Közélet

Ajándéközön: Örömöt vittek a gyermekklinikára

Ajándéközön: Örömöt vittek a gyermekklinikára

2008. december 23., kedd
Ajándéközön: Örömöt vittek a gyermekklinikára

Fotók: Gémes Sándor

Lezárult a Fidelitas szegedi szervezete által kezdeményezett nagyszabású játékgyűjtés, a fidelitasosok a Fidesz ifjúsági tagozatának, valamint a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja megyei szervezetének képviselőivel együtt kedden adták át az ajándékokat a szegedi gyermekklinika kis betegeinek.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezte játékgyűjtési akcióját a Fidelitas szegedi szervezete, a kezdeményezéshez a Fidesz ifjúsági tagozata, illetve a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei szervezete is csatlakozott. December 9-19. között várták a társas- és építőjátékokat, könyveket, illetve a pénzbeni felajánlásokat a szegedi gyermekklinika betegei számára. A szervezők nagy örömére rengeteg használt, de jó állapotú játék érkezett, s mintegy 80 ezer forintnyi adomány, melyből új játékokat tudtak vásárolni. Az ajándékokat kedden adta át

Túri Sándor

klinikaigazgató professzornak,

Kovácsné Szántó

Zsuzsanna

főnővérnek és a gyerekeknek

Velő Miklós

, a Fidelitas szegedi csoportelnöke,

Gyimesi László

, a Fidesz ifjúsági tagozatának megyei elnöke,

Csőke Attila

, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei elnöke és

Losonczi-Tóth József,

az akció koordinátora. Túri Sándor professzor elmondta, a klinika három és az újszegedi gyermekkórház egy játszószobája között osztják majd szét az adomány nagy részét, mely bizonyosan enyhíti a beteg gyermekek szomorúságát. Sajnos sok kis ápoltjukat még az ünnepekre sem engedhetik haza - tette hozzá. A játékok kisebb részét már kedden kézbe vehették a klinikán gyógyulók, hiszen Kovácsné Szántó Zsuzsanna vezetésével az akció szervezői körbejárták az osztályokat, s minden lábadozónak a neméhez és korához illő játékot nyújtottak át. Velő Miklós a SZEGEDma.hu-nak úgy nyilatkozott, a Fidelitas számára nem csupán a politikai kérdések, hanem az emberi értékek is fontosak, ezért is próbálnak így karácsonykor kis szeretetet csempészni a nehéz sorsú gyermekek életébe. Gyimesi László úgy fogalmazott, aki már volt kórházban, maximálisan átérzi a betegek helyzetét. „Különösen rossz a családtól távol tölteni az ünnepeket, még ha a klinika munkatársai minden erejükkel igyekeznek is enyhíteni a gyermekek szomorúságát. Bízunk benne, hogy a játékainkkal is örömöt tudunk szeretni nekik" - mondta.

A Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának megyei szervezete első alkalommal vett részt a gyűjtésben, de mint Csőke Attila elnök közölte, mostantól kezdve minden évben segítenek majd. „Tagságunk nevében mondhatom, szívesen és örömmel álltunk Losonczi-Tóth József megkeresésére a jó ügy mellé. A tagok csak azt kérték tőlem, számoljak majd be arról a boldogságról, ami a gyermekek arcán csillant föl, mikor kezükbe vették a játékokat. Reméljük, sikerült az ünnep hangulatából valamit átnyújtani a nehéz sorsú betegeknek" - fűzte hozzá. Losonczi-Tóth Józsefet, a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsági referensét, a Fidelitas szegedi csoportjának korábbi elnökét a három részt vevő szervezet kérte fel az akció koordinálására. „Boldogan tettem eleget a kérésnek, hiszen mind magánemberként, mind pedig ifjúsági referensként a küldetésemnek tekintem, hogy a gyermekekért, az ifjúságért tegyek. Ezért is örülök, hogy sikeres volt a gyűjtésünk, illetve azt is komoly eredményként könyvelem el, hogy a nemrégiben pályázaton elnyert 4,5 millió forint segítségével ifjúsági szakmai-módszertani központokat alakíthatunk ki a megyében - s ha minden jól megy, jövő tavasszal a Csongrád megyei ifjúsági érdekegyeztető fórumot is megtartjuk" - fejtette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.