Bulvár

Elfogták a szegedi szökevény hiúzt

Elfogták a szegedi szökevény hiúzt

2008. november 8., szombat
Elfogták a szegedi szökevény hiúzt

Élvefogó csapdával sikerült kézre keríteni a Szegedi Vadaspark szökevény hiúzát szombaton - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

Az állat pontosan három hetet kóborolt a 45 hektáros parkban, miután ismeretlenek kibontották kifutója drótkerítését - mondta a szakember. Hozzátette: a fiatal hím október 18-án a déli órákban, a gondozók szeme láttára osont ki a lyukon, de a szökését már nem tudták megakadályozni. A macskafélék családjába tartozó fiatal, emberre veszélytelen állat nyomaira szinte minden nap rábukkantak a park munkatársai, többször látták a hiúzt is, sőt éjjellátó készülékkel felvételt is készítettek róla, eddig azonban nem tudták megfogni - közölte az igazgató. Végül az állat egy élvefogó csapdába sétált be, amelybe húst helyeztek el. A fiatal hiúz jó kondícióban van, egészséges, ezért vissza is eresztették testvérével közös kifutójába - tudatta a szakember. A kis termetű ragadozó a dortmundi állatkertben tavaly született, és szintén hím testvérével idén érkezett a vadasparkba a fajmegmentési program keretében. Az eset kapcsán a Szegedi Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.