Írjon nekünk

Szórakozás

Szerda: Újból kinyit a Kávéház

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ismét az évadterv szerint játszanak a színházban, így fesztivál után újból kinyitott a Kávéház, és nevethetünk Machiavelli sajátos humorán. Izgalmas témájú könyvbemutató lesz, és megtudhatjuk azt is, milyen az a mesebeli Afrika, afrikai szemmel – mindezt szerdán a Reökben. Folytatódik a Szabadegyetem előadássorozata, és vár kicsiket-nagyokat a bábszínház. Merre tovább Magyarország? – választ keresnek a Nemzeti Klubban. Kíváncsi arra, milyen állapotban van a szervezete? Látogasson el a Somogyi-könyvtárba. Folytatódik a pályaválasztási vásár, többszörös nemzetközi díjas rövidfilmet mutatnak be a moziban, és a rendezőtől is kérdezhetnek a vetítés után. És persze, ajánlunk még két szerda esti bulit is…

Újból kinyit a Kávéház

A Nagyszínházban szerdán 18 órától ismét A kávéház (Velencében? Szegeden?), amely tele van ismerős figurával, hétköznapi apró történéssel, csetléssel és botlással. Összevissza van gabalyodva mindenki mindenkivel: furcsa helyzetek, nők, férfiak, titkos üzelmek, szerelmesek és szeretők, kiborult és kiborító házastársak, légies balerinák és szószátyár hazárdjátékosok, adósok és hitelezők, és a nagy kérdés: kávét igyunk vagy teát? Az előadásra a Radnóti Miklós bérlet érvényes.

Mandragóra a Kisszínházban

Machiavelli – Háy Mandragóra című vígjátékát tűzte műsorára ismét a Kisszínház. Az előadás szerdán 18 órakor kezdődik.

Üledék – könyvbemutató a Reökben

Bene Zoltán Üledék című regényének bemutatója lesz szerdán 18 órakor a Reökben. Az Üledék annak a generációnak a regénye, amely a rendszerváltozás éveiben érett felnőtté. Főhőse az új lehetőségek közt nehezen kiigazodva, a szabadság és szabadosság határvonalán egyensúlyozva, egy zavaros, átmeneti helyzetben próbálja megtalálni helyét az életben. A szerzővel Kaiser László író beszélget. A belépés díjtalan.

Ezen a szerdán is Szabadegyetem

Heka László A horvát-magyar 800 éves közös államban élésről tart előadást a Szabadegyetem-sorozatban szerdán 18 órakor a TIK-ben (Ady tér.10.).

A bábszínházban Napsugár

Szerdán délelõtt 10 órától a Kövér Béla Bábszínház műsorán a Napsugár. Az előadásra az Aranyhal-bérlet érvényes.

Vagyonleltár

Az Élőlánc Magyarországért Mozgalom, a Professzorok Batthyány Köre és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szegedi Csoportja Vagyonleltár című tanácskozást rendez a közjóról és a közvagyonról november 19-én szerdán a Szegedi Hittudományi Főiskola Előadótermében. Részletes program ITT.

Nemzeti kerekasztal az egyenes útra

A rendezvénysorozat keretében szerdán 17 órakor a Nemzeti Klubban, (Szent-Györgyi Albert u 2.) Merre tovább Magyarország? címmel hallhatnak beszélgetést. A vendég: Gróf Zichy László, beszélgetőtársa Bene Gábor. Házigazda: Apró Juhász János önkormányzati képviselő.

„Élő Könyvtár” a Reök-ben

Mit tudunk Afrikáról? Többnyire keveset. A tévéből, a moziból, útleírásokból vagy irodalomból. De milyen is az a „mesebeli Afrika?” Szerdán18 órakor a Reökben szabad beszélgetésen vehetnek részt Afrikáról afrikaiakkal.

Milyen állapotban van az ön szervezete?

Erre kérdésre mindenki szeretné tudni a választ. Közelebb kerülhetnek hozzá, ha szerda délután 17 órakor ellátogatnak a Somogyi-könyvtárba. Az antioxidánsok jelentősége a szervezetben, és ezek kimutatása címmel Vághy Richárd, orvos, a Móra Vital Kht. ügyvezető igazgatója tart előadást. Házigazda: Török József.

“Álmodtam egy világot magamnak” – pályaválasztási vásár

Szerdán is folytatódik az IH Rendezvényközpontban az “Álmodtam egy világot magamnak” című pályaválasztási vásár. A cél egy tájékoztató és szakmai segítő rendezvénysorozat lebonyolítása, amely megfelelő információt nyújt a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőtteknek. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Magyar rövidfilm bemutatója a moziban

A Grand Caféban szerdán 19 órakor: Türelem (With a Little Patience) magyar rövidfilm bemutatója (13 perc). Rendező: Nemes Jeles László. Szereplők: Marjai Virág, Menszátor Hérész Attila, Kelényi Éva, Csillag Márton. A Türelem tucatnyi nemzetközi fesztiváldíjjal büszkélkedhet már, és most végre a magyar mozikban is látható. A film után beszélgetés a rendezővel.

21 órakor: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című amerikai western látható.

A Belvárosi mozi szerdai műsora: a Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor, 17.45-kor és 20 órakor  A Quantum csendje című amerikai-angol film látható.

A Balázs Béla teremben 16.15-től Fövenyóra – színes és fekete-fehér, szerb-magyar film, írta: Danilo Kiš, rendezte: Tolnai Szabolcs. 18.30-tól és 20.45-től  Jack&Roll Rockumentum film című fekete-fehér, magyar zenés film, szereplők: Ganxsta Zolee, Mester Tamás, Papp Szabolcs, Tóth Tibor.

A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Tekerd vissza, haver (Be Kind Rewind) című, színes, feliratos, amerikai vígjáték, 18.15-től pedig a Márió, a varázsló című magyar-olasz koprodukció látható.

Két szerda esti buli

A JATE Klubban szerdán 22 órakor TTIK-s Est – Anima Sound System koncert.Unicum Next akció! Házigazda: Dj. Alma. A Kisteremben: Dj. Egon. TTIK-soknak ingyenes!

A SZOTE Klubban szerda este 22 órakor ÁJTK Party Patkóssal.

Hírzóna

Ismét ellepik a busók Vásárhelyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Január 25-én, szombaton.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vince-napi vesszővágást rendeznek a pusztaszeri Emlékparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Január 11-én, szombaton.

Tovább olvasom

Szórakozás

BUÉK Szeged: mindenkinek legyen jobb 2020, mint 2019!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Boldog és békés; egészségben, sikerekben és örömökben gazdag új évet kívánunk Olvasóinknak és minden szegedinek!

Tovább olvasom

Aktuál