Bulvár

Vadállatetetés és borzongató simogatás Szegeden

Vadállatetetés és borzongató simogatás Szegeden

2008. október 4., szombat
Vadállatetetés és borzongató simogatás Szegeden

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

Az oroszlán karmaival egy fára erősített húst marcangol, csemegével töltött zsákot tép szét a rozsomák; a finom falatokat különböző módon közelítik meg és kebelezik be az állatok - hogy hogyan, kiderül a Szegedi Vadaspark Állatok Világnapi rendezvényein.

A hétvége háromnapos programja során mindenki saját szemével láthatja az állatok etetését, ugyanis szinte óránként más lakó asztalát figyelhetik meg az érdeklődők. Az oroszlán mellett például a bőgőmajom, a szurikáta, a selyemmajom és a hiéna is bemutatkozik - mondta

Juhász Gőz Szilvia

, a park zoopedagógusa csütörtökön az MTI-nek. Pénteken az ovisoknak és a kisiskolásoknak szóló programokkal kezdődik az ünnep. Az előzetesen bejelentkezett csoportok az etetés mellett különleges állatokat is simogathatnak, illetve játékos feladatokat oldhatnak meg, valamint beszélgethetnek a gondozókkal az állatokról. A simogatásra egyébként egész hétvégén lesz lehetőség, ahol a nyuszik és tengerimalacok mellett kiderül, hogy a hidegvérűek is szeretik az emberi kezek érintését. A bátrak megismerkedhetnek a teknősökkel, a kígyókkal, a békákkal, sőt a sokakat megborzongató százlábúval és a bütykös csótánnyal is. Egy kérdéssor segítségével ellenőrizhetik is megszerzett tudásukat a látogatók, amit a park ajándékcsomagokkal jutalmaz - árulta el a szakember. Vasárnap bővül a program, délelőtt a Nemzetközi Madármegfigyelő Nap alakalmából madárgyűrűzési bemutató lesz, 11 órakor pedig a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján első díjat nyert Mókás Bocsok Bábcsoport 30 perces előadásával, a "Bábrevü"-vel várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a Természetvédelmi Oktatóközpontban. Délután kézműves foglalkozáson lehet csuhéból állatokat készíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.