Bulvár

Hajléktalanokért virrasztanak Szegeden

Hajléktalanokért virrasztanak Szegeden

2008. november 19., szerda
Hajléktalanokért virrasztanak Szegeden

Hajléktalanokért virrasztanak csütörtökön estétől másnap hajnalig Szegeden; a szervező Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársa szerint a "Szolidaritás éjszakáján" elsősorban az a fontos, hogy az emberek együtt töltsenek egy éjszakát a hontalanokkal, és átérezzék, megértsék sorsukat.

Sipos Júlia

kifejtette: fontosak az adományok, de elsősorban a probléma megértése miatt szervezték meg negyedik alkalommal a rendezvényt. Az este hat órától másnap hajnalig tartó program során kiállítás várja a szegedi Dugonics térre érkezőket, emellett verssel és beszélgetéssel is készülnek a szervezők és a részt vevő hontalanok. Lesz süteményvásár, és dal a tűz mellett. A fiatal önkéntesek tisztában vannak azzal, hogy a hajléktalanság, ezzel együtt a hajléktalanok időnként esetleg ijesztőek, de most pont az a cél, hogy többek számára kiderüljön, nem mindig az egyén tehet arról, hogy nehéz helyzetbe került - fejtette ki Sipos Júlia. Adományokat is gyűjtenek a rendezvényen, és ennek nagy részét azonnal kiosztják. Így várják az esetleges pénzbeli segítség mellett a tárgyit is. Nagy szükség van a takarókra, kabátokra, pulóverekre, de a tartós élelmiszerre is. Emellett sokan nem is gondolnák, de a gyertya szinte kincsnek számít azok számára, akik az utcán élnek. A rendezvényen információt kapnak az érdeklődők a hajléktalanságról, és az önkéntes munkáról, sőt arról az éjjel-nappal hívható segélyvonalról, amelyen bejelentést lehet tenni, ha valaki bajban levő hajléktalannal találkozik az utcán. A szegedi hajléktalanokról nagyon kevés adat van. A fiatal önkéntesek hetente egyszer egy úgynevezett teatúrát tesznek a városban, a téli időszakban, hogy legalább egy kis meleget adó italt osszanak. E körutak alkalmával alig félszáz hontalannal találkoznak, ami becsléseik szerint csak töredéke a valós számoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.