Bulvár

Bűnmegelőzési fórumot tartottak Szegeden

Bűnmegelőzési fórumot tartottak Szegeden

2008. december 2., kedd
Bűnmegelőzési fórumot tartottak Szegeden

Bűnmegelőzési témában tartott szakmai fórumot kedden a Szegedi Rendőrkapitányság. A fórum megtartásának előzménye, hogy a rendőrkapitányság a közelmúltban sikeresen pályázott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által 2008/2009-re meghirdetett felhívásra, melynek eredményeként a minisztérium 6.750.000 Ft összeggel támogatja a Szegedi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési programjait - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

A találkozón részt vettek mindazok, akik a pályázatban foglaltak megvalósításában együttműködnek a rendőrséggel, így jelen voltak többek között a város egyes választókerületeinek önkormányzati képviselői és a helyi médiumok munkatársai is. A „Biztonságos Élet-Tér" című pályázatban foglaltak célja a város lakossága szubjektív biztonságérzetének javítása. Ennek előzménye, hogy a Szegedi Tudományegyetem az év első felében felmérést készített, mely szerint a szubjektív biztonságérzet az előző évekhez képest csökkent. A pályázat a neuralgikus pontok konkrét meghatározását követően ezen kíván javítani. Ennek értelmében a kiválasztott önkormányzati választókörzetekben lakossági fórumokat fog majd tartani többek között a lakások biztonságának fokozása, betörésvédelem, ebtartási szabályok megismertetése témában. A Prevenciós Médiatárban szereplő kisfilmjei segítségével pedig bemutatja, milyen óvintézkedéseket tehetnek testi épségük, értéktárgyaik megóvása érdekében. E mellett szóróanyagokat is készítenek majd aktuális témában, mint például zseblopás, gépkocsi-feltörés stb. A Szegedi Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet a graffiti hatékony visszaszorítására. Ennek érdekében ún. „graffitifalak"-at fognak felállítani, ahol jogkövetkezmények nélkül hódolhatnak ebbéli hobbijuknak a falfirkások. Másrészről az épületek falain ez ideig felfestett rajzokat kívánják külső szervezetek bevonásával letakarítani. Az ifjúság számára pedig átfogó bűnmegelőzési előadásokat tartanak majd a bűnmegelőzési szakemberek. A fiatalok lesz a célpontja annak a közös „járőrözésnek" is, mely során civil, non-profit szervezetekkel közösen igyekeznek hozzájárulni a városban bandázó és csavargó fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez. A féléves időtartamú projekt végén az egyetem újabb tanulmányt fog készíteni a program eredményéről. E széles körű társadalmi összefogással létrejött program újszerűsége, hogy a lakosság legszélesebb körének bevonásával kíván a bűnmegelőzésben eredményt elérni - szól a sajtóközlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.