Sport

A szünet után fordított a Tisza Volán a Kiszombor ellen

A szünet után fordított a Tisza Volán a Kiszombor ellen

2009. február 7., szombat
A szünet után fordított a Tisza Volán a Kiszombor ellen

Fotók: Gémes Sándor

Negyedik felkészülési mérkőzésén is túl van a Tisza Volán SC labdarúgócsapata. A szegediek szombaton a Kiszombort látták vendégül a Felső Tisza parti stadionban. Az NB III Alföld csoport és a Csongrád megyei I. osztály nyolcadik helyezettjének küzdelméből az esélyesebb került ki győztesen, de nem volt könnyű dolga...

A Tisza Volán SC a nyári alapozási időszakban is

megmérkőzött a Kiszomborral

, akkor 5-3-ra tudtak győzni a szegedi kék-feketék. Most a Tápé, az FK 1899 Szeged és a Nagyszénás elleni diadalokat követően fogadták megyei I. osztályú ellenfelüket a Buchholcz-tanítványok. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, s fordulásig meg is őrizték előnyüket, hiszen a házigazdának csak meg nem adott találatra futotta; a második negyvenöt percben aztán fordítani tudott a Volán.

Buchholcz Gábor

vezetőedző ezúttal is mindenkinek igyekezett játéklehetőséget adni. Az első félidőben szereplő együttes tompábban játszott, a második félidőben felküldött, fiatal alakulat viszont

Szilágyi Norbert

személyében igazi vezéregyéniségre talált, s formás támadásokkal szórakoztatta a nézőket. Az első negyvenöt percben rengeteg hiba csúszott az utolsó passzokba, az ezekből szerzett labdákból veszélyes kontrákat vezetett a Kiszombor. Egy ilyenből jutottak tizenegyeshez is, melyet sikerült értékesíteniük.

Füle Mátyás

dörgő kapufával válaszolt, többen bent látták a labdát, az asszisztens viszont másként jelzett. Fordulást követően a Szilágyi vezette kék-feketék hatalmas erőket mozgósítottak, s nem is hiába.

Baji Renátó

egyéni akcióból egyenlített, majd Szilágyi varrt be 22 méterről egy szabadrúgást, végül

Kazi László

szerzett gól egy kiugrást követően. Buchholcz Gábort természetesen ezúttal is értékelésre kértük. "Igyekszem úgy forgatni a játékosokat az előkészületi összecsapásokon, hogy mindenki mindenkivel szerepelhessen. A mostani héten különösen nagy terhelést kaptak a fiúk, így nem meglepő, hogy a szerdai meccs után ma is a fáradtság jelei látszottak rajtuk - tompábbak voltunk a megszokottnál. Mindehhez még hozzájött, hogy igazán nagyszerű ellenféllel találtuk magunkat szemben, a fiatal Kiszombor a megye meglepetéscsapata lehet, látszik rajtuk a tudatos szakmai munka. Míg erővel bírták, egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Ami bennünket illet, örömteli volt Szilágyi Norbi agilis játéka, nagyszerű teljesítménye; Norbi igazolta, miért volt minden alkalommal kezdő az őszi szezonban. A következő egy héten még mindenki előtt adott a lehetőség a bizonyításra, utána folyamatosan szűkítjük a keretet, hogy a márciusi rajtra megtaláljuk az ideális tizenegyet, s a Vásárhely elleni megyei rangadón valóban a legjobb együttest küldhessem pályára" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a szegedi mester.

A Tisza Volán SC szerdán 18 órakor a Tiszasziget gárdáját látja vendégül.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen: Tisza Volán SC - Kiszombor KSK 3-1 (0-1).

Gólszerzőink: Baji R., Szilágyi, Kazi. Tisza Volán SC: 1. félidő:

Czirják - Mészáros, Udvari, Grünwald, Búzási - Dargó - Frank, Beretka - Harmos,

Füle,

Szabó T.

2. félidő: Czirják

(Vasas)

- Búzási, Grünwald,

Gerebicz, Garamvölgyi - Vágó A.,

Szilágyi,

Török, Drágity -

Baji R., Kazi. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.