Szombat-vasárnap: Magyaros dallamok és diákvetélkedő

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége nagyszerű programokat kínál a kultúra kedvelőinek: Victor Hugo pénteken bemutatott drámáját és Mozart-operát láthatnak szombaton, vasárnap délelőtt Magyaros dallamok címmel nagy magyar zeneszerzők műveiből hallhatnak válogatást, a kicsiket pedig várja a bábszínház. Idén is megrendezi a Somogyi-könyvtár a háromfordulós SZIQvíz vetélkedősorozatot  általános- és középiskolások részére – vasárnap indul az óra! Kiállítás nyílik A hónap könyve címmel, és szombaton láthatók utoljára a Fekete házban a szegedi íróportrék. A mozirajongóknak is lesz mit nézniük a hétvégén, és sok jó buli közül válogathatunk szombat este.

Szombaton: színház és opera

A pénteken bemutatott, Victor Hugo: Királyasszony lovagja (Ruy Blas) című, két részes romantikus drámáját játsszák szombat este 19 órakor a Nagyszínházban. Az előadásra az Erkel Ferenc bérlet érvényes.
A Kisszínházban szombaton délután 15 órakor és este 19 órakor Mozart: Figaro házassága című vígoperáját játsszák. A délutáni előadásra a Jávor Pál 2. bérlet, az esti előadásra a Gregor József bérlet érvényes.

Vasárnap: hangverseny és bábszínház

Vasárnap délelőtt 11 órakor a Nagyszínházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjét hallgathatjuk meg Magyaros dallamok címmel. Műsoron: Liszt, Brahms és Kodály művek. Vezényel: Pál Tamás.
A Kövér Béla Bábszínházban vasárnap délelőtt 11 órakor Sampucli, az irigy perselymalac, az előadást bérletszünetben játsszák. Jegyek válthatók a pénztárnál, az előadások kezdete előtt fél órával. A jegyár egységesen 650 Ft.

Somogyi-könyvtár: idén is diákvetélkedő

Idén is megrendezi a Somogyi-könyvtár a három fordulós SZIQvíz vetélkedősorozatot általános-, és középiskolások részére. A vetélkedőre 8 fős csoportok, baráti társaságok jelentkezését várják a szervezők. A fődíj: 1 hetes balatonkenesei út mind az általános, mind a középiskolások részére a nyári szünetben. A vetélkedő második fordulójának témája a 130 éve történt szegedi nagyárvíz, helyszíne a Somogyi-könyvtár. Az előzetes feladathoz az érdeklődők segítséget kaphatnak február 1-jétől, vagyis vasárnaptól a Somogyi-könyvtár honlapján, ahol találhatnak egy virtuális-kiállítást, irodalomjegyzéket, képeket, korabeli híradásokat. Február hónapban a megadott időpontokban megtekinthetik “Az árvíztől vett város” című dokumentumfilmet a könyvtárban. A háromfordulós vetélkedősorozatról, a jelentkezés feltételéről, a kvíz részleteiről a www.ihrk.hu – n olvashatnak az érdeklődők, valamint ezen az oldalon lehet letölteni a jelentkezési lapokat is!

A hónap könyve

A Somogyi-könyvtár földszintjén vasárnap nyílik A hónap könyve című kiállítás februári tárlata. Februárban a hónap könyve: Gyurgyák János: Magyarország története képekben I-III. A kiállítás február 28-ig látható.

Szombaton bezár!

A Fekete házban (Somogyi u. 13.) szombaton délután 17 óráig látható Dömötör Mihály fotóművész Szegedi írók – írók Szegeden címmel portré-fotográfiákból készült kiállítása.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:
19 órakor: Cyborg vagyok, amúgy minden oké (Saibogujiman kwenchana), feliratos dél-koreai film, rendező: Chan-wook Park.
21 órakor: Gengszterek fogadója (Blinkende lygter), feliratos dán-svéd film, rendező: Anders Thomas Jensen.

A Belvárosi Mozi hétvégi műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
Szombaton 14, 18, 20 és 22 órától, vasárnap 14, 18 és 20 órától: U2 3D színes amerikai koncertfilm, rendező: Mark Pellington, Catherine Owens.

A Balázs Béla teremben szombaton és vasárnap:
15.45-kor és 20.15-kor Cselek színes, feliratos lengyel dráma. Rendező: Andrzej Jakimowski.
18 órakor: Sukiyaki Western Djangoszínes, feliratos japán szamuráj-westernfilm. Rendező: Takashi Miike.

A Csőke József teremben szombaton és vasárnap:
16.15-kor: Szerelem kolera idején – színes, feliratos amerikai romantikus dráma. Rendező: Mike Newell.
18.30-kor és 20.45-kor Mongol – Színes, feliratos, német-kazak-orosz film, rendezte: Szergej Bodrov.

Szombat esti bulik

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Music Dome PartyDJ Rat N.
A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése!Házigazda: Bende Gábor. A Kisteremben: Dj. Varga B. Lányoknak ingyenes!
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) szombat este Resident night – a legnagyobb sláger zenék a 90-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Gureega.
A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) szombaton este Kancsós Bacardi.
A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) szombaton este Retro Video Diszkó. Fellép: Dj Harmath. A belépés ingyenes.

Előző sztori

Az ÁSZ elnöke szerint mindent meg kell tenni a munkahelyek megőrzéséért

Következő sztori

Új alvásdiagnosztikai központ nyílt Szegeden