Közélet

Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik

Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik

2008. november 5., szerda
Népszavazást kezdeményez, és a cigányoknak segítene a Jobbik

Szerdán ismét előtérbe került a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásának ügye. Ezúttal a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi szervezete tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondták: ha nem történik változás, és a város továbbra is hazudik, és erkölcstelen módon szolgálja a pénzéhes tőkét, az EP-választásokkal egy időben helyi népszavazást kezdeményeznek.

A szegedi Jobbik képviseletében

Ö. Kovács Márton

alelnök és

Tóth Péter

elnök elmondták, hogy a speciális nevelési igényű és egészséges gyerekeket egyaránt fogadó közintézmény sorsa most már a napnál is világosabb, hogy három telefonhívással dőlt el. A kaszinólobbi a városházának, a városháza pedig az ÁNTSZ-nek szólt. Utóbbi elkészítette jelentését, amit a városvezetés felhasznált, hogy bezárathassa az intézményt. Nem ez az első eset, hogy a polgárok érdekeit sértő módon, velük érdemben nem egyeztetve dönt a város egy-egy intézmény sorsáról. A Jobbik levélben fordul majd a polgármesterhez, és ha kérdéseikre nem kapnak választ, 2009. június 10-én nemcsak az Európai Parlament képviselőire lehet majd szavazni, hanem helyi, a közintézményeket, civileket érintő intézkedésekkel kapcsolatban is. A SZEGEDma.hu-nak a párt jelenlévő képviselői nem tudták pontosan megmondani a tervezett helyi népszavazási kezdeményezés kérdését, mivel azt még jogászokkal és civilekkel pontosítják majd.

Akár a gárda is segítene a romáknak vakolni

Ehhez kapcsolódóan Tóth említést tett még a Cserepes sori, kilakoltatások veszélyével fenyegetett romákról. Az elnök úgy fogalmazott, hogy a holnapi rendkívüli gyűlésén - melyen a Magyar Gárda szegedi parancsnoka is részt vesz - döntenek arról, hogy akár fizikai formában is segítsenek a Cserepes soron élő cigány családoknak felújítani, korszerűsíteni hajlékukat, ha a lakók együttműködő partnerek lesznek ebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.