Egyház

Öt cserkészcsapat fogadta a Betlehemi Lángot

Öt cserkészcsapat fogadta a Betlehemi Lángot

2009. január 8., csütörtök
Öt cserkészcsapat fogadta a Betlehemi Lángot

Fotók: a szervezők saját felvételei

Színes iskolaszüneti programokkal várta a karácsonyi ünnepeket és az újévet a

z V. szegedi Cserkészkerület: december 20-án Szentesen közösen ünnepelték a Betlehemi Láng fogadását, melyen öt cserkészcsapatból vettek részt - tudtuk meg Laurinyecz Mihálytól, az V. Cserkészkerület elnökétől, a Tarjánvárosi Egyházközség plébánosától.

Az ünnepséget

Gilicze Andrásné,

az 595. sz. Bethlen Gábor Cserkészcsapat parancsnoka szervezte munkatársaival. A Szentesi Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola református hittanosai és az 550. sz. Márton Áron Cserkészcsapat tagjai mutattak be betlehemest, valamint

Nagy Gábor Gabssy

gitárkísérettel karácsonyi éneket énekelt. A Betlehemi Lángot ezután közel egy tucatnyi városba juttatták el a résztvevők a béke és összetartozás szombólumaként. Ugynezen a napon tartotta karácsonyi ünnepét az 519. sz. Bálint Sándor Cserkészcsapat a Szeged-Felsővárosi Plébánián. Közös kerületi eseményre került sor ugyancsak december 27-én: a kerületi roverkorosztály számára számháborút szerveztek a Dugonics téren és környékén, melyet korcsolyázással zártak a jégpályán. Közel harmincan vettek részt a vidám eseményen. A két ünnep között az 550. sz. Márton Áron Cserkészcsapat négy napos portyára látogatott Szekszárdra, ahol a helyi 615. sz. I. Béla Király Cserkészcsapat látta vendégül a 48 főnyi látogató csapatot. Itt a "Macskafogó" rajzfilm keretmeséjében precízen előkészített, vidám jelenetekkel gazgadították a vendéglátók a szegedieket. A szilvesztert több kisebb, szervezett csoportban főként családoknál ünnepelték a csapatok, melyeken vidám társasjátékkal és tánccal búcsúztatták az ó- és köszöntötték az új esztendőt - mondta el a plébános.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.