Sporthétvége: KEK-ben a Pick, budapesti bukták

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Sűrű szombati program vár a szegedi sportrajongókra: öt együttesért is szoríthatnak a különböző pontvadászatokban. A SZEGEDma.hu természetesen ezúttal is beszámol majd a történésekről, az eredményeket keressék folyamatosan frissülő Sporthétvége összeállításunkban!

Kézilabda: KEK-et ért az osztálykülönbség

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoportjának 5. fordulójában a lengyel Wisla Plockot fogadja szombaton 17.15-től a Pick Szeged. A kvartettben már megkezdődött az aktuális kör: a német Rhein-Neckar Löwen és a horvát Croatia Osiguranje Zagreb ismét döntetlenre végzett egymással (a zágrábi 33-33-at ezen a héten 27-27 követte), így kéz a kézben lépnek tovább a következő körbe. A csoport harmadik helyére a Picknek van a legnagyobb esélye, hiszen míg a lengyelek még nem szereztek pontot, a Picknek már van egy győzelme: épp a Wislát verte idegenben 26-16-ra. Mindez azt jelenti, hogy a Tisza-partiaknak már egy döntetlen is elegendő lenne a KEK-szereplés kivívásához. A korábbi kudarcokat azonban mindenképpen csak egy szép, sokgólos sikerrel lehetne feledtetni, még úgy is, hogy Andjelkovics, Stamate, Nenadics, Laluska és Zvizej után a héten a csapatkapitány Puljezevics is kidőlt a sorból…

A Pick végül ezúttal sem hagyott kétséget afelől, hogy egészen más klasszist képvisel, mint az egyébként szimpatikusan küzdő Wisla Plock. A szegediek az első perctől kezdve uralták a párharcot, folyamatosan növelték előnyüket, hiszen a játék minden elemében felülmúlták a lengyeleket. A meccs nagy részében remekül működött az Oszmajics irányította védőfal, Marjanac (képünkön) bravúrt bravúrra halmozott – meg kell jegyezni, a padon ülő Puljezevics talán akkor örült utoljára ilyen látványos kollégája védéseinek, mint szombaton este, mikor még Perger Zsolt volt a váltótársa -, s a Pick rendre sikerrel vitte végig a labdaszerzéseket követő villámgyors ellencsapásokat. A magyar kupa győztese így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a Kupagyőztesek Európa Kupájában folytathatja februártól. Vladan Matics vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta: nagyon bízik benne, hogy a Jóisten tavasszal ebben a sorozatban visszaadja a Szegednek azt, amit az ősszel elvett tőle…

A férfi kézilabda BL H csoport 5. körében: Pick Szeged- Wisla Plock 26-17 (15-8). Újszegedi sportcsarnok 2000 néző. Vezette: Hansen, Pettersen (norvégok).
Pick Szeged: Marjanac – Ghionea 7/1, Katzirz 1, Herbert, Oszmajics 3, Petrea 3, Vadkerti 6. Csere: Farkas (kapus), Krivokapics 4/1, Simon, Vancsics 2, Gyuris, Zvizej. Edző: Vladan Matics.
Wisla Plock: Wichary – Rumniak 1, Matysik, Wuszter 4/2, Pronin, Frolov 1, Nat 1. Cserék: Seier (kapus), Kwiatkowski 1, Zolotenko 3, Niedzielski 1, Kuptel 2, Twardo 2, Piorkowski 1. Edző: Bogdan Kovalczyk.

A csoport állása 5 kör után: 1. HC Croatia Osiguranje Zagreb (horvát) 8 pont (157-131), 2. Rhein-Neckar Löwen (német) 8 pont (161-137), 3. Pick Szeged 4 pont, 4. Wisla Plock 0 pont.

Vízilabda: buta pontvesztés Újpesten

A férfi vízilabda OB I-ben szintén fontos ütközet vár a Szeged Betonra: Kásás Zoltán együttese szombaton 18 órától az Uniqa-UTE vendégeként száll vízbe a Hajós Alfréd Uszodában. Az eddigi három rangadójából – melyeket mind hazai pályán vívhatott – csak egyet nyert meg a Beton, így nem szabad hibáznia, ha versenyben akar maradni az élcsapatokkal. Az Újpest pedig a feltörekvő riválisok közül az egyik legveszélyesebb, ráadásul nemrégiben épp a lilák búcsúztatták fiainkat a magyar kupa negyeddöntőjében. Van hát miért visszavágni!

