/

Álnevet is használtak a csalók

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többek között csalással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a két férfit, akiket a napokban sikerült elfogni – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanú szerint a 20 éves szegedi és a 33 esztendős orosházi férfi az elmúlt közel két hónapban együtt és külön-külön több szegedi lakost is megtévesztettek azért, hogy vagyoni előnyhöz jussanak. Nem egyszer még álnevet is használtak, ám ennek ellenére hamar fény derült valódi kilétükre.
A rendőrség adatai szerint a 20 éves fiatalember 1 hónappal ezelőtt kölcsönbe vett egy több, mint 4 millió Ft értékű személygépkocsit, azonban a tulajdonosnak előzetesen megígért törlesztőrészleteket nem fizette, a járművel ismeretlen helyre távozott, elérhetetlenné vált. Felkutatását az is nehezítette, hogy nem a saját nevén mutatkozott be. Február 23-án azonban a kocsi tulajdonosa felismerte a fiatal férfit az utcán, és azonnal értesítette a rendőrséget, közben a hatóság kiérkezéséig visszatartotta őt.
A szegedi fiatal számlájára írható egy másik jármű eltulajdonítása is a József Attila sugárútról ugyancsak január közepén. A gépkocsit a tulajdonos lakásában tartott kulccsal vitték el. Azt megelőzően pedig épp ez a fiatalember tett látogatást a családnál, akikhez rokoni szálak fűzik.
A 20 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte, sőt továbbiakra is fény derült. A nyomozás azt is megállapította, hogy a fiatalembernek van egy társa is, akinek feltehetően szintén köze lehet ezen bűncselekményekhez.
Ezt a másik férfit ugyancsak hétfőn, nem sokkal később fogták el egy másik bejelentés kapcsán, mely szerint egy szegedi vendégfogadóban számláját nem volt hajlandó kiegyenlíteni. Bár ezt ő később tagadta, a szállóban mégsem a saját nevén jelentkezett be, hamis adatokat használt.
A gyanú szerint e két férfi január végén több mint 700 ezer Ft értékben irodaszereket vásárolt, amely ellenértékét – mint később kiderült – fedezetlen csekkel egyenlítették ki.
Néhány nappal elfogásuk előtt pedig egy közel fél millió forint értékben történő elektromos kerékpár-vásárlásuk keltett gyanút az eladóban. Az idősebbik kötötte az üzletet, a fiatalabb segédkezett neki. A biciklikért csekkel fizetett, ám nem sokkal később többször is visszatért, hogy a már megvásárolt kétkerekűek egyikét a tulajdonos vásárolja vissza, ellenben ő újabbakat vegyen ugyancsak csekk ellenében. Ez azonban már gyanússá vált az eladónak is, így a további adásvétel meghiúsult. Az idősebb férfi ekkor is álnevet használt.
A két gyanúsított a rendőrség adatai szerint egy további üzletet is lebonyolított, ahol az előbbihez hasonló módon csekkel fizettek, mely fedezete ugyancsak kétséges. A biznisz tárgya ekkor egy személyautó volt. Számlájukra még egy fizetés nélküli tankolás is írható.
A két férfit a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte őket – tudatta a szóvivő.

Előző sztori

A kommunista terror áldozataira emlékeztek Szegeden

Következő sztori

Nem kérünk időt!