Vélemény

A városnak vagy a mammonnak?

A városnak vagy a mammonnak?

2008. november 3., hétfő
A városnak vagy a mammonnak?

Tudni lehetett, hogy az ellenzék nem hagyja annyiban a kaszinónyitást, azonban a polgármester bízvást remélhette, a gyurcsányi jóslatok ősszel rendre beválnak: a méltatlankodók, a háborgók "kicsit tüntetnek, aztán hazamennek"!

Hazardírozni persze nem csak kaszinóban lehet, no de a politikában egy kaszinóért? Botka László ezúttal mindent egy lapra tett, és a lehető legmagasabbra tette a tétet, amikor hanyag mozdulattal egy óvodát dobott Mammon oltárára. "Miért is ne?" - morfondírozhatott egy röpke pillanat erejéig, de hamar meggyőzhette magát döntése értelméről azzal, hogy ebben az országban már az óvodások is tudják Őszöd óta, hogy mindent lehet annak, aki nem szégyelli magát. Tudni lehetett, hogy az ellenzék nem hagyja annyiban a kaszinónyitást, azonban a polgármester bízvást remélhette, a gyurcsányi jóslatok ősszel rendre beválnak: a méltatlankodók, a háborgók "kicsit tüntetnek, aztán hazamennek"! Mégis azt gondolom, Botka most elszámította magát. Egy rövid távú célért - hogy kedvezzen saját klientúrájának, vagy azok kegyeltjeinek? - feláldozta a szegedi balos polgárok nem jelentéktelen részének belé vetett hitét. Mutatványa túl jelentős áldozat lehet azok számára, akik hitték, hogy Botka alkalmas, Botka más! Íme, hát mégsem. "Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak." (Máté 6.24) Pedig a polgármesternek - aki ezzel az előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel elkövetett tettével elárulta a szocialistákat - nincsenek filléres gondjai, s ha így folytatja, nem is lesznek. Igaz, nincs mit vesztenie, legfeljebb nem jelölik, vagy nem választják meg újra Szeged első emberének, na bumm! Szép időt töltött e funkciójában. Lehet képviselő, netán frakcióvezető az ország házában, a "megyén", vagy saját korábbi birtokán belül... A politikán kívül meg további tág lehetőségek kínálkoznak, nem fog munkanélküli segélyen tengődni kapcsolatrendszere birtokában. Aki szívességet tesz, viszonzást várhat! Ha minden szakad, akkor is: a szocialisták a rendszerváltás óta híresek arról, milyen segítőkészek egymás irányában. Nem lesz ebből különösebb balhé, s bár szemet szúró néhány gyanúsan egymásra rímelő tény, lehet itt törvényt emlegetni, kéz kezet mos, meg majd kimosdatják a médiában... Mégis valami más lesz Szegednek belvárosában a torony alatt éppúgy, mint a hajdan volt óvodák környékén. Mert kaszinó az kell, de nagyon, nem is egy, de mindjárt kettő is. A dolgok jelen állása szerint Szegeden egy óvoda két kaszinót ér, ha nem többet?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.