Közélet

Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé

Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé

2009. február 14., szombat
Ismét Botka Lászlót választották az MSZP Csongrád megyei elnökévé

Tisztújító küldöttgyűlésén az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége 2000 óta immár ötödik alkalommal Botka Lászlót választotta elnökévé.

Az elmúlt két évben mintegy 200 milliárd forintnyi fejlesztési forrást nyertek el Csongrád megye önkormányzatai, ez nagyságrendileg több, mint korábban bármikor - mondta az újraválasztott elnök, Szeged polgármestere a küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatóján. 2006-ban a legfontosabb választási ígéret az M43-as autópálya megépítése volt, s ez már zajlik. Ez azt jelenti, hogy két parlamenti ciklus alatt sikerül pótolni azt az óriási infrastrukturális deficitet, amely korábban jellemezte a megyét - hangsúlyozta a politikus. Csongrád megye városainak és kistérségi központjainak többségében szocialista polgármester van, de a fejlesztések, beruházások nem pártalapon kerültek elosztásra. Így például a fideszes vezetésű Hódmezővásárhely is jelentős összegeket nyert városrehabilitációra és kulturális fejlesztésekre - közölte

Botka László.

A megyei pártelnök az MTI kérdésére elmondta, a küldöttgyűlés

Gyurcsány Ferenc

pártelnökké választását támogatta, elnökhelyettesnek

Lamperth Mónikát

,

Szekeres Imrét

és

Juhász Ferencet

, alelnöknek pedig

Kiss Pétert, Hiller Istvánt

és

Ujhelyi Istvánt

javasolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.