Sport

Szeviép-Szeged: remek sansz a továbbjutásra

Szeviép-Szeged: remek sansz a továbbjutásra

2008. december 12., péntek
Szeviép-Szeged: remek sansz a továbbjutásra

Csütörtökön este Görögországban lépett pályára a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata, a tét immár a legjobb tizenhat közé jutás az Európa-kupában. Az utóbbi időben botladozó magyar bajnoki bronzérmes nagyszerű játékkal rukkolt elő a Panioniosz ellen, s sikerült olyan eredményt kivívnia, mellyel a továbbjutás abszolút esélyesévé lépett elő.

A Sopron, a Pécs és a BSE elleni vereségek után bizony kicsit féltettük a Szeviépet a görögországi kiruccanástól, de szerencsére a szegedi lányok rácáfoltak a kétkedőkre, s ezúttal nem a bajnoki, hanem Európa-kupa-formájukat hozták (a második számú sorozat csoportköréből százszázalékos mutatóval jutottak tovább, összesítésben a harmadik helyen léptek be a legjobb harminckettő közé, az egyenes kieséses szakaszba). Németh Bernadették az első perctől kezdve uralták a Panioniosz elleni találkozót, igen komoly, közel húszpontos előnyre tettek szert, ám a sípmesterek támogatásával végül fel tudott zárkózni a hazai együttes. A végjáték picit jobban sikerült a görögöknek, de az egypontos Panioniosz-siker azt jelenti, hogy a december 18-i szegedi visszavágó után minden bizonnyal a Tisza-partiak örülhetnek majd a továbbjutásnak. Csütörtökön egyébként a honi szövetség elkészítette a magyar kupa negyeddöntőjének párosítását: a Szeviép a Zala Volán ellen küzdhet a final fourba jutásért január végén, február elején.

FIBA Európa-kupa, a legjobb 16 közé jutásért, odavágó: Panioniosz G.S.S. (görög) – Szeviép-Szeged 53-52 (6-22, 18-12, 22-7, 7-11).

Panioniosz:

Deli 8/6, Giannakopoulou 4, Vasileiou, Papamichail 13, Nero 12

. Csere:

Stavrakaki 8, Chalivera 8, Spanou, Panagiotopoulou

. Edző:

Georgios Tsemperis.

Szeviép-Szeged:

Németh B. 10/3, Fürész 2, Almind 9/3, Tomova 12, Zserzserunova 4.

Csere:

Russai 7/3, Szakács, Vincze 6, Pusztai 2.

Edző:

Donkó Orsolya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.