Sport

Sporthétvége: röplabdás bravúr, jégkorongos gála

Sporthétvége: röplabdás bravúr, jégkorongos gála

2008. november 9., vasárnap
Sporthétvége: röplabdás bravúr, jégkorongos gála

Fotók: Gémes Sándor

Igazán bőséges a sportkínálat a hétvégén, s ahogy már megszokhatták, a SZEGEDma.hu-n folyamatosan nyomon követhetik a szegedi együttesek bajnoki szereplését, eredményeit. Térjenek vissza újra és újra Sporthétvége összeállításunkra, s most sem maradnak le semmiről.

Férfi kosárlabda: használt Bonifert keménysége

Komoly feladat vár szombaton az SZTE-Szedeákra a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. A szegedi gárda - mely először lép pályára

Bonifert Domonkos irányításával

- eddig csupán egy mérkőzést nyert meg, öt alkalommal veszített, így nincs más választása: felül kell múlnia az Újbudát, ha életben akarja tartani a reményt, hogy tavaszra felzárkózhat az élcsoporthoz. A vendégek sem kezdtek túl acélosan (két győzelem, négy vereség), így nem rosszak a kilátások a 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban sorra kerülő összecsapáson. Nehéz szülés volt, de összejött a második győzelem! Az SZTE-Szedeák hatalmas csatában, óriási szívvel küzdve verte az Újbudát,

részletek tudósításunkban.

A jegyzőkönyv pedig itt:

Az NB I/B Keleti csoport 7. körében: SZTE-Szedeák – Újbuda TC 77-65 (14-16, 19-20, 25-22, 19-7).

Szeged, 400 néző. SZTE-Szedeák:

Simándi 11/3, Rezák 2, Nagy A. 7/3, Kovács A. 16/3, Kukla 28/6.

Csere:

Varga M. 3, Fülöp 8, Trényi 2.

Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Vízilabda: sok volt a hiba, nem bírt a Vasassal a Beton

A Tisza-parti sportszervezők sajnos ezen a hétvégén is hatalmas bakit követtek el - persze ezen a szurkolók már aligha lepődnek meg -, hiszen ugyancsak szombaton 18 órai kezdettel rendezik meg a sportuszodában a Szeged Beton - TEVA-Vasas pólós csúcsderbit. Szegény szegedi sportrajongó a fejét foghatja, vajon melyik eseményről maradjon le... No, túllépve a fejetlenségen: kiváló találkozónak ígérkezik a Szeged - Vasas. A hazaiak eddig háromszor nyertek, s csak a Domino-Honvédtól kaptak ki az OB I-ben, míg a kétszeres címvédő Vasas négy meccs után százszázalékos. Reméljük, ma egy

Varga

többnek bizonyul, mint kettő... Nos, bár a két együttes végig fej-fej mellett haladt, hol itt, hol ott volt az előny, a szegedieknek ezúttal nem sikerült legyőzniük a címvédőt. Sőt, még döntetlenre sem futotta, hiszen

Varga Dénes

(képünkön 10-es sapkában)

röviddel a vége előtt győzelmet érő gólt szerzett a fővárosi piros-kékeknek, akik ezzel ötből ötöt nyertek az idei pontvadászatban... Nem semmi kezdés, hiszen rangadók vannak a hátuk mögött! A Szeged viszont negatív mérleggel zárta a csúcsmeccseket, hiszen a Honvéd és a Vasas is győzött otthonában, csupán az Eger kapitulált a Tisza-parton. Persze amennyi helyzetet a piros-kékek ellen kihagyott a Beton - köztük két(!) ötméterest is -, azok után nincs is mit csodálkozni a vereségen.

A férfi vízilabda-bajnokság rangadóján:

Szeged Beton VE – TEVA-VasasPlaket 9-10 (2-2, 2-3, 2-2, 3-3).

Szeged, 400 néző, vezette:

Kun, Marjay.

