Kék-fekete mezben a Kék Mókuson

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi futballrajongók körében az őszi szezon vége, a téli szünet új izgalmakat is tartogat. A megyei focisták apraja s nagyja december közeledtével egy tradicionális szegedi teremtornára készül. Mondhatnánk frappánsan azt is, hogy a Mikulás zsákjában ilyenkor a mogyorókkal már egy Kék Mókus dekázik…

Idén a tavalyi szezonhoz hasonlóan csakis amatőr játékosok vehetnek részt a Kék Mókus Kupa elnevezésű focitornán. A szervező, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. tehát a november 22-i kezdésig folyamatosan várja a nevezéseket a másodosztály alatti minősítésű aranylábúaktól. A csapatok adatait munkaidőben, az újszegedi sportcsarnokban lehet leadni. A nyilvános sorsolást is itt tartják majd november 17-én 16 órai kezdettel. Változás, hogy ezúttal már négy korosztály versenyzői nevezhetnek. A fiatalok a 12 év alatti korcsoportban, a felnőttek a 35 év alatti kategóriában indulhatnak. Az öregfiúk korosztályát azonban a szervezők nagyon bölcsen két részre osztották: +35-re és +45-re. (Kérdés: van-e három-négy csapatra való, ép izomzatú, csontozatú 45 év feletti labdarúgó?)

Hajrá, kék-feketék!

A döntő napjára Szalai István – aki egész focista és edzői pályafutása alatt a szegedi színeket szolgálta városa labdarúgását – egy hármas tornát szervezett Kaszás Gábor emlékére. (Itt jegyezzük meg, nem ez az első megemlékezés az idei esztendőben a 25 évvel ezelőtti legendás, NB I-es szegedi gárda mesterének emlékére. Még júniusban Kaszás Gábor-emléknapot és –emlékmeccset szervezett az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és a Videoton Baráti Kör, a rendezvényről a SZEGEDma.hu is beszámolt.)

Visszatérve a Kék Mókus december 27-i döntőjére, a hármas torna résztvevői a Szeol AK, az FTC és a Honvéd öregfiúk csapatai lesznek. A kék-fekete legendák között olyan nevek szerepelnek, mint Orosházi, Deák, Bogdán, Szabó Gyula, Kun vagy akár Major. A Fradiban a pályafutását Szegeden kezdő egykori válogatott hálóőr, Hajdu Attila véd majd, de eljön Varga Zoli is. A piros-feketéknél a tavaly már itt járt gárda lép pályára Détárival, Pisonttal.
A közönség igen méltányos, 600 forintos áron találkozhat Közép-Európa egykori legkiválóbb labdarúgóival és megyénk amatőr elitjével. A gyerekeknek és nyugdíjasoknak kedvezményes belépőt is biztosítanak. Hajrá, Szeged, hajrá, kék-feketék!
(További információk és a nevezési lap letölthető a www.szegedsport.hu weboldalról.)

Előző sztori

Folytatódik a Dorozsma és a CSLSZ párbaja?

Következő sztori

Ukrán tiszteletbeli konzulátus nyílt Szegeden