Sport

Rangos nemzetközi fallabdaverseny kezdődik Szegeden

Rangos nemzetközi fallabdaverseny kezdődik Szegeden

2008. november 13., csütörtök
Rangos nemzetközi fallabdaverseny kezdődik Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

Tizenhat ország százharminc utánpótláskorú fallabdásának részévtelével rangos nemzetközi versenyt rendeznek péntektől vasárnapig Szegeden, a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban. A 8. Hungarian Junior Openen - mely az európai szövetség által szervezett European Junior Grand Prix állomása - nyolc kategóriában hirdetnek győztest. Természetesen pályára lép a hazai elit is, benne a szegedi Tisza SE kiválóságaival.

A júniusi Hungarian Masters Open és a szeptemberben megtartott szenior magyar bajnokság után ismét színvonalas torna házigazdája lesz a Squash Club Szabadidőközpont. Tizenhat ország százharminc utánpótláskorú versenyzője adta le nevezését a 8. Hungarian Junior Openre, melynek küzdelmei péntek reggel indulnak. Magyarországon a nyolcadik alkalommal kerül sor a nemzetközi ranglistaversenyre, míg Szeged 2006 és 2007 után immár harmadszor látja vendégül Európa és a világ nagyszerű ifjú játékosait (köztük unikumként ciprusiakat és ukránokat). Mind a lányok, mind a fiúk négy korcsoportban (U-13, U-15, U-17, U-19) mérhetik össze tudásukat a vasárnapig tartó viadalon. A szegedi Tisza SE növendékei tavaly nagyon szépen szerepeltek a hazai rendezésű tornán: két arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be a magyar válogatott tagjaként. Az első helyezés

Sebők Benedek (képünkön jobbra)

nevéhez fűződött, aki a 15 éven aluli fiúk döntőjében klubtársát,

Rácz Pétert (képünkön balra)

múlta felül. A másik ezüstérmet

Csókási Gabriella

nyakába akasztották a 13 éven aluli lányok versenyét követően. A Tisza-parti különítmény most is hasonló eredményekben bízik. A SZEGEDma.hu-n folyamatosan nyomon követjük majd a történéseket és az eredményeket. A címvédők kategóriánként: U-13-as lányok:

Kristyna Alexova

(cseh), U-15-ös lányok:

Sabrina Rehman

(osztrák), U-17-es lányok:

Andrea Malinová

(szlovák), U-19-es lányok:

Nikola Polanska

(cseh); U-13-as fiúk:

Püski Lénárd

(magyar), U-15-ös fiúk: Sebők Benedek (magyar), U-17-es fiúk:

Theodore Anderson

(ír), U-19-es fiúk:

Wael Farag

(egyiptomi).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.