Labdarúgás: Kék Mókuson a Volán, Huszárik tavasszal is marad

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Az elmúlt napokban szárnyra kaptak különböző találgatások azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgó NB III Alföld csoport őszi szezonjában várakozásokon felül szereplő Tisza Volán SC egyik vagy másik játékosát magasabb osztályokban szereplő klubok csábítják – elsősorban a Vágó Attila vezette Szolnokot emlegették a szurkolók és a Volánhoz tartozók. Kiderült, a pletykának ezúttal volt valóságalapja, de szerencsére úgy tűnik, csak az távozik a télen, akiről a szakvezetés valamilyen okból lemond.

A SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom szervezésében két héttel ezelőtt megtartott félévzáró beszélgetés óta sem álltak le a szegedi labdarúgók, Buchholcz Gábor vezetőedző heti három tréninget vezényel a nagycsapatnak. Így lesz ez egészen december 18-áig, azt követően viszont megkapják a jól megérdemelt pihenőt a srácok – január 12-én viszont ismét megkezdődik a kemény munka.

Mindezt Buchholcz Gábor mondta el a SZEGEDma.hu-nak, aki hozzátette: a dolgok jelenlegi állása szerint az őszi “sikerkeret” együtt marad, illetve talán még tovább is erősödhet. A Szolnok valóban érdeklődött Huszárik Zsolt (képünkön balra) iránt – a Kék Mókus Kupa múlt heti fordulójáról szóló beszámolónkban láthatták, Vágó Attila, az NB II-es együttes vezetőedzője is megtekintette a Volán fellépését -, ám megegyezés született arról, hogy nyáron térnek vissza az ügyre, a kiváló labdarúgó addig mindenképpen a kék-feketéket erősíti. (Az MTK június 30-áig adta egyébként kölcsön Huszárikot a Szegednek, így a Szolnok csak úgy szerezhette volna meg, ha fizet a fővárosi kék-fehéreknek.)

A sikerek hatására egyre többen jönnének a Volánba

A távozók listáján tehát csak Papp Ádám szerepel, az ő hozzáállásával nem volt elégedett a szakvezetés. Többen is csatlakozhatnak az NB III Alföld csoport 8. helyén telelő gárdához, a tárgyalások folyamatosan zajlanak. Buchholcz Gábor örömtelinek nevezte, hogy sokan érdeklődnek náluk, úgy tűnik, immár dicsőséget jelent a Volánban játszani, a győzelmek és a rendezett viszonyok sokakat csábítanak. “Néhányan persze már elrúgták nálunk a pöttyöst, de a többiek előtt nyitva áll a (vissza)út, megnézzük, ki mit tud, ki mit szeretne, s ennek alapján döntünk majd az esetleges igazolásokról” – nyilatkozta.

A legtöbb név természetesen még nem publikus, de joggal kíváncsi olvasóinknak azért néhány konkrétummal már szolgálhatunk. Biztosan a Volánban kezdi a tavaszi felkészülést a Dorozsmáról visszakerülő Vasas Gábor, a kapust az U19-ben és a felnőttek között is számításba veszik. Tiszaszigeti kiruccanója után ismét kék-fekete mezt húzna Harmos Zsolt, a támadó szellemű futballistát tesztelik, fel tudja-e venni a szegedi tempót. Völgyi Roland Röszkéről érkezne a Felső Tisza partra, a csatár pályafutása egyik utolsó lehetőségét látná az NB III-as szereplésben. Az ügyben még zajlanak az egyeztetések. Jól látszik viszont, hogy – mint arról többször szó volt az ősz folyamán – Buchholcz Gábor elsősorban a támadórészleget szeretné megerősíteni.

Motivál a szponzori kör megalakulása

“Határozott céljaink vannak a tavaszra: szeretnénk akkor is legalább 24 pontot gyűjteni. Ennek érdekében január 12-étől heti hét-nyolc edzéssel készülünk majd, s hetente két-három edzőmeccset is igyekszünk játszani. Kemény munka vár a fiúkra, de csak ennek lehet eredménye” – mondta a mester, aki azt is elárulta: együttese számára hatalmas motivációt jelent a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör megalakulása.

A rövid téli “álom” előtt még egy, nem is “kispályás” feladat áll a volános fiatalok előtt. A Tisza Volán SC csapata részt vesz a Kék Mókus Kupán a 35 év alattiak versenyében, s a múlt heti egy győzelem és egy döntetlen után most szombaton két újabb meccset vívnak: céljuk egyértelműen a továbbjutás, a csoportelsőség megszerzése.

A SZEGEDma.hu-n természetesen még ma megtudhatják, hogyan végeztek Baji Renátóék az O-Neill Tápai Lobogó és az El Bitang Gól ellen.

Előző sztori

Középkori diákünneptől a Mikulásig

Következő sztori

Kata teve a Szegedi Vadaspark egyik új kedvence

Legutóbbi hasonló cikkek