Szombaton Tisza Volán – KTE II.: nincs vesztenivaló!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vérbeli presztízsmérkőzést láthatnak azok a szurkolók, akik a sportos szempontból viszonylag eseménytelen szegedi szombaton 15.30-ra kilátogatnak a Felső Tisza parti arénába: a Tisza Volán SC labdarúgócsapata a listavezető Kecskeméti TE II.-t fogadja az NB III Alföld csoport 9. fordulójában. A SZEGEDma.hu a két vezetőedzőt, Buchholcz Gábort, illetve Török Lászlót faggatta várakozásaikról.

Csütörtöki cikkünkben már előrevetítettük: minden bizonnyal az ősz mérkőzése következik szombaton Szegeden, s akkor a két együttes eddigi bajnoki szereplését is elemeztük. Péntek este a Tisza Volán SC és a Kecskeméti TE II. mesterétől arról érdeklődtünk, milyen állapotban várják alakulataik a csatát, illetve mit remélnek a szegedi találkozótól.

Buchholcz Gábor: Fel kell nőnünk a feladathoz!

Buchholcz Gábor, a 9. helyen tanyázó Volán vezetőedzője elmondta: játékosai remek hangulatban készültek a héten, s kellemes gondjai is voltak, hiszen a korábban sérüléssel, betegséggel bajlódók közül újra társaival edzhetett Frank Attila, Dargó Balázs, Garamvölgyi Bence, Bárdosi Nándor és Nagy Zsolt is, ám ők természetesen még csupán epizódszerepet kaphatnak majd a Kecskeméttel szemben. “Mindenképpen örömteli, hogy lassan felépülnek a hiányzók, s így azon kell gondolkodnom, kit nevezzek a kispadra. Jó hangulatban teltek az elmúlt napok a vasárnapi fiaskó ellenére. Nem keseredtünk el, hiszen a Honvéd kettes csapatának múlt héten is brillírozó tagjai szerdán éppen a Kecskemét elleni ligakupa-derbin bizonyították képességeiket; s ha belegondolok, bizony nem sokon múlt, hogy meglepjük a piros-feketéket hazai pályájukon… Ez persze már a múlt, most már csak a listavezetőre összpontosítunk, mely igen masszív, erős csapat, nem véletlenül áll hét győzelemmel és egy vereséggel. Nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen mindent megteszünk azért, hogy megnehezítsük a KTE dolgát, s ha lehet, elkapjuk a vendégeket. Szurkolóinknak ígérhetem, ismét a ránk jellemző támadófutballt mutatjuk majd be. Nagyon bízom benne, hogy fiatal játékosaim felnőnek a nagy feladathoz, hiszen ebben az esetben remek meccset vívhatunk a Kecskeméttel, melynek nagy erénye a kiváló erőnléte: több találkozót hátrányból tudtak megfordítani. Remélem, holnap nekünk is sikerül majd megszerezni at előnyt, s aztán jól gazdálkodunk vele” – nyilatkozta a szegedi mester.

A Tisza Volán SC-ben a Kispesten kiállított Baji Renátó pihenni kényszerül, egy meccsre szóló eltiltást kapott ugyanis. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy Dargó Balázs és Szilágyi Norbert is feljebb lép egy sorral. A kapuba Czirják Tamás helyére Dongó Dénes tér vissza. A tervezett kezdőcsapat tehát így néz ki: Dongó – Mészáros, Grünwald, Vida vagy Udvari, Szabó A. – Dargó, Mórocz Szilágyi, Huszárik, Beretka – Kazi.

Török László: Háromesélyes a derbi

A Kecskeméti TE II. mestere, a korábbi NB I-es futballista, Török László úgy fogalmazott portálunknak: mint minden esetben, most is határozott győzelmi szándékkal küldi pályára együttesét. Hozzátette azonban: az ő felkészülésük korántsem volt zavartalan. “Alapvető célkitűzésünk az 1-3. hely valamelyikének megszerzése a pontvadászat végén, ehhez Szegeden is szeretnénk begyűjteni a három pontot. Nem téveszt azonban meg bennünket a Volán 9. helye, illetve a megszerzett 10 pontja, vagy éppen a Kispesten bekapott öt gólja. Tisztában vagyunk vele, hogy hajtós, lelkes, fiatal csapat alakul Szegeden, mely több mérkőzésén is csak balszerencsével veszített, mivel nem tudta értékesíteni a ziccereit. Úgy néz ki, mi is fiatal kerettel utazunk a Tisza partjára, hiszen az NB I-es gárdánkat sérülések tizedelik, mindenkire szükségük van tehát – örülök, ha a cserepadra is jut néhány ember az NB III-ban… Mindezek tükrében háromesélyesnek tartom a szombati összecsapást, két lendületes, feltörekvő, ügyes alakulat néz szembe egymással – győzzön a jobbik” – így Török László.

A mérkőzés alakulásáról, illetve a többi NB III-as és megyei bajnoki találkozóról szokásunkhoz híven ezúttal is tájékoztatjuk majd a SZEGEDma.hu látogatóit.

Default thumbnail
Előző sztori

A szolnoki padon landolt Vágó Attila

Következő sztori

Juronics Tamás: „A színház nem szolgáltató egység”

Legutóbbi hasonló cikkek