Sport

Városi derbit nyert a parádézó FK 1899 Szeged

Városi derbit nyert a parádézó FK 1899 Szeged

2008. október 20., hétfő
Városi derbit nyert a parádézó FK 1899 Szeged

Vérbeli rangadóra, igazi hatpontos mérkőzésre készülődött a megye III. két szegedi csapata. A 10. fordulót megelőzően a tabellát a vendég alsóvárosiak vezették veretlenül, mindössze három kapott góllal a nevük mellett, míg az FK 1899 Szeged legénysége tőlük még belátható távolságra – három pontnyira – leszakadva a harmadik helyet birtokolta.

Ennek megfelelően óvatosan kezdett a két alakulat a vasárnap délutáni napsütésben, főleg a mezőnymunkára helyezve a hangsúlyt, így a két tizenhatos között zajlott főként a játék. Aztán az első játékrész közepén derült égből villámcsapásként megszerezték a vezetést a hazaiak. Történt mindez egy sarokrúgás után.

Hüvös

szokásához híven fellopakodott az ellenfél kapujának előterébe, az ötös környékére érkező beívelést kapura fejelte, azt

Nagy

kapus még hárította, de

Hulánszky

a közelben ólálkodott, és a kipattanót közelről az alsóvárosi kapu közepébe továbbította. Az első félidő krónikájához tartozik még egy komoly IKV-helyzet, melyet

Brunczvik

kapus hatástalanított, és egy büntetőt érő lerántás a vendégek kapuja előtt. A második félidőre valamelyest változott a játék képe, az IKV támadó szándékkal állt fel aközépkezdéshez, az FK pedig inkább kontrajátékra készült. Ez utóbbi volt a jövedelmezőbb, hisz a játékrész közepén kétszer is sikerül mattolni a vendégvédelemet. Mindkétszer

Holecska

volt a „tettes”. Előbb egyéni akcióból tört be a vendégek büntető területére, s ott higgadtan a kapus hasa alatt vágta a labdát a hálóba, Pár perccel később a csereként érkező

Túróczi

mesteri ívelését emelte át szintén haláli nyugalommal a kapuvédőn. A vendégek kísérletei ezalatt nem eredményeztek gólt, bár csak helyzetig jutottak, sőt volt egy veszélyes szabadrúgásuk is.

A szép számú közönség tehát hazai győzelemnek,s egy a legalacsonyabb osztályhoz képest meglepően színvonalas találkozónak örülhetett. Győzelmével az FK pontszámban beérte a második helyezettet, harcban áll tehát az áhított feljutásért.

A labdarúgó megyei III. 10. körében: FK 1899 Szeged – IKV Alsóváros SE 3-0 (1-0). FK 1899 Szeged:

Brunczvik –

Meszes

, Hüvös,

Havas, Burzon – Lednitzky, Fodor – Halász,

Hulánszky,

Joszt

– Holecska. Játékos-edző: Hüvös. Csere:

Kaiser, Csillag, Vozár,

Túróczi,

Bacsó, Majoros.

Gólszerző: Hulánszky, Holecska (2).

A bajnokság állása 10. forduló után:

1. Algyő II. 25 pont, 2. IKV Alsóváros 23 (22-6), 3. FK 1899 Szeged 23 (27-12), 4. Szatymaz 20, 5. Ruzsa 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.