Közélet

Fiatal vállakozók Szegedért: fát ültet a JCI Szeged

Fiatal vállakozók Szegedért: fát ültet a JCI Szeged

2008. november 14., péntek
Fiatal vállakozók Szegedért: fát ültet a JCI Szeged

Faültetésre készül az idén megalakult Junior Chamber International (JCI) Szeged szervezete. Ez egy olyan, fiatal vállalkozókból, cégvezetőkből álló non-profit társulás, amely a Szegedet fejlesztő kezdeményezések mellé áll, és saját szervezésű programjaival, társadalmi szerepvállalásával próbál egy élhetőbb környezetet teremteni - tájékoztat a szervezet közleménye.

A JCI a világ legnagyobb, több jelentős nemzetközi szervezettel is szoros kapcsolatban álló vezetői készségfejlesztő szervezete, mely ma már 110 országban, több mint ötezer helyi szervezetben többszázezer taggal rendelkezik. A helyi csoportok a következő 4 fő tevékenységi területen szerveznek előadásokat, tréningeket, projekteket, illetve építenek ki helyi és nemzetközi szinten kapcsolatokat: vállalkozókészség, vezetőképzés, menedzsment készségek fejlesztése, trénerképzés. A JCI Szeged idén július 31-én alakult, és tagjai is már javában munkálkodnak. Első komolyabb kezdeményezésükként a tagok november 15-én, szombaton délelőtt 10 órától 400 fát és 1000 darab cserjét ültetnek el Szeged és Domaszék között, egy épülő szabadidő park területén. Az egyébként nem egy zárt rendszer, minden olyan 40 év alatti vezetőt, döntéshozót szívesen lát a soraiban, akinek fontosak a JCI által közvetített értékek, és szerepet tud vállalni a célkitűzések közös megvalósításában. A november 15-i esemény várhatóan 14 óráig tart, amelyen a JCI Szeged alapítói, a JCI Szerbia delegáltjai, az EC 2009 Elnöksége, és a JCI Magyarország vezetése is jelen lesz. A november 15-i esemény ugyanakkor a következő nemzetközi együttműködések, rendezvények „előfutáraként" is szolgál. Egy újabb testvérkapcsolatot kötnek még ebben az évben a JCI Szabadka szervezettel, amelynek jelenlegi vezetője a szerb JCI elnöke. Másrészt pedig a jelenlegi esemény beharangozza az 53. JCI Európa Konferenciát (EC 2009), amelynek Budapest ad majd otthont 2009. június 10-14-ig. A konferencia egyik vállalása a szénmentesítést, illetve minél alacsonyabb szennyezőanyag kibocsátást elősegítő Carbon Free program, amelynek keretében ültetik november 15-én a növényeket Szeged környékén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.