Szórakozás

Karácsonyi játszóház a múzeumban

Karácsonyi játszóház a múzeumban

2008. december 11., csütörtök
Karácsonyi játszóház a múzeumban

A négymilliárdos vallási műkincsek között rendezik meg idén a Móra Ferenc Múzeumban a Karácsonyi Játszóházat. A december 13-án, szombaton délelőtt 10-től 13 óráig tartó eseményre egész családokat várnak - tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtóreferense.

Hosszú évek óta hagyomány már a Móra-múzeumban a Karácsonyi Játszóház. A program ötletét a múzeumpedagógiai foglalkozások adták, de míg azokat szombatonként csak gyerekeknek tartják, addig a Karácsonyi Játszóházakra az egész családot várják - az óvodás gyerekektől egészen a nagymamákig. A foglalkozások a múzeumpedagógus szakemberekkel több helyszínen zajlanak majd. Az angyalkészítést mézeskalácsból, cserépből, fából és például falevélből

Csizmazia Botond, Csizmazia Kincső, Németh Anikó, Povedák István, Rostás Mónika, Ruszné Rácz Ildikó

és

Szűcsné Kopasz Kinga

vezeti majd. Az idei rendezvény a korábbiknál jóval szorosabban kötődik az aktuális kiállításhoz, a négymilliárdos értékű kincseket bemutató bibliai műkincs-tárlathoz. A résztvevők angyalokat készíthetnek mézeskalácsból, cserépből, fából és például falevélből, és a Karolina Iskola 4.c osztályának betlehemes műsorát is megnézhetik. A Karácsonyi Játszóházra évről-évre benépesül a múzeum - legalább 80-100 gyermek vesz részt a programon a szüleikkel, családjukkal. Az idén 30 éves Múzeumi Matiné tiszteletére a múzeumi közművelődési szakemberek most indítják útjára a novella- és rajzpályázatot. Folytatódik a régi matinésok felkutatása is - a jelentkezésüket továbbra is várják. A régi matinésok

Lipták Máriánál

(liptak.maria@gmail.com) és

Szatmári Csillánál

( cs_szatmari@mfm.u-szeged.hu) e-mailben, vagy telefonon, a Móra Ferenc Múzeum központi számán - 62/ 549-040 jelentkezhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.