Egyetem

Másfél ezren jártak az SZTE nyílt napján a TIK-ben

Másfél ezren jártak az SZTE nyílt napján a TIK-ben

2008. december 5., péntek
Másfél ezren jártak az SZTE nyílt napján a TIK-ben

Egész napos program várta csütörtökön a felvételizőket és kísérőiket az SZTE Összevont Egyetemi Nyílt Napján. Több mint másfél ezer érdeklődő látogatott el a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol minden, a pályaválasztási döntéshozatalhoz szükséges információt megkaphattak az egyetem és az Educatio Kht. szakembereitől.

Az átriumban tartott képzési kiállításon mind a tizenkét kar - Állam- és Jogtudományi Kar, Általános Orvostudományi Kar, Bölcsészettudományi Kar, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Fogorvostudományi Kar, Gazdaságtudományi Kar, Gyógyszerésztudományi Kar, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Mezőgazdasági Kar, Mérnöki Kar, Természettudományi és Informatikai Kar és a Zeneművészeti Kar - képviseltette magát. A kari standoknál 9 és 16 óra között egyetemi oktatókat és hallgatókat lehetett kérdezni a tanulmányokról, az egyetemi életről, de az egyes karok egy-egyórás tájékoztató-bemutatkozó előadást is tartottak a felvételizők számára. Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Karrier Iroda pályaorientációs tanácsadást és karrierjósdát szervezett, a Mezőgazdasági Kar pedig a képzéséhez illeszkedő lézeres lövészettel csábította a fiatalokat. A délben a kongresszusi teremben tartott központi felvételi tájékoztatón az intézmény vezetői az SZTE karaival, szakjaival kapcsolatos legszükségesebb információkról adtak átfogó képet a felvételizők, a középiskolai vezetők, az osztályfőnökök, a pályaválasztási tanácsadók, a szülők és a szaktanárok számára. Szűknek bizonyult a hely, hiszen még a lépcsőkőn is középiskolások ültek...

Szabó Gábor

rektor köszöntőjében arról beszélt, hogy aki az SZTE-re jelentkezik, az ország egyik legjobb, legnagyobb és leghíresebb egyetemét választja, mely nem adja olcsón a diplomát, viszont garantáltan kiváló szakembereket bocsát ki a munkaerőpiacra.

Pukánszky Béla

oktatási rektorhelyettestől pedig azt tudhatták meg az ország minden pontjáról érkező érdeklődők, hogy a tizenkét szegedi kar a több mint kétszázhetven képzéssel várja a továbbtanulni vágyókat: immár hetven mesterszakot is akkreditált az intézmény, ahol tizennyolc doktori iskola is működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.