Csütörtök: Soma előadása és új filmek a mozikban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez a csütörtök mintha nem lenne olyan zsúfolt programok szempontjából, de azért ma sem kell otthon kuksolni. A színház, mint mindig, a legkézenfekvőbb, legjobb program, és új darabot játszanak a kicsiknek a bábszínházban. Operarajongóknak operaszalon, és folytatódik a Bálaszínház műsora a Dóm téren. Hölgyeknek (és nem csak nekik) csütörtökön élőben Soma az IH-ban, és sakkverseny lesz a Millenniumi Kávéházban. A művészklub vendége Gyulay Endre nyugalmazott megyéspüspök és bemutatják a Szegedi Szépírás 2009. januári számát. A mozikban mától új filmeket láthatunk, és a vizsgaidőszak előtt ki-ki jól kibulizhatja magát.

Színház kicsiknek és nagyoknak

A Kisszínházban csütörtökön 18 órakor Mandragóra – vígjáték. Az előadás, amelyre a Radnóti Miklós 2. bérlet érvényes, az elmaradt október 14-i előadás pótlása. A Kövér Béla Bábszínházban csütörtök délelõtt 10 órakor Sampucli, az irigy perselymalac (Tudor bérlet). Délután 14.30-kor Rest mese (Nagy akarok lenni bérlet).

Operaszalon Pál Tamással

A Reökben csütörtökön 19 órától operakedvelőknek és művelődni vágyóknak: Operaszalon Pál Tamással.

Dóm Téri Advent

Csütörtökön is Bálaszínház:
16 órakor: Szalmaszáli mesék. Mesélő: Kémeri Attila, zenélő: Kádár Zoltán.
17 órakor a Korinda Furulyazenekar muzsikál.
19 órakor Ösztön koncert (rap). Bővebben: http://www.oszton.hu

Ösztön kontra jókislány – Soma előadás

Míg nagyanyáink, anyáink még sokkal inkább meg akartak felelni a szülők és a társadalom elvárásainak, addig lányaink már oly mértékben individualizálódnak (ébrednek rá egyediségükre és élik meg egyre szabadabban a saját egyéniségüket), hogy az évszázadokon át bevált nemi szerepek már egyre kevésbé érvényesek és működőképesek. Erről beszél Soma csütörtökön 18 órakor az IH-ban. Jegyár: elővételben 2000 Ft, előadás napján 2400 Ft. Bővebben: www.somamamagesa.hu

A Szegedi Művészklub estje

Csütörtökön 17 órakor a Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) a Szegedi Művészklub estje: Gyulay Endre: Jézus feléd is nyújtja kezét; A Szegedi Szépírás 2009. januári számának bemutatása. Vendég: Gyulay Endre Szeged-Csanádi ny. megyéspüspök. Beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István a Bába és Társa könyvkiadó ügyvezető igazgatója.

Sakkverseny a Millenniumi Kávéházban

Csütörtökön 16 órakor a Millenniumi Kávéházban Rapid sakkverseny (2 x 15 perc). Jelentkezni a helyszínen lehet.

Kreatív Élet Ébredés Kurzus

A B 612 műhely szervezésében csütörtöktől négy napig holisztikus rajztanfolyam lesz, a Kreatív Élet Ébredés Kurzus keretében. Jeligéjük: „Az egyik legszebb ajándék a sorstól velünk született: A lehetőség, hogy képesek legyünk embertársaink, barátaink és szeretteink de legfőbbképpen a saját életünkben kreatívan részt venni! Az, hogy megteremthetjük az általunk vágyott életet!” (Leslie B. Jonathan). További információ: http://www.4nap.hu

Vietnámi est

A Port Royal Étteremben (Stefánia 4.) csütörtökön este Vietnámi est, vietnámi ételekkel és zenével. Asztalfoglalás telefonon: 62/547-988.

Új filmek a moziban

A Grand Caféban csütörtökön 19 órakor: A nyomozó, magyar film, rendező: Gigor Attila
21 órakor: Az ajánlat (The Proposition), feliratos ausztrál-angol film, rendező: John Hillcoat.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

A Balázs Béla teremben:

16.15-től és 20.45-től Kaméleon – Színes, magyar szélhámosfilm, írta: Goda Krisztina, Divinyi Réka, rendezte: Goda Krisztina.
18.30-tól Amikor megállt a föld – színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, rendezte: Scott Derrickson, szereplők: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, John Cleese. A tartalomból: Nem vagyunk egyedül. Az univerzum távoli lakói akkor is ismernek és figyelnek minket, ha nem érzékeljük. És meg is van a véleményük rólunk. Klaatu (Keanu Reeves) meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli tervét az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival. Kivéve az embereket, akik felelősek a Föld egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben. Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes eltakarítást: New York újabb és újabb kerületei válnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást. Valakinek azonban mégis sikerül a jövevény közelébe férkőznie: ő Helen, az emberiség utolsó reménye. Az 1951-ben Robert Wise rendezésében, Michael Rennie és Patricia Neal főszereplésével készült Aznap, amikor a Föld megáll című nagy sikerű sci-fi remake-je.

A Csőke József teremben:

16 órától Usti opre – Éleszd a tüzet! – Színes, magyar dokumentumfilm, írta és rendezte: Sas Tamás, Allan Siegel.
18.15-től Fados – Színes, feliratos, portugál-spanyol musical, írta: Carlos Saura, Ivan Dias, rendezte: Carlos Saura. A filmről: „Szerelem, féltékenység / hamu és tűz / fájdalom és bűn. / Ez mind létezik. / Ez mind szomorú. / Ez mind fado.” (Carlos Saura) A zenés dokumentumfilmek nagymestere, az 1995-ben forgatott Flamenco és az 1988-ban a legjobb külföldi film Oscar-díjára jelölt Tangó után a Fadosszal tette teljessé a modern városi dalokról szóló trilógiáját.
20.30-tól Good – színes, feliratos, angol-német film, rendezte: Vincente Amorim. A tartalomból: John Halder egyetemi oktató magánélete romokban hever: felesége neurotikus, anyja kórosan szenilis, és két pajkos gyermeke sem okoz sok örömöt a középkorú tanárnak. Amikor megismer egy szép, rámenős diáklányt, beleszeret, és otthagyja családját. Ezzel egy időben a nemzeti szocialista párt felkarolja a férfit, és különböző feladatokat bíz rá. Haldernek eleinte komoly dilemmái vannak, mégis elvállalja a tisztségeket. Ám ahogy halad felfelé a fasiszta ranglétrán, úgy veszti el barátait, köztük a zsidó pszichoanalitikust, Maurice-t. Mire megvilágosodik és rájön felelőtlen tettei következményire, már késő. A Good egy jó ember története, akinek egy hibája van: a gyengeség. A filmet szinte teljes egészében Magyarországon forgatták.

Vizsgák előtt bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órakor SZ.E.SZ / Szenvedések Előtti Szote Buli Patkós doktorral / Burn+vodka akció. A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor V.I.NY.I.T. – Vizsgaidőszak Nyitó Iszonyatos Tivornya. Házigazda: Dj. Varga B. A Kisteremben: Dzsi&Zoll. BTK-soknak és ZMK-soknak ingyenes!

Előző sztori

Visszaváltható karácsonyfák Szegeden

Következő sztori

Leginkább csevegésre és játékra használják a világhálót az internetfüggők