Sport

Sporthétvége: Az elődöntő kapujában a Szeged Beton

Sporthétvége: Az elődöntő kapujában a Szeged Beton

2009. január 18., vasárnap
Sporthétvége: Az elődöntő kapujában a Szeged Beton

Végre ismét egy olyan sportos hétvége, mely igazán bőséges kínálattal várja a szurkolókat! Horvátországban elrajtolt a 21. férfi kézilabda-világbajnokság, a magyar keretben négy szegedi játékos küzd a minél jobb helyezésért. LEN-kupa-negyeddöntőt vív a Szeged Beton, de fontos csata vár az SZTE-Szedeákra, a HPQ Szegedre, a Szeviépre és a Tisza Volán hokisaira. Ahogy már megszokhatták, folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunk segítségével első kézből értesülhetnek a hírekről, eredményekről.

Kézilabda: Megkezdődött a 21. férfi vébé

Horvátországban pénteken már lejátszották a férfi kézilabda-világbajnokság első összecsapásait, a magyar válogatott azonban csak szombaton lép pályára először. Az A csoportban (ahol rajtunk kívül Ausztrália, Románia, Szlovákia, Argentína és az olimpiai bajnok Franciaország található) szombaton 18.30-kor az ausztrálokkal, vasárnap 17 órakor pedig a románokkal mérkőzik meg

Hajdu János

gárdája. A magyar együttesben négy Pick Szeged-játékos,

Puljezevics Nenad, Herbert Gábor, Katzirz Dávid

és

Zubai Szabolcs

is helyet kapott. A hétvégi cél egyértelmű: nem szabad hibázni! Az ausztrálok ellen szó se volt hibáról: a várakozásoknak megfelelően kiütéses magyar siker született:

A férfi kézilabda vb A csoportjában, 1. forduló: Magyarország – Ausztrália 41-17 (20-8)

. A szegediek közül Puljezevics, Herbert és Zubai lépett pályára, Herbert három, Zubai hét gólt szerzett. A románok elleni vasárnapi ütközetben már jóval nehezebb dolguk volt a piros-fehér-zöldeknek. Az elején nálunk volt az előny, ám az első félidő közepétől a második félidő közepéig érthetetlen visszaesés következett a játékunkban, a románok hat góllal is elhúztak. Szerencsére aztán megemberelte magát nemzeti együttesünk, s sikerült a maga javára fordítania az összecsapást.

Az A csoport 2. fordulójában: Magyarország – Románia 30-27 (13-16).

A szegediek közül Puljezevics, Herbert és Zubai lépett pályára a magyar,

Petrea

és

Ghionea

a román oldalon. Puljezevics bravúrjaival oroszlánrészt vállalt a mieink sikerében, odaát Petrea négyszer, Ghionea kétszer köszönt be.

Vízilabda: Ikszre mentette a negyeddöntőt a Vojvodina

A hazai pontvadászatban csak bukdácsoló Szeged Beton vízipólósai a LEN-kupában igyekeznek vigasztalódni, s a második számú nemzetközi sorozatban immár az elődöntőbe jutás a tét. Az ellenfél a szerb Vojvodina, melynek otthonában vasárnap 17 órakor rendezik meg az odavágót. Bár a hírek szerint egységes csapat a VK Vojvodina OTP Banka Novi Sad, a szakértők a magyarok továbbjutását várják. Ennek megfelelő eredményt kellene elérni az első mérkőzésen, ahol

Weszelovszky László

játéka kétséges. Mint az ismeretes, a Beton a montenegrói Vaterpolo Akademija Cattaro testén át jutott a legjobb nyolc közé, a következő rivális pedig a görög Chiost ütötte ki az idegenbeli 10-10 után egy hazai 14-9-es sikerrel. Az újvidéki összecsapáson remekül kezdett a csongrádi gárda, amely a négy negyedből az első hármat megnyerte, s 10-6-os előnnyel vághatott neki az utolsó nyolc percnek. „Sajnos a végét elrontottuk, igaz, ehhez kellettek a bírói ítéletek is, hiszen az utolsó öt percben kapott négy gólunkat szinte kivétel nélkül emberhátrányból lőtték a vendéglátók, akik a hajrában rendesen élvezhették a hazai pálya előnyét, de mi is tettünk érte, hogy győzelem helyett döntetlennel térjünk haza” – mondta el

Juhász György

szakosztályvezető a helyszínről az MTI-nek. A döntetlennel félig-meddig már a legjobb négy között érezheti magát a Szeged, de a teljes sikerhez nagyon jól kell majd pólóznia a visszavágón is.

