/

Gyermekével és élettársával végzett egy férfi Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilenc hónapos gyermekével és élettársával végzett egy szeged-gyálaréti férfi, a gyanúsítottat a rendőrség péntekre virradó éjszaka őrizetbe vette – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-vel.

A rendőrség elsődleges vizsgálata alapján a 22 éves férfi egy családi veszekedést követően baltával végzett élettársával, ezt követően pedig megfojtotta gyermeküket – mondta az alezredes az esetről tartott sajtótájékoztatón.
A holttesteket a nyomozók a ház hátsó udvarán elásva találták meg – tudatta az osztályvezető.
Az alezredes szavai szerint rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény felderítése egy csütörtök reggeli bejelentés kapcsán kezdődött el. A Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkező 22 éves férfi azt mondta, 23 éves élettársa kilenc hónapos gyermekükkel ismeretlen helyre távozott.
A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely büntetőeljárás elindítását tette szükségessé. Meghallgatása során a férfi ellentmondásokba keveredett, a házban pedig vérnyomokat és ásásra utaló jeleket találtak.
A férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta: szerdára virradóra egy családi veszekedés után bántalmazta élettársát, majd baltával megölte, és megfojtotta közös kilenc hónapos fiúkat. A holttesteket közös sírban temette el a hátsó udvaron. Elmondása szerint a veszekedés azért robban ki, mert az asszony kérdőre vonta amiatt, hogy ittasan ment haza.
A rendőrség több emberen, illetve tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit.
A Szegedi Városi Bíróság pénteken december 14-ig elrendelte elrendelte a férfi előzetes letartoztatását – közölte az MTI-vel Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.
A gyilkosság Szeged egyik külső városrészében, egy zárt kerti övezetben, a gyálaréti Narancs utcában történt. A földút zsákutca, a ház – amelyet a környékbeliek elmondása szerint a közelmúltban vásároltak meg a fiatalok – közel fekszik a Tisza töltéséhez.
A szomszédság szerint az élettársak rendezett körülmények között nevelték csecsemőjüket, s azt tervezték, felújítják az aprócska épületet. Pénteken a déli órákban a ház külső homlokzatán félbehagyott festés nyomai látszottak, a lánccal bezárt kapu mögött pedig néhány festékes doboz és ecset hevert a földön.

Előző sztori

Ujhelyit megint megnevezte egy vádlott a Zuschlag-ügyben

Következő sztori

Fiatal vállakozók Szegedért: fát ültet a JCI Szeged