A hét(vége) kérdése: Ön és a Közéleti Kávéház

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt héten Seres Mária népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban kérdeztük olvasóinkat, ezúttal a szegedi Közéleti Kávéház 25. születésnapja alkalmából arról érdeklődünk, figyelemmel kísérik-e a SZEGEDma.hu olvasói a sorozat rendezvényeit.

Seres Mária versenyfutása az idővel

A népszavazást kezdeményező Seres Mária neve ma már senkinek nem ismeretlen az országban. Múlt héten Szegedre is ellátogatott, hogy feltegye a kérdést: „Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?” Seres Máriának február 12-éig kell összegyűjtenie 200 ezer aláírást, hogy az Országos Választási Bizottság hitelesítési eljárását követően a köztársasági elnök dönthessen a referendum kiírásáról. Korábban magánszemély önálló kezdeményezése még sohasem jutott el idáig, neki is szükség van még néhány tízezer szignóra.

Olvasóinktól azt kérdeztük, hogy gondolják, vajon sikerül-e Seres Máriának időre összegyűjtenie a 200 ezer aláírást. Ismét rengetegen szavaztak, s a válaszadók 73 százaléka vélte úgy, hogy sikeres lesz a kezdeményezés. Hamarosan kiderül, igazuk volt-e…

25 éves a Közéleti Kávéház – Ön követi a sorozatot?

A megyeszékhely méltán híres rendezvénysorozata, a Közéleti Kávéház pénteken ünnepelte 25. születésnapját. A SZEGEDma.hu ebből az alkalomból az estek főszervezőjével, Szondi Ildikóval beszélgetett. A Közéleti Kávéház közösséget teremt, s rengeteg szegedi számára nyújt lehetőséget arra, hogy nap mint nap tájékozódjon a helyi és az országos közélet, a kultúra vagy a tudomány aktuális kérdéseiről, problémáiról. Ebben a kávéházban nincs tabu, jobb- és baloldal is megfér egymás mellett; ahogy Szondi Ildikó fogalmazott: “A jó ízlés és a büntethetőség, a törvényesség természetesen ad egy keretet, de azon belül mindent szabad.”

A Közéleti Kávéház lassan négyezredik estje felé közeledik.

Ön is ellátogatott már valamelyik rendezvényére? Nyomon követi a programját? Azaz: Figyelemmel kíséri az immár negyedszázados sorozatot?

Szavazni a jobb oldali menüsorban található A hét kérdése rovatban lehet, s ugyanitt tekintheti meg azt is, hogyan, milyen százalékban oszlanak meg a vélemények az adott témában. Előre is köszönjük véleménynyilvánítását, s hogy ilyen módon is velünk szerkeszti a SZEGEDma.hu-t!

Előző sztori

A szünet után fordított a Tisza Volán a Kiszombor ellen

Következő sztori

A Blue Front II. nyerte az Ultrakupát Szegeden