A LEN-kupa negyeddöntő első mérkőzésén: VK Vojvodina (szerb) – Szeged Beton VE 10-10 (3-4, 2-4, 1-2, 4-0)

. A magyar góldobók:

Varga T. 3, Lehmann 2, Vejzagics, Juhász, Milos Korolija, Mihajlo Korolija, Török 1-1.

Férfi kosárlabda: Visszavágott a Nagykállónak az SZTE-Szedeák

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 14. fordulójában a Nagykállót fogadja az SZTE-Szedeák, melytől ősszel 89-80-as vereséget szenvedett. A találkozó

részletes beharangozóját itt olvashatják

. Diákok és nyugdíjasok számára ingyenes a belépés. Az SZTE-Szedeáknak végül sikerült visszavágnia, hiszen remek játékkal 104-72-re verte ellenfelét. A mérkőzésről

részletesen itt olvashatnak

.

Női kosárlabda: Nem okozott gondot a BEAC

A Szeviép-Szeged női kosarasainak nem sikerült a legjobban a 2009-es esztendő vége, hiszen fájó vereségeket szenvedtek el a hazai bajnokságban, az Európa-kupából pedig kiütötte őket a görög Panioniosz. A vezetőség komoly büntetéseket varrt a lányok és a szakvezetés nyakába, a bolgár légiós

Tomovát

el is küldték, helyére -

mint megírtuk

- az amerikai

Michelle Maslowski

érkezett. A gárdából többen is sérüléssel bajlódnak, a legkomolyabban a másik amerikaiért,

Desire Almindért

aggódhatnak a szurkolók, a bedobónak ugyanis minden valószínűség szerint elszakadt a keresztszalagja. A sajnálatos baleset még tavaly, éppen a Panioniosz ellen történt. Szombaton 18 órakor az alsóházhoz tartozó BEAC-Újbuda otthonában a 3. fordulóból elhalasztott találkozó vár a Szeviépre, s tartalékos összeállítás ide vagy oda (a szabályok értelmében még Maslowski sem szerepelhet), a győzelem mindenképpen kötelező! A kötelező győzelem össze is jött a Donkó-alakulatnak, s nem is kellett különösebben megizzadni a fővárosban.

A női kosárlabda NB I A 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésen:

BEAC-Újbuda – Szeviép-Szeged 48-71 (15-16, 12-18, 7-26, 14-11).

Szeged:

Németh B. 13/6, Pusztai 8/3, Laczi 9/3, Szakács 11, Vincze V. 16/3.

Csere:

Lengyel 5/3, Russai 5/3, Fürész E. 2, Kováts A., Tóth C. 2.

Edző:

Donkó Orsolya.

Röplabda: Rangadót veszített a HPQ

A HPQ Szeged röplabdacsapatának már sikerült bebiztosítania helyét a ligabajnokság Kiemelt csoportjában, ennek ellenére a Dunaferr elleni szombati mérkőzés (kezdés: 17 óra) igazi presztízscsatát ígér. Ősszel ugyanis a szegediek 3:2-re legyőzték az újvárosiakat az újszegedi arénában, így a házigazda most nagyon fogadkozik, hogy megfizet a HPQ-nak... Nos, a Dunaferr sajnos nemhiába fogadkozott, hiszen nagyon simán fektette két vállra Csíkos Gáborékat, a találkozó csak nevében volt rangadó.

A férfi röplabda ligabajnokság Kiemelt csoportjában: Dunaferr SE – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (15, 18, 22).

Jégkorong: Szegeden is győzött a listavezető

A Tisza Volán SC jégkorongcsapata az OB I/B hétvégi fordulójában a listavezető Debreceni HK-t fogadja vasárnap 15 órakor. A találkozót ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók. Gólgazdag mérkőzésre van kilátás, ám bízunk benne, hogy a találatok eloszlása lényegesen megváltozik majd a decemberi partihoz képest, amikor is hajdúságiak 13:3-mal küldték haza a Volánt. Némiképp sikerült is közelebb férkőznie a Volánnak az ellenfeléhez, de a listavezető Szegeden sem adta alább a nyolcgólos sikernél.

Az NB I/B-s jégkorongbajnokságban: Tisza Volán SC – Debreceni HK 4:12 (1:5, 1:3, 2:4).

A szegedi gólszerzők:

Varga D 2., Ambrus A., Pigniczki T.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.