Bulvár

Ítéletet súlyosbított a Szegedi Ítélőtábla

Ítéletet súlyosbított a Szegedi Ítélőtábla

2009. február 17., kedd
Ítéletet súlyosbított a Szegedi Ítélőtábla

Jogerős ítéletében súlyosbította kedden a Szegedi Ítélőtábla az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság ítéletét abban az ügyben, amelyben életveszélyt okozó testi sértéssel vádoltak egy huszonegy éves szarvasi férfit.

A Békés Megyei Bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek

Baracsi Zsoltot,

ezért két év börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte 2008. október 30-án. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője a büntetés enyhítését kérve nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A Szegedi Ítélőtábla szerint a vádlottra első fokon kiszabott büntetés - mérlegelve minden körülményt - eltúlzottan enyhe, ezért azt három évre súlyosbította, egyebekben helybenhagyta. A vádirat szerint az alkalmi munkából élő, korábban több alkalommal büntetett vádlott tavaly március 1-jén éjfél körül két társával tért be egy szarvasi sörözőbe. Ott belekötöttek egy négyfős társaságba. Hajnali három óra körül az egyik sértett távozott, de Baracsi Zsolt két társa utána ment, a söröző előtt megütötték, mire ő elesett. Ezt látva, társaságából ketten segítségére siettek volna, a vádlott azonban egyiküket fejbe rúgta, a másik sértettet pedig, ököllel többször arcul ütötte. A fejbe rúgott férfi a földre zuhanva nyakszirtjét a betonba verte. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett, életét csak a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Az arcul ütött férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott a terhére rótt cselekmény elkövetését beismerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.