Behelyettesítés

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A hét fotója rovatunkban érdekes, elgondolkodtató képekhez kapcsolódó rövid gondolatainkat olvashatják, ezúttal a felelősségről dilemmázunk…

A kép önmagában kiállításra való. Fotós kollégámtól azonban tudom, hogy a szöveggel itt most csínján kell bánni, hiszen a balesetnek sérültjei is lehetnek, és tartsuk tiszteletben fájdalmaikat. Teljesen igaza van. A körülményeket nem ismerem. Lehet, hogy önhibáján kívül lett részese egy ütközésnek, és sodródott ebbe a pozícióba a jármű; de ide sodródott, a plakát alá. Ezért azt javaslom, helyettesítsük be a kép szereplőit. Legyen felcserélhető akár a plakát, akár az objektum alatta. És mert a szöveggel itt most csínján kell bánni, legyen hát politika, abból nem lehet baj – sajnos jellemző nézet ez manapság a parlamentben.

Például, lehet ez egy plakátterv, ami szándékosan olyan amilyen… Legyen 2010. választások. Van az objektív felelősség felirat, és a felelős te vagy, és kellene alá egy mementó: …csökkent a munkahelyek száma, …csökkent a születések száma, …csökkent a lakosok száma, …csökkent a reálbérek értéke, …csökkent a nevetések száma. És a plakát alatt egy egész MSZP-SZDSZ csapat vakargatná a fejét, és mutatnának kifelé, felénk: te vagy a felelős!

Bár ne legyen igazam, és ne lehessen egy ellenzéki kampányban felhasználni ezt a víziót.

Előző sztori

Csütörtök: Nemzetiségek Napja és karácsonyi kísérletek

Következő sztori

A hét kérdése: Egyetért-e a sztrájkolókkal?