Csütörtök: Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bőven talál szórakozást, aki csütörtökön szeretne kikapcsolódni. A színházrajongóknak romantikus drámát és detektívmesét kínálnak, és két népszerű koncertre is várják a közönséget: a Reökben a Honey Beast játszik, az IH-ban pedig Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra lemezbemutató műsora látható. Lesz nyugdíjas Ki-Mit-Tud, és zenés születésnapi beszélgetés Gyuris Jánossal. Ha Dél-Amerikára vágyunk, csütörtökön csak a Dóm Hotelig kell elmennünk, ismét új filmeket vetítenek a moziban – 3D-ben is! -, és lesz néhány jó buli…

Színházi előadások

Victor Hugo: Királyasszony lovagja (Ruy Blas) című, két részes romantikus drámáját játsszák csütörtökön este 19 órakor a Nagyszínházban. Az előadásra a Juhász Gyula bérlet érvényes.

A Kisszínházban csütörtökön délelőtt 10 órakor  és délután 14 órakor Alan Ayckburn: Mr. A., avagy a Hang-villa titka című detektívmeséjét játsszák két részben. A délelőtti előadásra a Hamupipőke 1 bérlet, a délutánira a Szende 1 bérlet érvényes.

Honey Beast koncert a Reökben

Csütörtökön 19 órától Honey Beast koncert. Az öttagú szegedi csapat sikeres lemezbemutatója után a Reökben ad koncertet. A különleges helyszínen az épület akusztikai adottságait kihasználva, vonósok segítségével csendülnek fel a már ismert Honney Beast dallamok. Belépő: teljes árú: 500 Ft, kedvezményes: 400 Ft. Részletek: www.honeybeast.hu oldalon.

Musical duett az IH-ban

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra lemezbemutató műsora látható csütörtökön az IH Rendezvényközpontban. Egyórás előadás keretében elevenedik meg a színpadon az egyik legsikeresebb könnyűzenei projekt! Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán két albuma, a Musical Duett 1. és 2. tarolt az eladási listákon. A sztárházaspár ezért úgy döntött, hogy lemezbemutatót tart, többek között Szegeden. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadás két időpontban: 18 órakor és 20 órakor tekinthető meg. Tájékoztatják a látogatókat, hogy a 18 órai kezdetű előadásra az összes jegy elkelt! Jegyár: elővételben: 2200 Ft, a koncert napján: 2500 Ft.

Hangtálakkal az egészségünkért

Csütörtökön 18 órakor a Szőregi fiókkönyvtárban Hangtálakkal az egészségünkért címmel Bugya Jánosné tart előadást az Életreform klubban.

II. Szegedi és Szeged-kistérségi Nyugdíjas Ki-Mit-Tud
A Bálint Sándor Művelődési Házban (Temesvári krt. 42.) csütörtökön 15 órakor II. Szegedi és Szeged-kistérségi Nyugdíjas Ki-Mit-Tud – Szólóének-kategória középdöntő.

Az éltető muzsika varázsában

A Dugonics András Piarista Gimnáziumban (Bálint Sándor. u. 14.) csütörtökön 17 órakor zenés születésnapi beszélgetés – vendégekkel, közreműködőkkel, Az éltető muzsika varázsában címmel. Az ünnepelt vendég Gyuris János, beszélgetőtársa Juray Miklós. További részletek a Közéleti Kávéház honlapján.

A szambák és a tangók hazája

Csütörtökön 18 órakor a Dóm Hotelben (Bajza u. 3-6.) A szambák és a tangók hazája címmel élménybeszámolót tart képpel, zenével Brazíliáról és Argentínáról Karikó Sándor főiskolai tanár. Vendég: Szabó Tibor egyetemi tanár. Házigazda: Karancsi Zoltán főiskolai tanár.