Szeged:

Baksa –

Lehmann 2, Komlósi,

Milos Korolija 1, Weszelovszky 2, Varga T. 2 , Juhász 1. Csere: Németh Zs. (kapus), Varga P., Éles 1, Török, Mihajlo Korolija, Molnár P., Kuncz.

Edző:

Kásás Zoltán.

Vasas:

Nagy V. – Hosnyánszky 3, Vörös, Kovács 2, Tóth 1,

Varga Dénes 3

, Steinmetz 1.

Csere:

Takács, Kállay, Katonás, Varga Dániel, Kis, Hőna, Jónás

. Edző: Földi László.

Jégkorong: nyolcat számolt a Volán a Hokillákra

Az elmúlt héten az Újvárosi Jégtörők ellen győzelemmel mutatkozott be az OB I/B-s jégkorongbajnokságban a

Tisza Volán SC

, most ismét egy újvárosi alakulat, a Hokillák látogatnak a Tisza partjára. A vendégek eddig mindhárom fellépésük után lógó orral távoztak a jégről, bízunk benne, hogy nem lesz ez másként a vasárnap 14.30-kor a műjégpályán lebonyolítandó derbit követően sem... Nem lett... Negyedik mérkőzését is elveszítette a Hokillák, de inkább mondjuk úgy: második találkozóján második győzelmét aratta a Tisza Volán SC a 2008/2009. évi bajnokságban. Ez ám a fantasztikus rajt! Ezen a vasárnap délután ráadásul remek játékkal és szép gólokkal szolgálta ki a nézőket a fiatal Tisza-parti legénység.

A jégkorong OB I/B-ben: Tisza Volán SC – Újvárosi Hokillák 8-1 (3-0, 2-1, 3-0).

Gólszerzők:

Ambrus A. 3, Rózsahegyi Á. 2, Pigniczki T., Bosnyák M., Csányi Á.,

illetve

Sári G.

Kézilabda: nem bírta a végét Löwenben a Pick

Kisebb szünet után folytatódik a kézilabda Bajnokok Ligája: a továbbra is tartalékos Pick Szeged vasárnap 17.30-kor a Rhein-Neckar Löwen otthonában lép pályára. Ismerve a nehézségeinket, s tudva, hogy a németek Szegeden is győzni tudtak 28-24-re, ezúttal a tisztes helytállás lehet a cél. A több kulcsemberét nélkülözni kényszerülő Pick teljesítette is az elvárást, hiszen egészen a második félidő közepéig partiban volt a hazaiakkal, sőt, hatalmas erőbedobásra késztette a Löwent. A végére azonban elkészült erejével a magyar kupa címvédőjével, a hosszabb kispad a germánok javára döntött. Az ilyen csaták után sajnálhatjuk, hogy nem teljes csapattal szerepel a Szeged a BL-csoportkörben, hiszen bőven lett volna esélye a továbbjutásra a fiúknak. Így viszont minden bizonnyal marad a KEK, de ha a Veszprém példáját szem előtt tartják, szép tavaszt okozhatnak a közönségnek...

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája H csoport 4. körében: Rhein-Neckar Löwen (német) – Pick Szeged 35-28 (15-13).

Eppelheim, 3000 néző. Vezette:

Polodenko, Chemega

(oroszok). Löwen:

Fritz – Filip 5/2, Schwarzer 2, Bielecki 5, Roggisch, Tkaczyk 7, Gensheimer 2.

Cserék:

Selmenko 1, Harbok 1, Klimovetz 1, Jurasik 4, Sigurdsson 5, Groetzki 2.

Edző:

Thorsten Storm.

Pick:

Puljezevics – Ghionea 5, Krivokapics 4/1, Petrea 7, Katzirz 4, Herbert 2, Vadkerti 1.

Cserék:

Marjanac (kapus), Oszmajics 5, Gyuris, Simon.

Edző:

Vladan Matics.

A másik találkozón:

Wisla Plock (lengyel) – HC Croatia Osiguranje Zagreb (horvát) 24-27.

