Sport

Labdarúgás: Kék Mókuson a Volán, Huszárik tavasszal is marad

Labdarúgás: Kék Mókuson a Volán, Huszárik tavasszal is marad

2008. december 6., szombat
Labdarúgás: Kék Mókuson a Volán, Huszárik tavasszal is marad

Fotók: Gémes Sándor

Az elmúlt napokban szárnyra kaptak különböző találgatások azzal kapcsolatban, hogy a labdarúgó NB III Alföld csoport őszi szezonjában várakozásokon felül szereplő Tisza Volán SC egyik vagy másik játékosát magasabb osztályokban szereplő klubok csábítják - elsősorban a Vágó Attila vezette Szolnokot emlegették a szurkolók és a Volánhoz tartozók. Kiderült, a pletykának ezúttal volt valóságalapja, de szerencsére úgy tűnik, csak az távozik a télen, akiről a szakvezetés valamilyen okból lemond.

A SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom szervezésében két héttel ezelőtt megtartott

félévzáró beszélgetés

óta sem álltak le a szegedi labdarúgók,

Buchholcz Gábor

vezetőedző heti három tréninget vezényel a nagycsapatnak. Így lesz ez egészen december 18-áig, azt követően viszont megkapják a jól megérdemelt pihenőt a srácok - január 12-én viszont ismét megkezdődik a kemény munka. Mindezt Buchholcz Gábor mondta el a SZEGEDma.hu-nak, aki hozzátette: a dolgok jelenlegi állása szerint az őszi "sikerkeret" együtt marad, illetve talán még tovább is erősödhet. A Szolnok valóban érdeklődött

Huszárik Zsolt

(képünkön balra)

iránt - a

Kék Mókus Kupa múlt heti fordulójáról szóló beszámolónkban

láthatták,

Vágó Attila

, az NB II-es együttes vezetőedzője is megtekintette a Volán fellépését -, ám megegyezés született arról, hogy nyáron térnek vissza az ügyre, a kiváló labdarúgó addig mindenképpen a kék-feketéket erősíti. (Az MTK június 30-áig adta egyébként kölcsön Huszárikot a Szegednek, így a Szolnok csak úgy szerezhette volna meg, ha fizet a fővárosi kék-fehéreknek.)

A sikerek hatására egyre többen jönnének a Volánba

A távozók listáján tehát csak

Papp Ádám

szerepel, az ő hozzáállásával nem volt elégedett a szakvezetés. Többen is csatlakozhatnak az NB III Alföld csoport 8. helyén telelő gárdához, a tárgyalások folyamatosan zajlanak. Buchholcz Gábor örömtelinek nevezte, hogy sokan érdeklődnek náluk, úgy tűnik, immár dicsőséget jelent a Volánban játszani, a győzelmek és a rendezett viszonyok sokakat csábítanak. "Néhányan persze már elrúgták nálunk a pöttyöst, de a többiek előtt nyitva áll a (vissza)út, megnézzük, ki mit tud, ki mit szeretne, s ennek alapján döntünk majd az esetleges igazolásokról" - nyilatkozta. A legtöbb név természetesen még nem publikus, de joggal kíváncsi olvasóinknak azért néhány konkrétummal már szolgálhatunk. Biztosan a Volánban kezdi a tavaszi felkészülést a Dorozsmáról visszakerülő

Vasas Gábor,

a kapust az U19-ben és a felnőttek között is számításba veszik. Tiszaszigeti kiruccanója után ismét kék-fekete mezt húzna

Harmos Zsolt

, a támadó szellemű futballistát tesztelik, fel tudja-e venni a szegedi tempót.

Völgyi Roland

Röszkéről érkezne a Felső Tisza partra, a csatár pályafutása egyik utolsó lehetőségét látná az NB III-as szereplésben. Az ügyben még zajlanak az egyeztetések. Jól látszik viszont, hogy - mint arról többször szó volt az ősz folyamán - Buchholcz Gábor elsősorban a támadórészleget szeretné megerősíteni.

Motivál a szponzori kör megalakulása

"Határozott céljaink vannak a tavaszra: szeretnénk akkor is legalább 24 pontot gyűjteni. Ennek érdekében január 12-étől heti hét-nyolc edzéssel készülünk majd, s hetente két-három edzőmeccset is igyekszünk játszani. Kemény munka vár a fiúkra, de csak ennek lehet eredménye" - mondta a mester, aki azt is elárulta: együttese számára hatalmas motivációt jelent a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör megalakulása. A rövid téli "álom" előtt még egy, nem is "kispályás" feladat áll a volános fiatalok előtt. A Tisza Volán SC csapata részt vesz a Kék Mókus Kupán a 35 év alattiak versenyében, s a múlt heti egy győzelem és egy döntetlen után most szombaton két újabb meccset vívnak: céljuk egyértelműen a továbbjutás, a csoportelsőség megszerzése. A SZEGEDma.hu-n természetesen még ma megtudhatják, hogyan végeztek Baji Renátóék az O-Neill Tápai Lobogó és az El Bitang Gól ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.