Szedeák-Jászberény: Bravúr kell a javából!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Vasárnap este igazi presztízsmérkőzést játszik az SZTE-Szedeák: az NB I/B Keleti csoport 11. fordulójában a Jászberényi KSE-t fogadják Simándiék. A vendégek között üdvözölhetjük az ősszegedi Drahos Gábort is, akit az SZTE-Szedeák elől happoltak el a jászságiak, s mióta őket erősíti, meg is kezdték a felkapaszkodást a pontvadászatban. Aki nyer, talán még reménykedhet a szebb, eredményesebb tavaszi körben!

Az SZTE-Szedeák és a Jászberényi KSE egyaránt három győzelmet és hét vereséget jegyez az eddigi fordulók során, mégis: a vendégek sokkal jobb hangulatban és esélyekkel várhatják a vasárnap 18 órakor kezdődő derbit. A szegedieknek több váratlan vereség is becsúszott, főleg idegenben nem megy a gárdának, mely edzőváltáson is átesett az ősszel. A berényiek viszont hét zakóval rajtoltak, ám azt követően nagyszerűen igazoltak – elsősorban a megszűnő Hódmezővásárhelyből tudtak játékosokat átcsábítani (illetve visszatért hozzájuk a szezont még Szegeden kezdő Treba Kovács János is) -, s ennek köszönhetően zsinórban három alkalommal is győztesen hagyták el a játékteret.

Bonifert Domonkos (jobbra), a hazaiak vezetőedzője tudja, érzi: hatalmas bravúr lenne, ha tanítványai felülmúlnák az ellenfelet. “Az utóbbi találkozókon világosan kiderült, a legnagyobb problémánk, hogy nincs igazi klasszis, karizmatikus irányítónk. Akiktől kikaptunk, mint egyes poszton voltak erősebbek nálunk. Hiába rendelkezünk nagyszerű magas emberekkel, ha nem tudjuk elégszer megjátszani Kovács Attilát vagy éppen Kukla Zsoltot! Hiányzik egy igazi vezéregyéniség, egy főnök a pályáról, ilyen például a játékot valósággal olvasó Drahos Gabi, aki a Jászberényt választotta nemrégiben. Egyébként is őrülten erősek a vendégek, hiszen olyan játékosok alkotják keretüket, mint az ax-albacompos center, Godena, a rutinos Lo Elhadji Malick, a Vásárhelyről érkezett Czibere és Böszörményi, valamint a korábbi zalaegerszegi Mészáros. Világos, hogy ők az esélyesek, nekünk pedig a tisztes helytállás lehet a célunk. Abban bízom, hogy a több edzésmunka talán a mi előnyünkre válhat, s ha fizikálisan felül tudnánk múlni a berényieket, esetleg meglepetést okozhatunk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a szakember.

Bonifert Domonkos annak idején, mikor Nyilas Istvántól átvette a gárdát, azt tűzte ki célul, hogy az alapszakasz félidejére, azaz a 11. forduló utánra legalább 5/6-os mutatóval álljon az SZTE-Szedeák. Nos, ez már nem sikerülhet, s a legjobb nyolc közé jutás is igen távolinak tűnik, a mester azonban előretekint: “A mostani szezonra már nem tűznék ki komolyabb elvárásokat a társaság elé, igyekszem minél több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy kiderüljön, ki(k)re számíthatunk majd a jövő együttesében.”

Előző sztori

Labdarúgás: Évzárót tartott a Volán felnőttcsapata

Következő sztori

Kék Mókus Kupa: Nehéz helyzetben a Volán