Közélet

Juhász kontra Botka: Vita Tápé fejlesztéséről

Juhász kontra Botka: Vita Tápé fejlesztéséről

2008. december 15., hétfő
Juhász kontra Botka: Vita Tápé fejlesztéséről

Fotó: Gémes Sándor

Botka László polgármester a december 12-i közgyűlésen megszegte saját, Tápé fejlesztésével kapcsolatos ígéretét - állítja Juhász Gyula (KDNP), a városrész önkormányzati képviselője. A szocialista városvezető szerint szó sincs Tápé elhanyagoltságáról, s a Juhász által emlegetett Búcsú téri beruházás is napirenden lesz jövőre - akkor „A polgármester betartotta ígéretét" címmel vár sajtóközleményt az ellenzéki politikustól. A hétfői sajtóközlemény-párbaj részletei alábbi írásunkban.

Juhász Gyula (képünkön)

,

a KDNP önkormányzati képviselője hétfőn reggel sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben jelezte és egyben nehezményezte, hogy

Botka László

polgármester a december 12-i közgyűlési ülésen leszavazta korábban Tápénak tett ígéretét. Mint a képviselő fogalmazott, Botka a „Beszámol a polgármester" című kampánykörútja során december 3-án Tápéra is ellátogatott. „A Bálint Sándor Tagiskola tornatermében meglehetősen szerény érdeklődés mellett zajlott le a műsor, Petőfitelep, Baktó és Tápé több mint 13 ezer lakója közül talán ha húszan voltak kíváncsiak polgármesterünk stand-upjára. A szerény érdeklődésnek talán az is oka lehetett, hogy az utóbbi években a város vezetése sem mutatott túl nagy érdeklődést az itt élők problémái iránt. Különösen Tápé mellőzöttsége tűnt fel sokaknak. Az idén például a városfejlesztésre költött milliárdokból Tápénak mindössze 3,5 millió forint jutott" - így Juhász Gyula.

Juhász: Emlékezni fogunk az ígéretszegésre

Botka László előadásában beszámolt arról is, hogy a város vezetése azt tervezi, 2009-ben felújítja Tápén a Búcsú teret, mely még a 2004-2006 között zajló szennyvíz-csatornázási munkáltok következtében vált használhatatlanná. „A polgármester úrnak, mint kiderült, nemcsak Tápé lakóit, hanem a hivatali apparátust is sikerült bejelentésével meglepnie. A fejlesztésnek ugyanis semmi nyoma nem volt a december 12-én tárgyalásra tűzött közgyűlési dokumentumokban. Sem az előkészítés költsége nem szerepelt a 2008. évi költségvetés módosításában, sem maga a projekt a 2009. évi költségvetési koncepcióban, holott ez utóbbi tételesen sorolja fel a 2009-ben indítani vagy végrehajtani szándékozott fejlesztéseket" - állítja a KDNP-s politikus. Juhász Gyula javaslatára a városüzemeltetési, víz- és csatornabizottság módosító indítványt terjesztett be, hogy a 2009. évi koncepcióban felsorolt projektek közé kerüljön be a Búcsú tér rekonstrukciója, ám a közgyűlési végszavazásnál Botka László mint előterjesztő előbb nem támogatta, majd leszavazta a kezdeményezést. „Ez az ígéret tehát úgy tűnik, meglehetősen kérészéletűnek bizonyult. Az első kijelentéstől a kimúlásáig mindössze egy hétnek kellett eltelnie. Azonban eljön rövidesen az a nap, amikor nem Botka László fog szavazni Tápé sorsáról, hanem Tápé fog szavazni Botka László jövőjéről. Megőrizzük emlékezetünkben arra a napra - a többi mellé - ezt a 'meglepetést' is - ígérte az ellenzéki városatya.

Botka: Fölösleges az aggodalom

Botka László szintén sajtóközlemény útján reagált a vádakra. Véleménye szerint Juhász Gyula aggodalma fölösleges, sőt ebben a formában káros. „Valóban bejelentettem a Búcsú tér rendbetételét, tekintve, hogy az jövőre meg is fog történni, és a 2009. évi költségvetési rendeletben - ahol a helye van - benne is lesz. A költségvetési koncepció - mint azt képviselő úrnak is tudni illenék - csak a városi nagyberuházásokat tartalmazza, a városrészi fejlesztéseket nem. Mivel a költségvetést a februári közgyűlés fogadja el, addig kénytelen vagyok képviselő úr szíves türelmét kérni, és azt, hogy ennek megtörténtekor ugyanúgy szíveskedjen sajtóközleményt kiadni, mint most, de akkor 'A polgármester betartotta az ígéretét címmel" - áll a polgármester nyilatkozatában. Botka hozzátette: a „mellőzött" Tápé városrész az utóbbi esztendőkben százmilliós szennyvízhálózattal, hulladékudvarral, felújított iskolával és a város egyik legmodernebb informatikai tantermével lett gazdagabb. Már nem kell sokat várnunk arra, hogy kiderüljön, jogos volt-e a kereszténydemokrata képviselő félelme, vagy tényleg nekikezdenek végre a Búcsú tér rendbetételének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.