Kínos kupakudarc: Szeviép-búcsú Európától

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egypontos görögországi vereséget követően bizakodva várta a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Panioniosz elleni visszavágót, ám csütörtök este kínos meglepetést okoztak szurkolóiknak a szegedi lányok. A vendégek ismételten jobbnak bizonyultak a magyar bajnoki bronzérmesnél, s kettős győzelemmel jutottak a legjobb tizenhat közé a FIBA Európa-kupában.

Ezt senki se gondolta volna! A csoportkört százszázalékos teljesítménnyel, 6/0-s mutatóval zárta a Szeviép-Szeged, míg a Panioniosz a harmincadik helyen jutott a harminckettes egyenes kieséses táblára. Emberi számítások szerint a magyar együttes sokkal jobb, mint a görög, s a nagyobb tudását már Görögországban is bizonyította a Szeviép, ám akkor a végjátékban a bírók támogatását élvező hellének egy ponttal felül tudtak kerekedni. Erre mi történt csütörtökön a Tisza partján? A Panioniosz csak nem akart leszakadni, a végjátékban pedig újra állva hagyta a mi lányainkat. A Szeviép nem jutott a nyolcaddöntőbe, ami hatalmas kudacrnak számít, hiszen kimondva-kimondatlanul a legjobb nyolc közé vágyott az alakulat. Ez a vereség legalább annyira fáj, mint a BSE elleni közelmúltbeli fiaskó. Sürgősen rendet kell tenni a hölgyek fejében!

A meccs krónikájához tartozik, hogy a szegediek amerikai bedobója, Desire Almind súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Női kosárlabda FIBA Európa-kupa, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó: Szeviép-Szeged – Panioniosz (görög) 59-64 (15-14, 18-17, 15-15, 11-18). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Banica (román), Vukanovics (szerb).
Szeviép: Németh B., Fürész 11/3, Szakács 8/3, Tomova 4, Zserzserunova 17. Csere: Almind 6,  Pusztai, Vincze V. 2, Russai 11. Edző: Donkó Orsolya.
Panioniosz: Nero Lori 11, Deli 10/6, Papamichail 10, Chalivera 7/3, Giannakopoulou 6. Csere: Stavrakaki 10, Vasileiou 8/3, Panagiotopoulou 2. Edző: Georgios Tsemperis.

Továbbjutott: a Panioniosz kettős győzelemmel, 117-111-es összesítéssel.

Előző sztori

Kalácsot oszt a Gyimesi család

Következő sztori

Élő Napod legyen