Az állás:

1. Zagreb 7 pont, 2. Löwen 7, 3. Szeged 2, 4. Plock 0 pont.

Női kosárlabda:fáradtan is győzött a Szeviép

A Szeviép-Szeged

női kosarasai

egyelőre nem tudnak hibázni: hatból hatot húztak be a bajnokságban, háromból hármat az Európa-kupában. Az európai porondon többek között azt a SEAT Fotont Győrt is legyőzték már - ráadásul idegenben, 78-58-ra -, aki vasárnap 17 órától Szegedre látogat. Kell-e mondanunk, melyik együttes az NB I/A-s találkozó favoritja? A svédországi Európa-kupa-mérkőzés fáradtsága ugyan erősen meglátszott a szegedi lányokon, ám a Győr is hiába cibálta az oroszlán(királynő) bajszát: a Szeviép győzni tudott, így továbbra is százszázalékos a pontvadászatban.

Az Uniqa női NB I/A 8. fordulójában: Szeviép-Szeged – SEAT Foton Győr 71-66 (16-15, 24-20, 21-16, 10-15).

Szeged, 150 néző. Szeged:

Németh 16/3, Fürész 9/3, Almind 5, Tomova 18/6, Zserzserunova 6.

Csere:

Laczi 4, Vincze 2, Szakács 11/6, Russai, Pusztai.

Vezetőedző:

Donkó Orsolya.

Röplabda: HPQ-bravúr Kecskeméten

A HPQ Szeged férfi röplabdásai már örülhettek egyszer a héten: csütörtök este Győrben nyertek 3:1-re a magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutottak a negyeddöntőbe. Hogy vasárnap este is boldogok lehetnek-e, az még kérdéses, mindenesetre rögzítsük a tényeket: a 17 órakor kezdődő bajnoki meccs házigazdája, a Kalo-Méh Kecskeméti RC eddig háromszor játszott, s háromszor győzött az NB I Liga Kiemelt csoportban, míg a szegediek mérlege ötvenszázalékos: három siker, három kudarc.

Nusser Elemér

tanítványai azonban mit sem törődtek az esélyekkel, s idegenben vették el a kecskeméti együttes veretlenségét. Az első elveszített játszma után még fellángoltak a hazaiak, a szegedi röpisek azonban gyorsan eloltották a tüzet: behúzták a következő két felvonást, ezzel pedig megszerezték a negyedik győzelmüket a bajnokságban. Ez a siker ráadásul az igazán értékesek közül való!

A férfi röplabda Liga Kiemelt csoportban: Kalo-Méh Kecskeméti RC – HPQ-Szegedi RSE 1:3 (–20, 17, –24, –23).

És akinek ez nem elég: tekés és pingpongosok sikerek

Mindenképpen győzelmi reményekkel utazik Kiskunfélegyházára a Floratom Szeged asztaliteniszcsapata. A házigazda Félegyházi ASI I. ugyanis öt meccs után még nyeretlen az extraligában, míg a szegediek két győzelmet már behúztak a négy vereség mellett. A csata vasárnap 11 órakor kezdődik. A mérkőzésen a vártnál kicsit jobban meg kellett szenvedniük a floratomosoknak, de végül hozták a kötelezőt.

A férfi asztalitenisz extraliga 7. fordulójában: Félegyházi ASI I. - Floratom Szeged AC 4-6.

A szegedi győztesek:

Dudás 3, Kriston 2, Lukács 1.

Tekéseink pedig szombaton 14 órakor a kunfehértói KÖSZOLG SC-t fogadják az újszegedi tekecentrumban. A GabonaTransz-Szegedi TE 6-0-s mérleggel vezeti a szuperligát, a vendégek 3-1-2-vel egyelőre harmadikok, azaz rangadóról van szó. A rangadó végül tükörsima szegedi győzelmet hozott: a GabonaTransz továbbra sem tud hibázni!

A férfi teke szuperliga 7. fordulójában:

GabonaTransz-Szegedi TE – Kunfehértó 8:0 (3813-3558).

Pontszerzők:

Kakuk 678, Kiss Zs. 635, Karsai L. 621, Fekete 630, Kiss N. 623, Földesi 626 fával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.