Újra jótékonysági bál a gyermekklinikáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi gyermekklinika támogatására ismét jótékonysági bált rendeznek a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség fiataljai együttműködve más szegedi gyülekezetek ifjúságával november 21-én.

A tavalyihoz hasonló jótékonysági bállal szeretnének segíteni a gyermekklinikának a főszervezők, Bánvölgyi Helga és Jakabovics Margit a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészségről. Az eseményre november 21-én kerül sor az Alsóvárosi Kultúrház nagytermében. A bál bevételével a szegedi műveseközpont részére egy új műszer beszerzéséhez szeretne hozzájárulni. Ezt a vérplazmacserélőt nemcsak a vesebeteg gyermekeken használnák, hanem más, például gomba- vagy gyógyszermérgezést kapott betegeknek is segítene a gyors méregtelenítésben. Budapesten kívül a szegedi az egyetlen hasonló működő gép az országban, amely azonban már régi és korszerűtlen, ezért lenne nagy szükség egy új beszerzésére – tudtuk meg Bánvölgyi Helgától.
„Csapatunk a tavalyihoz hasonlóan figyelmet fordítana az amatőr művészek felkarolására. Mind előadóművészeket, mind alkotóművészeket ösztönzünk, hogy jöjjenek, és mutassák be ezen a bálon, hogy mit tudnak” – bátorít a főszervező. Versmondás, komolyzene, ír sztepptánc és zene, valamint az Eötvös Lóránd Kollégium színjátszó csapatának és a Szent Imre Kollégium kórusának fellépése szerepel a műsortervezetben, mindeközben a klinika dolgozói mesélnek majd munkájukról, és terveznek ismét amatőr képzőművészek alkotásainak vásárát is. A belépőkből, a felajánlott képzőművészeti és más jellegű tárgyak eladásából, valamint a tombolából származó bevétel képezi az adományt a klinika javára.
„Várjuk szeretettel mindazokat, akik egy jó cél érdekében szeretnének egy értékes műsoron és báli mulatságon részt venni” – invitálnak a szervezők. További információk a jotekony.extra.hu oldalon vagy a helga307@gmail.com címen.

Előző sztori

Beszélgetés Benesről és a csehszlovákiai magyarság üldözéséről

Következő sztori

Négy vádlottat jogerősen elítéltek a Duna Profit-üggyel kapcsolatos csalások miatt