Szeviép-Szeged: remek sansz a továbbjutásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön este Görögországban lépett pályára a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata, a tét immár a legjobb tizenhat közé jutás az Európa-kupában. Az utóbbi időben botladozó magyar bajnoki bronzérmes nagyszerű játékkal rukkolt elő a Panioniosz ellen, s sikerült olyan eredményt kivívnia, mellyel a továbbjutás abszolút esélyesévé lépett elő.

A Sopron, a Pécs és a BSE elleni vereségek után bizony kicsit féltettük a Szeviépet a görögországi kiruccanástól, de szerencsére a szegedi lányok rácáfoltak a kétkedőkre, s ezúttal nem a bajnoki, hanem Európa-kupa-formájukat hozták (a második számú sorozat csoportköréből százszázalékos mutatóval jutottak tovább, összesítésben a harmadik helyen léptek be a legjobb harminckettő közé, az egyenes kieséses szakaszba). Németh Bernadették az első perctől kezdve uralták a Panioniosz elleni találkozót, igen komoly, közel húszpontos előnyre tettek szert, ám a sípmesterek támogatásával végül fel tudott zárkózni a hazai együttes. A végjáték picit jobban sikerült a görögöknek, de az egypontos Panioniosz-siker azt jelenti, hogy a december 18-i szegedi visszavágó után minden bizonnyal a Tisza-partiak örülhetnek majd a továbbjutásnak.

Csütörtökön egyébként a honi szövetség elkészítette a magyar kupa negyeddöntőjének párosítását: a Szeviép a Zala Volán ellen küzdhet a final fourba jutásért január végén, február elején.

FIBA Európa-kupa, a legjobb 16 közé jutásért, odavágó: Panioniosz G.S.S. (görög) – Szeviép-Szeged 53-52 (6-22, 18-12, 22-7, 7-11).
Panioniosz: Deli 8/6, Giannakopoulou 4, Vasileiou, Papamichail 13, Nero 12. Csere: Stavrakaki 8, Chalivera 8, Spanou, Panagiotopoulou. Edző: Georgios Tsemperis.
Szeviép-Szeged: Németh B. 10/3, Fürész 2, Almind 9/3, Tomova 12, Zserzserunova 4. Csere: Russai 7/3, Szakács, Vincze 6, Pusztai 2. Edző: Donkó Orsolya.

Előző sztori

Font: A mezőgazdaság rendezkedjen be a túlélésre!

Következő sztori

Karácsonyi tárlat a szegedi Megyeházán