényét mutatják be az olvasóknak, az álláskeresőket pedig jó tanácsokkal látják el délelőtt. Keddenként Világmegváltók-sorozat a moziban – ezúttal a francia Godard, és a bulizósoknak is van ajánlatunk kedd estére.

Hangverseny a színházban

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 19.30-kor a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenyére várják a komolyzene kedvelőit. Vezényel: Medveczky Ádám. Szólisták: Szabó László – kürt, Kálmán János – kürt, Kecskés György – kürt, Fabók László – kürt. A műsoron: Schubert: Rosamunda – nyitány, Schumann: Versenymű négy kürtre F-dúr, Brahms: I. szimfónia, c-moll. Az előadásra a Vaszy-bérlet/4 érvényes.

Bábszínház

A Kövér Béla Bábszínházban kedden délelőtt 10 órakor a Gólyakalifa (Hapci bérlet), délután 14.30-kor a Sampucli, az irigy perselymalac (3 kívánság bérlet) című előadást játsszák.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Rajz- Művészettörténet tanszékének oktatója ebben a félévben többek között az európai, azon belül bővebben a magyar gótikus építészetről és képzőművészetről, francia és angol romantikus festészetről, impresszionizmusról, szimbolizmusról, szecesszióról, absztrakt expresszionizmusról, pop-artról és body-artról, akcionizmusról beszél. Előadásai nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Programok a Millenniumi Kávéházban

A Millenniumi Kávéházban kedden 18 órakor a VMDK – Szegedi Tagozata Alkotó Közösségének színrelépése. Fotókiállítás Gyeviki János, Németh Krisztián, Németh Nimród,Tóth Béla, Viczay Lajos képeiből. Közreműködik: Szaniszló János zongorán. Megnyitja: Kisimre Ferenc.

Ugyancsak kedden 18 órakor Magyar szegénységellenes hálózatról hallhatunk. Vendég: Simon Andrea és Király Dezső regionális képviselők, házigazda: Rummel József.

Ugyanott kedden 20 órakor a Vér Csaba Quartet koncertje. Az ‘50-es, ‘60-as évek swinges, modern jazzes zenei világát idézi fel a formáció. A tagok jól ismertek a szegedi közönség előtt, de ebben a felállásban csak ritkán hallhatóak. A zenekar tagjai: Vér Csaba (tenor szaxofon), Blaho Attila (zongora), Szabó Csaba (dob), Stojšić Jovan (bőgő).

Olvasóköri találkozó

Kedden 14 órakor a Móra utcai fiókkönyvtárban az Olvasókör tagjai találkoznak.

Darwin öröksége

Darwin öröksége a természettudományokban és a társadalomtudományokban címmel tart előadást Marosán György (főiskolai tanár, Külkereskedelmi Főiskola) és Hraskó Gábor (informatikus, a Magyarországi Szkeptikus Társaság ügyvezető elnöke) kedden 18 órakor a SZTE JGYPK Főépületében (Boldogasszony sgt. 6. II. em. 131. t.).

Szabó Bogár Erzsébet újabb kötetei

Kedden 16 órakor a Klub Nextben (Tisza Lajos krt.63. sz.) Szabó Bogár Erzsébet újabb köteteiről hallhatnak a szerzőtől magától. Házigazda és beszélgetőtárs: Majzik István a Bába és Társa könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

Messzi utak, távoli harangok

A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) kedden 18 órakor Molnár György: Messzi utak, távoli harangok című regényének ünnepélyes bemutatója lesz a jeles író születésének 80. évfordulója tiszteletére. Vendégek: Molnár György író, Majzik István, a Bába Kiadó ügyvezetője, Veszelka Attila költő, a Szegedi Írók Társaságának elnöke. Házigazda: Kiss Ernő, a művelődési ház igazgatója.

Álláskeresési tanácsok

Lóránt Melinda munkavállalási tanácsadó Álláskeresési tanácsok címmel tart előadást a DaRMK Szegedi Kirendeltség és Szolgáltató Központ – a szegedi Szenior Foglalkoztatási Klub szervezésében a Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) kedden 10 órakor.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:
19 órakor: Erőszakik (In Bruges), feliratos angol-belga krimivígjáték, rendező: Martin McDonagh.
21 órakor: A bajusz (La moustache), francia film, rendező: Emmanuel Carrere.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 16,18 és 20 órától: Volt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Chris Williams, Byron Howard.

A Balázs Béla teremben:
16 órakor: Világmegváltók sorozat – Godard: Éli az életét – fekete-fehér, francia film.
18.15-kor és 20.30-kor Nem vagyok a barátod – színes, magyar dráma. Rendező: Pálfi György.

A Csőke József teremben:
15.45-kor: Ausztrália – színes, feliratos, ausztrál-amerikai film, rendezte: Baz Luhrmann.
19.30-kor: A kuszkusz titka – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Abdel Kechiche.

Kedd esti bulik

A JATE Klubban kedden 20 órakor Rozsdamaró táncház. A belépés ingyenes!
A SZOTE Klubban kedden 21 órakor Mystery Gang koncert – utána buli Patkóssal.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) kedden este Ladies’ night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Cybere.

Hírzóna

Már a világhálón is megjelent a koronavírus

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Baj lehet, mert a távoli munkát végzők negyede semmilyen biztonságtechnikai irányelvet nem követ.

Tovább olvasom

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Aktuál