Csütörtök: a Raoullal folytatódik az Operaverseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön a Raoul előadásával folytatódik az Operaverseny, és újabb közönségtalálkozó lesz az alkotókkal a Reökben. A Kisszínházban kortárs balett, megismerkedhetnek a ikonok világával a Közéleti Kávéházban, és Szegeden tart előadást Popper Péter, a népszerű író, lélekbúvár. Az Újszegedi Református Egyház nyílt hetén a megtudhatják, milyen hatást gyakorolt a művészetre a Biblia, folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, csupa kitűnő új film, előadás és pódiumbeszélgetés a mozikban, a JATE Klubban buli – nemcsak töriseknek. Tessék választani!

Folytatódik az Operaverseny

A hétfőn kezdődött Operaverseny és Fesztivál keretében csütörtökön19 órakor Michael Kunze – Gershon Kingsley: Raoul című operájának ősbemutatója, a Theater Bremen produkciója (Bréma, Németország). Versenyszerepek: Raoul: Marcin Habela, Rachel:Violaine Kiefer, Serge: Beöthy-Kiss László. Közreműködik: a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel: Marton Terts. Rendező: Julia Haebler.

Ismét közönségtalálkozó a Reökben

A Mezzo Operafesztivál előadásainak újabb alkotói látogatnak el a Reökbe, ahol exkluzív közönségtalálkozón vesznek részt. A találkozó résztvevői egy kvíz kitöltésével 2-2 személyre szóló belépőt nyerhetnek az aznap esti előadásra. Csütörtökön 16 órakor a Raoul című opera rendezőjével, Julia Haeblerrel és szerzőivel, Michael Kunze-val és Gershon Kingsley-vel találkozhatnak az érdeklődők.

Kortárs balett a Kisszínházban

A Kisszínházban csütörtökön 19 órakor A tudattalan – a Szegedi Kortárs Balett előadása látható.

A Közéleti Kávéház programja

A SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti Társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) csütörtökön 17 órakor az ikonfestészetről beszélget Mutsy Zsuzsanna, a Pannon Galéria tulajdonosa és házigazdája, Borsi István.

Előadás a Móra utcai fiókkönyvtárban

A Somogyi-könyvtár Móra utcai fiókkönyvtárában csütörtökön 15 órakor A karakternumerológiáról tart előadást Ódry Károlyné.

A Biblia hatása a művészetre

A Szeged-Újszegedi Református Egyház nyílt hetén csütörtökön 18 órakor A Biblia hatása a művészetre címmel Békési Sándor, Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának dékánja tart előadást.

Popper Péter, a lélekmester

A B-612 Kulturális Műhely szervezésében (Bécsi krt. 7.) csütörtökön 19 órakor Popper Péter Szakítás, elválás, elengedés témakörben tart előadást.
További információ: http://www.b612.hu/popper_peter_b612_0811.html

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudomány Ünnepe szegedi eseményei sorában csütörtökön 15 órakor a MTA  SZAB Székházban Japán építészete, 16 órakor a Tudomány és technika az agrár- és élelmiszergazdaságban című rendezvényekre kerül sor.

Új filmek, előadás és pódiumbeszélgetés a mozikban

A Grand Caféban csütörtökön 15 órakor Dokumentumfilmek 68-ról – Zenék, dalok. 17 órától: Herbert Marcuse és ’68. Előadó: Csejtei Dezső egyetemi tanár (SZTE, BTK Filozófia Tanszék). 19 órakor Pódiumbeszélgetés ’68 örökségéről. Beszélgetőtársak: Balog Iván egyetemi docens (SZTE BTK Szociológia Tanszék), Csejtei Dezső egyetemi tanár (SZTE, BTK Filozófia Tanszék), Gábor György egyetemi docens (Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem) Gyenge Zoltán, egyetemi tanár (SZTE BTK filozófia Tanszék), a beszélgetést Bártfai Imre vezeti (PhD hallgató, SZTE BTK Filozófia Tanszék).

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora: A Zsigmond Vilmos teremben 15.30-kor Madagaszkár – színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 17.45-kor és 20 órakor  a Sasszem című színes, feliratos, amerikai-német thriller látható. A Balázs Béla teremben 16.15-től, 18.30-tól, és 20.45-től a Mrs. Ratcliffe forradalma című színes, feliratos, magyar-angol komédiát vetítik. A Csőke József teremben 16 órától és 20.30-tól a Márió, a varázsló

című színes, magyar-olasz film, 18.15-től a Mázli című magyar produkció látható.

Buli – nemcsak töriseknek!

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor Töris szakest. Gin-tonic akció! Házigazda: Dzsi & Zoll. A Kisteremben: Dj. Varga B. Történelem szakos hallgatóknak ingyenes! 

Előző sztori

Volán-Tótkomlós: Mórocz duplája győzelmet ért

Következő sztori

Szocialista politikusok a SZVSE-ügyről