Csütörtöki moziműsorok – új filmek

A Grand Caféban csütörtökön:
19 órakor: A bajusz (La moustache), francia film, rendező: Emmanuel Carrere.
21 órakor: Improv Est az Improv.hu online zenei magazin és a Rádió MI {FM 89.9 MHz} szervezésében. A program: 21.00 Pent Leditgrant Emlékzenekar (H), 21.30 Tigrics (H), 22.00 Re-Drum + Rattus (RU), 22.30 Rovar17 (H), 23.00 Fullogic (H). Az estre a belépés ingyenes!

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 16,18 órától: Volt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Chris Williams, Byron Howard.
20 és 22 órától: Véres Valentin 3D – színes, feliratos amerikai horror. Rendező: Patrick Lussier. A tartalomból: Tíz évvel korábban egy tragédia örökre megváltoztatta a Harmony nevű kisváros életét. Tom Hanniger (Jensen Ackles), a tapasztalatlan szénbányász súlyos balesetet okozott az alagutakban, mely során öt bányász vesztette életét, s az egyetlen túlélő Harry Warden is tartós kómába esett. Pontosan egy évvel a szörnyű eset után épp Valentin napon Harry hirtelen magához tér… és brutálisan meggyilkol huszonkét embert egy csákánnyal, mielőtt őt is megölnék. Napra pontosan tíz évvel később Tom Hanniger visszatér Harmonyba, bár még mindig kísértik az általa okozott halálesetek. Tom megpróbálja jóvátenni a múltat, sőt eddig tisztázatlan érzelmei is feltörnek ex-barátnője, Sarah (Jaime King) iránt, aki időközben hozzáment Tom egykori jóbarátjához, Harmony jelenlegi sheriffjéhez, Axelhez (Kerr Smith). Sokévi nyugalom után azonban ezen az éjszakán ismét felbukkan valami a város sötét múltjából: egy veszedelmes gyilkos gázálarcban és csákánnyal. Tom, Sarah és Axel erősen gyanítják, hogy Harry Warden szelleme tért vissza, hogy az életüket követelje a régi sérelmekért…

A Balázs Béla teremben:
16 órakor és 20.30-kor El Greco – színes, feliratos görög-spanyol-magyar játékfilm. Rendező: Iannis Smaragdis.
18.15-kor: Nem vagyok a barátod – színes, magyar dráma. Rendező: Pálfi György.

A Csőke József teremben:
15.45-kor: Ausztrália – színes, feliratos, ausztrál-amerikai film, rendezte: Baz Luhrmann. Szereplők: Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley), David Wenham (Neil Fletcher), Bryan Brown (King Carney) A filmről: A II. világháború felhői még csak gyülekeznek Ausztrália felett, amikor egy angol arisztokrata nő érkezik a hatalmas kontinensre. Lady Ashley azért jött, hogy segítse férjének birtokaik eladásában. Ám férje váratlanul meghal, és ő egy idegen országban ragad. Öröksége egy akkora legelő, mint Belgium és 2000 marha. Vagyona védelmében kénytelen egy helyi cowboy segítségét kérni, hogy az Isten háta mögül a csordát eljuttassa Ausztrália túlsó felére. Együtt teszik meg a 2000 mérföldes utat a lenyűgöző, félelmetes és ismeretlen kontinensen, együtt élik át a japánok orvtámadását, és együtt mentenek meg egy elhagyott bennszülött fiút.
19.30-kor: A kuszkusz titka – színes, feliratos francia dráma. Rendező: Abdel Kechiche.

Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor Sítábor After Patkós doktorral.
A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor Roy és Ádám koncert! – Félévnyitó JUGYUS Buli. Whisky-gyömbér akció! Házigazda: Dj. Varga B. A Kisteremben nosztalgia Molnár Lajossal.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) csütörtökön este Rádió+ Lounge Bar – a legnagyobb lounge és chill out zenék válogatása. Fellép: Száraz Ferenc.
A Port Royalban (Stefánia 4.) csütörtökön este Nemzeti estek: Erdélyi est. A belépés ingyenes. Asztalfoglalás: 62/547-988.

Default thumbnail
Előző sztori

Uniós forrásból tervezik az ásotthalmi átkelő megépítését

Következő sztori

Sportszerda: Beton-bánat Egerben

Legutóbbi hasonló cikkek