Nos, három negyeden át úgy tűnt, nem lehet gond a találkozó megnyerése, hiszen szebbnél szebb találatokkal komoly előnyt harcolt ki a Szeged Beton, ám az utolsó nyolc percre könnyelművé vált az együttes, s a hatalmasat küzdő újpestiek háromgólos hátrányból mentették ikszre a derbit. A Vasas és a Honvéd elleni hazai vereséget követő újabb kínos pontszerzés azt jelenti, hogy nagyon nehéz dolga lesz a Betonnak, ha igazán jó kiindulóhelyet akar szerezni a rájátszás előtt. Hiszen ez lenne a cél az alapszakaszban…

A férfi vízilabda OB I 5. fordulójának mérkőzésén: Uniqa-UTE – Szeged Beton 9-9 (1-3, 1-1, 2-3, 5-2). Szeged: Baksa – Lehmann, Juhász, Milos Korolija 1, Varga T. 4, Komlósi, Mihajlo Korolija. Csere: Varga P., Molnár P., Éles 1, Kuncz, Weszelovszky 3. Edző: Kásás Zoltán.

Férfi kosárlabda: nem bírta a végét Óbudán az SZTE-Szedeák

Komoly ellenféllel találja magát szemben az SZTE-Szedeák is az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 8. fordulójában. Az edzőváltáson átesett szegedi fiúk az elmúlt héten végre megszerezték második győzelmüket, de ha tartani akarják a Bonifert Domonkos vezetőedző által kidolgozott “felzárkózási tervet”, akkor az Óbudai Kaszások otthonában sem szabad feltartott kézzel a pályára menniük. A feladat nem könnyű, hiszen szemben az SZTE-Szedeák 2/5-ös mérlegével a Kaszások 5/2-es mutatóval állnak a tabellán. Igazi bravúrra lesz tehát szükség, de az együttes az Újbuda ellen megmutatta, mire képes a szegedi, a szedeákos szív – bízzunk benne, hogy szombaton 18 órától is ugyanebben a szellemben vetik bele magukat a harcba, s elkaszálják a Kaszásokat…

Sajnos nem így történt, hiszen habár három negyeden át nagyszerűen tartotta magát a szegedi alakulat, a végét a hazaiak bírták jobban, s a végjátékban a maguk javára döntötték el a találkozót. Ha tehát az SZTE-Szedeák még mindig hisz a Bonifert-tervezet megvalósíthatóságában – s miért ne hinne? -, akkor az első kör végéig hátralévő mindhárom összecsapását meg kell nyernie!

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában: Óbudai Kaszások – SZTE-Szedeák 87-70 (20-21, 20-17, 20-17, 27-15). SZTE-Szedeák: Simándi 14/6, Rezák 1, Nagy A. 18, Kovács 16/6, Kukla 10. Csere: Trényi 9, Fülöp 1, Magyar 1. Edző: Bonifert Domonkos.

És akinek ez nem elég: asztalitenisz, teke és fallabda

A férfi teke szuperliga 8. körében megizzadhat az éllovas GabonaTransz-Szegedi TE, mely eddig valamennyi meccsét sikerrel vette, hiszen az aktuális ellenfél, a házigazda Szolnoki MÁV SE az elmúlt játéknapon igencsak kemény ellenállást tanúsított a szegediek nagy riválisa, a Zalaegerszeg otthonában (5:3-ra kaptak csak ki). A Tisza-parti rangadó 11 órakor kezdődik.

A rangadó végül csak a nevében volt rangadó, hiszen a Szeged gárdája igen magabiztosan hozta el a pontokat Szolnokról.

A férfi teke szuperliga 8. körében: Szolnoki MÁV – GabonaTransz-Szeged 1:7 (3640–3772). A szegedi pontszerzők: Kiss Zs. 643, Földesi 651, Karsai L. 640, Kiss N. 626, Fekete (Tátrai) 593 fával.

Ugyanebben az időpontban lépnek asztalhoz a Floratom Szeged pingpongosai Tatabányán. A Floratom múlt héten javított valamit mérlegén, hiszen a Kiskunfélegyháza idegenbeli legyőzésével immár három siker társul a négy vereség mellé. Lukács Leventééknek komoly esélyük van rá, hogy kiegyenlítések ezt a mutatót, hiszen a Spar SE I. gárdája eddigi hét találkozója közül csak egy alkalommal tudta begyűjteni a két bajnoki pontot. Reméljük, szombaton sem ők örülhetnek majd…

Nos, a tatabányaiaknak nem volt túl sok az örömre, a szegedieknek viszont annál inkább, hiszen az összes párharcot ők nyerték!

A férfi asztalitenisz extraliga 8. körében: Spar SE Tatabánya – Floratom Szeged AC 0:7. A szegedi győztesek: Dudás, Erdélyi, Lukács 2-2 és a Dudás-Lukács páros.

A Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpont hat pályáján péntek reggel már beindult a nagyüzem: a tizenöt ország mintegy százharminc utánpótláskorú fallabdázóját felvonultató 8. Head Hungarian Junior Open vasárnapig tart, s remélhetőleg a tavalyihoz hasonló szép szegedi sikereket is hoz.

Ami pedig a focit illeti, a Tisza Volán SC NB III-as együttese szombaton 13 órától a Monori SE-t fogadja, a találkozóról portálunk részletes beharangozót közölt.

Előző sztori

Atlétika: szegedi siker a balatoni maratonon

Következő sztori

Brüsszelben a vajdasági kérdés és a vasútfejleszetés