Bulvár

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

2008. november 14., péntek
Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

Kilenc hónapos gyermekével és élettársával végzett egy szeged-gyálaréti férfi, a gyanúsítottat a rendőrség péntekre virradó éjszaka őrizetbe vette - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-vel.

A rendőrség elsődleges vizsgálata alapján a 22 éves férfi egy családi veszekedést követően baltával végzett élettársával, ezt követően pedig megfojtotta gyermeküket - mondta az alezredes az esetről tartott sajtótájékoztatón. A holttesteket a nyomozók a ház hátsó udvarán elásva találták meg - tudatta az osztályvezető. Az alezredes szavai szerint rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény felderítése egy csütörtök reggeli bejelentés kapcsán kezdődött el. A Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkező 22 éves férfi azt mondta, 23 éves élettársa kilenc hónapos gyermekükkel ismeretlen helyre távozott. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely büntetőeljárás elindítását tette szükségessé. Meghallgatása során a férfi ellentmondásokba keveredett, a házban pedig vérnyomokat és ásásra utaló jeleket találtak. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta: szerdára virradóra egy családi veszekedés után bántalmazta élettársát, majd baltával megölte, és megfojtotta közös kilenc hónapos fiúkat. A holttesteket közös sírban temette el a hátsó udvaron. Elmondása szerint a veszekedés azért robban ki, mert az asszony kérdőre vonta amiatt, hogy ittasan ment haza. A rendőrség több emberen, illetve tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit. A Szegedi Városi Bíróság pénteken december 14-ig elrendelte elrendelte a férfi előzetes letartoztatását - közölte az MTI-vel

Cseh Attila,

a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A gyilkosság Szeged egyik külső városrészében, egy zárt kerti övezetben, a gyálaréti Narancs utcában történt. A földút zsákutca, a ház - amelyet a környékbeliek elmondása szerint a közelmúltban vásároltak meg a fiatalok - közel fekszik a Tisza töltéséhez. A szomszédság szerint az élettársak rendezett körülmények között nevelték csecsemőjüket, s azt tervezték, felújítják az aprócska épületet. Pénteken a déli órákban a ház külső homlokzatán félbehagyott festés nyomai látszottak, a lánccal bezárt kapu mögött pedig néhány festékes doboz és ecset hevert a földön.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.